@Abdullah Hacıgül @AydınZafer Bu arada başka bir forumdan bu konuda deneyimli bir arkadaşın talimatları ile fabrika menüsünden panel nosuna (M25HAN01.B) baktık. HP Omen 25i ile aynı panele ve backlight a sahipler. Displaysprec sitesinde yazılan panel no hatalı yani.
Kontrol etmek isteyen olursa;
Monitör kapalı iken, arka taraftaki joysticke basılı iken On tuşuna bastığınız zaman, ön taraftaki led turuncu moda geçiyor ve ana menüde en altta F çıkıyor. F sekmesine giriş yaptığınızda fabrika menüsünde panel idsini kontrol edebilirsiniz. Çıkmak için monitörü kapatıp açın.
İnsanlar neden panik hep dediğim gibi deneyim deneyim deneyim. 200 den fazla monitör deneyimledim 2 adet monitör kullanan adam bana akıl vermeye kalkıyor maalesef bu monitörde de aynı şeyler yaşandı "Panel ne?" paniği neden oluştu? neden insanlar da hemen gelsin monitörü test edeyim tribi oluştu? çünkü haterlarım kurallara uymayınca forumdan uzaklaştırılıyor ve bu tarz fırsat ürünü paylaştığımda insanları bilerek panikleştiriyor ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.
Benim gibi 200 monitör deneyimleseler, uzun yıllardır F/P monitörlerin fason üretime sahip ve markaların monitörlerin neredeyse aynı bir fabrikadan aynı üretim bandından aynı panelle geldiğini basitçe farkeder ve rekabete ayak uydurmak için de buna mecburlar hele ki bu F/P bir nadir bulunan 24.5" panelse ve fiyat bandı birbirine yakınsa zaten neredeyse tüm marklar direkt aynı paneli kullanır.
Gelelim ben bu montiörü görmeden nasıl kağıt üzerindeki verileri ile direkt önerebildim?
1- Tecrube
2- Önerdiğim monitör yeni ama yıllardır varolan bir serinin yeni ürünü yani belirli kalitede olacağı zaten serinin önceki modellerinden belli
3- Legion olması, Lenovo bu serisine çok değer veriyor iyi iş çıkartmak ister.
Özetle bugün monitörü A'den Z'ye test ettim ve şükür sözlerimde yanılmadığımı gördüm.
Sonuç olarak şunu diyebilirim 3999 TL'ye mükemmel bir monitör almış olduk. Paneli renkleri performansı geçtim pivot ve speaker bunları es geçmeyelim arkadaşlar bunlar lüks özellikler ve tüm bu iyi şeylere bir de bu artılar katılıyor.
HP Omen muhabbeti oldu bunu nispet için yazmıyorum Lenovoyu bir bütün olarak düşünürsek ve lenovo 4K TL olsun HP Omen 3.5K TL olsun düşünmeden yine Lenovo modeli alırım.
Herkese hayırlı olsun.