Neler Yeni

Laptopum masaüstü gücü olarak neye denk?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Luffy
Laptop siparişi verdim yakın zamanda rtx 5070 ti ryzen 9 9955hx Asus rog strix g16 2k 240hz monitörüme bağlayıp oyunlar oynicam sizce masaüstü pc lerle kıyaslarsak oyun performansı hangi karta ve işlemciye denk olur bunu merak ediyorum

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,072
İsim
Emre siyah
ona kesin bir şey diyemez kimse wattına şarjda olup olmayışına göre falan değişir

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Luffy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ona kesin bir şey diyemez kimse wattına şarjda olup olmayışına göre falan değişir
140 watt sence oyun performansında rtx 5070 e yakın veya ona denk olabilir mi ikiside 12gb vram ve 192 bit tabi diğerleri farklı çekirdek sayıları ve bellek bant genişliği tdp değeri vb vb yine de merak ettim

MoonWalk

80+ Silver
Kağıt üstü verilerde RTX 5070'e yakın.
R9 7950X ile bazı testlerde benzer performans göstermiş.

Her iki parça da tam olarak şunun karşılığıdır veya şunla rakipdir demek zor tabii ki, masaüstü sistemdeki parçanın nasıl şartlarda teste tabi tutulacağı ve laptoptaki parçanın nasıl şartlarda teste tabi tutulacağı farklı. Marka, üretmiş olduğu ürüne yazılımsal limit koymuşsa, donanımsal olarak iyi bir soğutma sistemi koymamışsa, parçaları yönetimi cihaz özelinde dengesizse genel performansı etkileyecektir. Her iki tarafın da performans testleri yayınlanırsa bunlar az çok fikir verebilir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,049
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Muhtemelen 5060 Ti ile 5070 arasında olur.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,561
İsim
efe araci
Laptop siparişi verdim yakın zamanda rtx 5070 ti ryzen 9 9955hx Asus rog strix g16 2k 240hz monitörüme bağlayıp oyunlar oynicam sizce masaüstü pc lerle kıyaslarsak oyun performansı hangi karta ve işlemciye denk olur bunu merak ediyorum
harcadığa güce ve şarjda olup olmamasına göre çok fark ediyor tahminim 5060 Tİ ye denk olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Luffy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen benim i5 12400f Rtx 4060 masaüstümden daha güçsüzdür.

Laptopların kaderi bu.
Aynen hatta gtx 770 ten ve i5 3. Nesilden de güçsüzdür bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

harcadığa güce ve şarjda olup olmamasına göre çok fark ediyor tahminim 5060 Tİ ye denk olur.
Ağırlıklı valorant cs oynicam full ayarlarda takılma donma olmaz dimi iyi fps alabilir miyim monitöre bağlicam işlemcisi sence masaüstü tarafında neye denk fps oyun performansinda

Amazon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Tuğra Yıldız
Muhtemelen benim i5 12400f Rtx 4060 masaüstümden daha güçsüzdür.

Laptopların kaderi bu.
dostum az soyledin bu laptop i5 1. nesil gt 730 a esit :D

saka bir yana 5060 ti 5070 performansi verecektir bu laptop.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,561
İsim
efe araci
Aynen hatta gtx 770 ten ve i5 3. Nesilden de güçsüzdür bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağırlıklı valorant cs oynicam full ayarlarda takılma donma olmaz dimi iyi fps alabilir miyim monitöre bağlicam işlemcisi sence masaüstü tarafında neye denk fps oyun performansinda
vallahi taş gibi işlemcisi var 64mb önbellek ile kasmadan donmadan akabilirsin tamamen neye denk emin değilim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Luffy
dostum az soyledin bu laptop i5 1. nesil gt 730 a esit :D

saka bir yana 5060 ti 5070 performansi verecektir bu laptop.
Teşekkürler peki işlemcisi masaüstü tarafında neye denk olur bilginiz var mı genel veya oyun performansında
vallahi taş gibi işlemcisi var 64mb önbellek ile kasmadan donmadan akabilirsin tamamen neye denk emin değilim.
Evet şuan bu laptop amd işlemcilerde en güçlü ve pahalı 2. İşlemci kullanıyor en güçlü olan şuan ryzen 9 9955hx3D ama henüz satışı yok

Amazon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Tuğra Yıldız
Teşekkürler peki işlemcisi masaüstü tarafında neye denk olur bilginiz var mı genel veya oyun performansında

Evet şuan bu laptop amd işlemcilerde en güçlü ve pahalı 2. İşlemci kullanıyor en güçlü olan şuan ryzen 9 9955hx3D ama henüz satışı yok
maalesef denk olarak pek birsey diyemem fakat oyunlarda gormek istediginiz fps lerin ustunu kat ve kat alirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Luffy
maalesef denk olarak pek birsey diyemem fakat oyunlarda gormek istediginiz fps lerin ustunu kat ve kat alirsiniz.
Teşekkürler bilgilendirme için bu arada iyi bir soğutucu stand önerebilir misiniz bilginiz varsa bütçe sınırı yok veya ses çıksa da sorun olmaz yeterki en iyi soğutani olsa güzel olur

Top Bottom