Neler Yeni

Lenovo LOQ 15IRX9 Mu? - Acer Nitro 5 AN515 Mİ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Ekrem
Ya hocam saçma sapan insanlarla tartışırsak böyle olur. Araştırın bakın görün. 4050 ile 4060 arasında VRAM farkı var yeni oyunlarda veya render alırken engel olacak onu geçtim direkt GPU olarak da ciddi fark var. 4050 almak gibi bir niyetiniz varsa 30 binlere de alınacak cihazlar var. İşlemci diye sabahtan beri zırvalıyor ama gerçekten normal kullanımda fark etmezsiniz. Fark edeceğiniz şey GPU olur.
Zaten son 2 senelik işlemcilerin neredeyse hepsi fazlasıyla yeterli.

Yine araştırın bakın ama saçma sapan fanboyların yorumlarına takılmayın.
Valla hocam çok fazla inceleme videosu baktım araştırdım bilgisayar konusunda çok bilgi sahibi değilim işlemci farkı çok olurmu diye düşünüyordum fakat şu anda bilgi sahibi olmuş oldum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya hocam saçma sapan insanlarla tartışırsak böyle olur. Araştırın bakın görün. 4050 ile 4060 arasında VRAM farkı var yeni oyunlarda veya render alırken engel olacak onu geçtim direkt GPU olarak da ciddi fark var. 4050 almak gibi bir niyetiniz varsa 30 binlere de alınacak cihazlar var. İşlemci diye sabahtan beri zırvalıyor ama gerçekten normal kullanımda fark etmezsiniz. Fark edeceğiniz şey GPU olur.

Tamamdır kardeşim senin LOQ'un sana hayırlı olsun. Keşke sen de 4050 yanına 8845HS değil de i9-14900HX alsaydın. İşlemci senin için çok önemli.
Bu acer modelinde menteşe konusunda herhangi bir sorun yaşarmıyım acaba bir bilginiz varmıdır?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756

Tamamdır kardeşim senin LOQ'un sana hayırlı olsun. Keşke sen de 4050 yanına 8845HS değil de i9-14900HX alsaydın. İşlemci senin için çok önemli.
Evet işlemci önemli benim için. 4050 ile 4060 arasında çok fark olduğunu konu sahibine söyledim zaten fakat Nitro 5 ile LOQ soğutma kalitesininde arasında çok fark var.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Evet işlemci önemli benim için. 4050 ile 4060 arasında çok fark olduğunu konu sahibine söyledim zaten fakat Nitro 5 ile LOQ soğutma kalitesininde arasında çok fark var.
Performans olarak minimum %20 daha kötü.
Ama yine de soğutması daha iyi değil mi? 🤣

Bu acer modelinde menteşe konusunda herhangi bir sorun yaşarmıyım acaba bir bilginiz varmıdır?
Şu ana kadar herhangi bir kronik problemini duymadım.

LOQ'da sorunsuz ancak bazı modellerde adaptör sorunsalı var. Servisten temin ederek çözebilirsiniz tabii.
Açık konuşmak gerekirse bire bir aynı işlemcilere ve GPU'ya sahip olsalardı LOQ'ya daha sıcak bakardım ancak arada uçurum var. 4060'lı LOQ'lar da mevcut ancak onlardaki işlemci 12450HX ki bu da 12700H'a göre epey uzak durulası.

Bu bütçede en mantıklı seçim Nitro 5 AN515-58.

Alınca RAM'i yükseltmeniz ilaç gibi gelir. 8GB yetersiz kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Ekrem
Performans olarak minimum %20 daha kötü.
Ama yine de soğutması daha iyi değil mi? 🤣

Şu ana kadar herhangi bir kronik problemini duymadım.

LOQ'da sorunsuz ancak bazı modellerde adaptör sorunsalı var. Servisten temin ederek çözebilirsiniz tabii.
Açık konuşmak gerekirse bire bir aynı işlemcilere ve GPU'ya sahip olsalardı LOQ'ya daha sıcak bakardım ancak arada uçurum var. 4060'lı LOQ'lar da mevcut ancak onlardaki işlemci 12450HX ki bu da 12700H'a göre epey uzak durulası.

Bu bütçede en mantıklı seçim Nitro 5 AN515-58.
Hocam son bir sorum daha olacak şuanda 10.sınıf öğrenciyim acer alcam üniversite sona kadar sistem yükseltmeden beni idare eder mi??

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Hocam son bir sorum daha olacak şuanda 10.sınıf öğrenciyim acer alcam üniversite sona kadar sistem yükseltmeden beni idare eder mi??
İleriyi kestirmek zor ancak idare eder diyelim.

Bu bilgisayardan daha iyi bir bilgisayar almak için 4080'e çıkman gerek. 4070 ile 4060 arasında fiyat farkına değecek bir performans farkı yok. 4080'de zaten gereksize kaçıyor ki fiyatı da zaten kendini belli ediyor.

Özetle; bütçen tam ideal bir bütçe. Daha fazlası olsa alacağın ürün sana ekstra verdiğin paranın karşılığını veremeyecekti, düşük olsaydı 4050'ye kalacaktın.

RAM'i yükseltmen şart. Hangi bölüm istiyorsun bilemiyorum ama kodlamaya bulaşacaksan Android Studio'yu açmak bile işkence haline gelir. 8GB RAM normal kullanıma bile yetersiz kalıyor artık.

İşlemci ve GPU tarafında gönlün rahat olsun. Gerektiğinde depolama ve RAM'i yükseltip devam edersin. Bana sorarsan alır almaz RAM'i yükseltmek en iyisi olurdu.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756
Adaptörü yeterli değil ekran kartının wattı düşük almamak için daha ne olması lazım bir soğutucuyla ısınmanın önüne geçebilirsin
Battery draining sorununun BIOS güncellemesi ile çözüldüğünü söylüyor kullanıcılar.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Qwerty1029384756

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mahir Cengiz
12650h 4060 nitro 5 kullanıcısıyım aklında soru varsa sorabilirsin.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Mahir Cengiz
Top Bottom