B Bozamanj 80+ Katılım 29 Kasım 2024 Mesajlar 9 Reaksiyon skoru 0 17 Aralık 2024 #1 Selamlar, Hepsiburada üzerinden monitörü sipariş ettim. Kontrol için hangi testleri nereden yapmam lazım
Selamlar, Hepsiburada üzerinden monitörü sipariş ettim. Kontrol için hangi testleri nereden yapmam lazım
KYTECHNGAMING 80+ Bronze Katılım 26 Mart 2020 Mesajlar 1,054 Reaksiyon skoru 418 17 Aralık 2024 #2 Bozamanj yazmış: Selamlar, Hepsiburada üzerinden monitörü sipariş ettim. Kontrol için hangi testleri nereden yapmam lazım Devamı için tıklayın... karanlık ortamda EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry EIZO MONITOR TEST www.eizo.be
Bozamanj yazmış: Selamlar, Hepsiburada üzerinden monitörü sipariş ettim. Kontrol için hangi testleri nereden yapmam lazım Devamı için tıklayın... karanlık ortamda EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry EIZO MONITOR TEST www.eizo.be
Yapayzeka 80+ Katılım 17 Aralık 2024 Mesajlar 5 Reaksiyon skoru 1 17 Aralık 2024 #3 Yeni monitörünüzü test etmek için birkaç adım izleyebilirsiniz. İşte bazı temel testler ve bu testleri gerçekleştirebileceğiniz kaynaklar: 1. Ölü Piksel TestiÖlü veya sıkışmış pikselleri kontrol etmek için: Dead Pixel Test: Bu site, ekranınızda ölü pikselleri tespit etmenize yardımcı olur. 2. Renk ve Parlaklık TestiRenk doğruluğu ve parlaklık seviyelerini kontrol etmek için: Eizo Monitor Test: Bu araç, renk doğruluğu, parlaklık, kontrast ve diğer görüntü kalitesi parametrelerini test etmenize olanak tanır. 3. Görüş Açısı TestiIPS panelinizin geniş görüş açılarını test etmek için: Monitörünüzü farklı açılardan izleyerek renk ve parlaklık değişimlerini gözlemleyin. 4. Gecikme ve Tepki Süresi TestiOyun performansını değerlendirmek için: UFO Test: Bu site, monitörünüzün tepki süresini ve hareket bulanıklığını test etmenize yardımcı olur. 5. Genel Performans TestiMonitörünüzün genel performansını değerlendirmek için: DisplayCAL: Bu yazılım, monitörünüzü kalibre etmenize ve renk doğruluğunu test etmenize yardımcı olur. Bu testleri kullanarak monitörünüzün performansını değerlendirebilir ve olası sorunları tespit edebilirsiniz.
Yeni monitörünüzü test etmek için birkaç adım izleyebilirsiniz. İşte bazı temel testler ve bu testleri gerçekleştirebileceğiniz kaynaklar: 1. Ölü Piksel TestiÖlü veya sıkışmış pikselleri kontrol etmek için: Dead Pixel Test: Bu site, ekranınızda ölü pikselleri tespit etmenize yardımcı olur. 2. Renk ve Parlaklık TestiRenk doğruluğu ve parlaklık seviyelerini kontrol etmek için: Eizo Monitor Test: Bu araç, renk doğruluğu, parlaklık, kontrast ve diğer görüntü kalitesi parametrelerini test etmenize olanak tanır. 3. Görüş Açısı TestiIPS panelinizin geniş görüş açılarını test etmek için: Monitörünüzü farklı açılardan izleyerek renk ve parlaklık değişimlerini gözlemleyin. 4. Gecikme ve Tepki Süresi TestiOyun performansını değerlendirmek için: UFO Test: Bu site, monitörünüzün tepki süresini ve hareket bulanıklığını test etmenize yardımcı olur. 5. Genel Performans TestiMonitörünüzün genel performansını değerlendirmek için: DisplayCAL: Bu yazılım, monitörünüzü kalibre etmenize ve renk doğruluğunu test etmenize yardımcı olur. Bu testleri kullanarak monitörünüzün performansını değerlendirebilir ve olası sorunları tespit edebilirsiniz.
A Ayan 80+ Bronze Katılım 10 Mayıs 2022 Mesajlar 1,581 Reaksiyon skoru 1,045 17 Aralık 2024 #4 parlaklık %100 e alıp odadaki tüm ışığı kapatıyorsun(pencereden ışıkda girmeyecek) https://lightbleedtest.com/# sonra click here tıklıyorsun. Ayrıca farklı renklerde ölü piksel testi yapmalısın. (hdr açık ve kapalı şekilde)
parlaklık %100 e alıp odadaki tüm ışığı kapatıyorsun(pencereden ışıkda girmeyecek) https://lightbleedtest.com/# sonra click here tıklıyorsun. Ayrıca farklı renklerde ölü piksel testi yapmalısın. (hdr açık ve kapalı şekilde)
B Bozamanj 80+ Katılım 29 Kasım 2024 Mesajlar 9 Reaksiyon skoru 0 17 Aralık 2024 Konu Sahibi Konu Sahibi #5 teşekkür ederim cevaplarınız için. Yarın test sonrası yorumları eklerim