Lenovo LOQ 15ARP9 83JC00FJTR r7-745hs rtx4060 35.899 TL

33999TL'den fiyatı yükselmiş. Anakart arızası olmayan kullanıcılar için iyi deneyim, anakart arızası olduğu an bir anlamı kalmaz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
Ryzen'li modellerde de var. Her LOQ modelinde ihtimal vardır, işlemciye göre bu artar veya azalır.
Sadece 2 tane hindistanlı arkadaşta AMD ile anakart sorunu bulmuştum. Bunun dışında sorun yaşayan bulamadım. Bu olasılığı oldukça düşürmekte. Özellikle Hindistan ve Endonezya gibi bazı ülkelerde üretilen anakartlarda mevcut, Türkiye'deki modellerde de sanırım uzakdoğudan gelen anakartlar kullanılıyor. Amerika ve Avrupa'da bu sorunla karşılaşan kimseyi duymadım. Özellikle RAM modeli değiştiren kişilerde daha fazla görüldüğünü fark ettim(uyumsuz RAM frekansları). Aynı fiyata başka laptop da alınabilir ama termalleri oldukça hoşuma gittiği için benim tercihim LOQ oldu.

Sadece 2 tane hindistanlı arkadaşta AMD ile anakart sorunu bulmuştum. Bunun dışında sorun yaşayan bulamadım.

Bu olasılığı oldukça düşürmekte.
Sorunun olması sorun. Yazıldığı gibi; yaşayanlar az değil. İhtimal artar, azalır, sorun kalır.

Özellikle Hindistan ve Endonezya gibi bazı ülkelerde üretilen anakartlarda mevcut, Türkiye'deki modellerde de sanırım uzakdoğudan gelen anakartlar kullanılıyor.
Böyle bir durum olabilir. Bu sorun ilk çıktığında belli ülkelerde yaşanıyor diye yazılıyordu ancak sonradan daha net anlaşıldı, ülkemizin durumu belli olduğundan ötürü de Lenovo bu şekilde hareket etmiş olabilir.

Amerika ve Avrupa'da bu sorunla karşılaşan kimseyi duymadım.
Tek tük yaşayan kullanıcılar buralardan olabilir.

Özellikle RAM modeli değiştiren kişilerde daha fazla görüldüğünü fark ettim(uyumsuz RAM frekansları).
Frekansla alakalı çokça yazılıyor. Bir yerde yanlış ayarlama söz konusu oluyor işin sonunda.

Aynı fiyata başka laptop da alınabilir ama termalleri oldukça hoşuma gittiği için benim tercihim LOQ oldu.
Böyle bir sorunu olmadığı takdirde fena model değil zaten, sorunu olsa ve bu kadar büyük olmasa da sıkıntı olmaz ancak ana parça düşündürücü olur. Size de hayırlı olur umarım.

Geri