Neler Yeni

Lenovo LOQ 15IRX9 Mu? - Acer Nitro 5 AN515 Mİ?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
İnsanlar gerçekten kafayı sıyırmış. 🤣
Neymiş soğutmada fark varmış da falanmış filanmış.

Aynı bütçeye 4060 varken 4050 önerecek kafayı nerede buldunuz?

Ekran olarak Nitro 5 daha parlak. Hadi gamutları aynı diyelim.
LOQ'daki adaptör sorununu naptınız? Hadi ona da sonradan servis talebiyle uğraşıp edip yükselttiniz (ki 4050 için gerek yok).
4050 ile 4060 arasındaki uçurumu nereye attınız?

Ürünleri geçtik şimdi de donanım yeterliliğine geldik. 2025'e giriyoruz hala "8GB RAM bana yetti, fazla geldi, taştı". Hayır kardeşim. Sen kullanmayabilirsin, averaj kullanıcı için eksik bu RAM miktarı.

Arkadaşlar bir ürünün sahibi olduğunuz için millete de onu aldırmak zorunda değilsiniz. Şu iki ürün arasında 4050 LOQ diyenin aklından şüphe edilir. Yakın fiyata hatta 36 civarına da LOQ var 4060 olan modeli. Bari onun kıyasını yapın.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756

LOQ'daki adaptör sorununu naptınız? Hadi ona da sonradan servis talebiyle uğraşıp edip yükselttiniz (ki 4050 için gerek yok).

Ürünleri geçtik şimdi de donanım yeterliliğine geldik. 2025'e giriyoruz hala "8GB RAM bana yetti, fazla geldi, taştı". Hayır kardeşim. Sen kullanmayabilirsin, averaj kullanıcı için eksik bu RAM miktarı.

Arkadaşlar bir ürünün sahibi olduğunuz için millete de onu aldırmak zorunda değilsiniz. Şu iki ürün arasında 4050 LOQ diyenin aklından şüphe edilir. Yakın fiyata hatta 36 civarına da LOQ var 4060 olan modeli. Bari onun kıyasını yapın.
8 GB ram yetti diyen görmedim bu konuda. Ekran kartı kullanmayacak bir kişi işlemci ağırlıklı bakmalı. Nitro 5 fan sesi yüksek ve ısınan bir laptop.

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Burak

kesinlikle katılıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram yükseltmesi en kolayı.
zaten ona göre yazdım alıcıya bıraktım bu kararı ya butceni yukselt 16 al dedim yada düsür 8gb ramli model al 8gb ram yukseltirsin dedim

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
bir laptop lazım laptopu her türlü oyunu ortalama,üzmeyecek bir şekilde oynatması günlük kullanım ve ders yapmak için kullanacağım
Ekran kartı kullanmayacak bir kişi işlemci ağırlıklı bakmalı. Nitro 5 fan sesi yüksek ve ısınan bir laptop.

Saçmalamayın artık. 6GB VRAM'e sahip bir bilgisayara 25-30 binden fazla fiyat vereceksiniz ve işlemcisi önemli olacakmış.

Cidden ne yapacakmış işlemciyi?
Hangi kullanım senaryosunda işlemcinin farkını görecek?
100W CPU kullanımında 90 dereceyi görüyor. Thermal Throttle bile yemiyor. Sürekli benchmark yapmayacaksa nerede ısınacak?

Isınıyorsa ona göre güç modunu fan curve'unu ayarlasın.

Ya her şeyi geçtim bırak bilgisayar yansın. En kötü haliyle bile aradaki fark %20 olacak. AYNI FİYAT BİR ÜRÜN İÇİN BU KADAR FARK.
1735415393802.png

Saçma sapan yorumlara devam ediyor hala. Bu fiyata 4050 önermenin veya almanın enayilikten veya kötü niyetten başka amacı olamaz.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756
Saçmalamayın artık. 6GB VRAM'e sahip bir bilgisayara 25-30 binden fazla fiyat vereceksiniz ve işlemcisi önemli olacakmış.

