LAPTOTAN MÖNİTÖRE GÖRÜNTÜ AKTARINCA FPS DÜŞÜYOR

Sorun yaşatmaması gerekir. Monitörünüzün marka model nedir hocam.
Viewsonic xg2431
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MSI Afterburner. Onunla birlikte RivaTunerStatisticsServer da yüklenir onu da yükleyin.

Hiçbir başka uygulama açık değilken görev yöneticisinde gözükür. Genelde Masaüstü Pencere Yöneticisi işlem adıyla olur.
Hocam yarın dediklerinizi yapıp geri dönüş sağlıycam teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.

Viewsonic xg2431

Hocam yarın dediklerinizi yapıp geri dönüş sağlıycam teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.
Sonucu buraya yazarmısın hocam. Bende laptop için o monitörü alacağım aynı sorunla karşılaşabilirim.

Sıcaklıklara vs baktın mı çünkü FPS düşüşü bir noktaya kadar normal. GPU bambaşka bir ekran daha çalıştırıyor ve üstelik 240 Hz olarak. Oyunlarda GPU %100 kullanıma ulaşıyor mu? Boşta GPU kullanan işlemler neler?
Hocam sıcaklık ekran kartının 43 derece civarında oluyor, ve görev yöneticisinden baktığım kadarıyla laptop ekranı işlemcinin gpusundan çalışıyor, harici monitör 4050 ekran kartından çalışıyor. Ufo testini çalıştırdığımda 4050 aktifliği %30 larda geziyor.

Hocam sıcaklık ekran kartının 43 derece civarında oluyor, ve görev yöneticisinden baktığım kadarıyla laptop ekranı işlemcinin gpusundan çalışıyor, harici monitör 4050 ekran kartından çalışıyor. Ufo testini çalıştırdığımda 4050 aktifliği %30 larda geziyor.
Oyun bile açık değilken %30 kullanım varsa oyundaki FPS düşüşü çok normal bence. V-sync olayı neden oluyor bilmiyorum ama.

Sorun bildiğim kadarıyla bilgisayarınızda MUX özelliğinin olmaması. MUX olsaydı bilgisayarınız görüntüyü diğer ekrana yansıtmak için işlemci içindeki dahili GPU'yu kullanıp işlem gücü harcamasından dolayı size performans kayıp yaşatmamak adına görüntüyü direkt kayıpsız bir şekilde dahili ekran kartından verecekti.
PC'nizde MUX var mı araştırınız, varsa BIOS'da bulunur. En azından deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,272
Üyeler
184,290
Son üye
muhammet3737
Geri