100W CPU kullanımında 90 dereceyi görüyor. Thermal Throttle bile yemiyor. Sürekli benchmark yapmayacaksa nerede ısınacak?

Ya her şeyi geçtim bırak bilgisayar yansın. En kötü haliyle bile aradaki fark %20 olacak. AYNI FİYAT BİR ÜRÜN İÇİN BU KADAR FARK.
Alıntıyı görüntüle

Saçma sapan yorumlara devam ediyor hala. Bu fiyata 4050 önermenin veya almanın enayilikten veya kötü niyetten başka amacı olamaz.
Emulator, sanal makine gibi gibi işlemci ağırlıklı uygulamalar var. Bilgisayarlar sırf oyun için çıkarılmadı.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Emulator, sanal makine gibi gibi işlemci ağırlıklı uygulamalar var. Bilgisayarlar sırf oyun için çıkarılmadı.
Hadi bana bir kanıt göster. Emülatör ile veya sanal makineyle %20 civarı bir fark olacak kadar bir fark.

Akıllı çocuk, bilgisayar sadece emülatör için de üretilmedi. Laptop dediğin ürünün pil süresi iyi olmak zorunda. 13650HX ile 12700H'ın dahili grafik birimini de yorumlasana. Sürekli prize takılı olmayacak sonuçta.

Utanmadan farklı konulara gelip 40 bin TL'ye 4050 konusunda ısrar etmek...

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Ekrem

Alıntıyı görüntüle

Hocam valla yazdığınız mesajları görünce acer almak mantıklı gibi gözüküyor biraz daha inceleyeceğim ve kararımı vereceğim neticede uzun vadeli kullanıcağım için karar vermek zor

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756
Hadi bana bir kanıt göster. Emülatör ile veya sanal makineyle %20 civarı bir fark olacak kadar bir fark.

Akıllı çocuk, bilgisayar sadece emülatör için de üretilmedi. Laptop dediğin ürünün pili iyi olmak zorunda. 13650HX ile 12700H'ın dahili grafik birimini de yorumlasana. Sürekli prize takılı olmayacak sonuçta.

Utanmadan farklı konulara gelip 40 bin TL'ye 4050 konusunda ısrar etmek...
Gaming Laptop alıyorsa konu sahibi bataryanın Ultranbooklar gibi olmayacağını bilerek almalıdır. Emulatorler sadece 1 çekirdek kullandığından tek çekirdek performansı önemli. En basit örnek 86Box.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Gaming Laptop alıyorsa konu sahibi bataryanın Ultranbooklar gibi olmayacağını bilerek almalıdır. Emulatorler sadece 1 çekirdek kullandığından tek çekirdek performansı önemli.
Tamamdır bana kanıtla hadi tek çekirdekte %20+ farkı.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Hocam valla yazdığınız mesajları görünce acer almak mantıklı gibi gözüküyor biraz daha inceleyeceğim ve kararımı vereceğim neticede uzun vadeli kullanıcağım için karar vermek zor
Ya hocam saçma sapan insanlarla tartışırsak böyle olur. Araştırın bakın görün. 4050 ile 4060 arasında VRAM farkı var yeni oyunlarda veya render alırken engel olacak onu geçtim direkt GPU olarak da ciddi fark var. 4050 almak gibi bir niyetiniz varsa 30 binlere de alınacak cihazlar var. İşlemci diye sabahtan beri zırvalıyor ama gerçekten normal kullanımda fark etmezsiniz. Fark edeceğiniz şey GPU olur.
Zaten son 2 senelik işlemcilerin neredeyse hepsi fazlasıyla yeterli.

Yine araştırın bakın ama saçma sapan fanboyların yorumlarına takılmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

%20 değilde %3-5 falandır. Nitro 5 ama hem LOQ modelinden sıcak hemde sesli çalışıyor.
Tamamdır kardeşim senin LOQ'un sana hayırlı olsun. Keşke sen de 4050 yanına 8845HS değil de i9-14900HX alsaydın. İşlemci senin için çok önemli.

Top Bottom