Evanescence
80+ Bronze
Buda dünya markası oyun canavarı monsterimin içi. şu tasarima şu güzelliğe asalete bak.
üff yaaa düştüm ben.Buda dünya markası oyun canavarı monsterimin içi. şu tasarima şu güzelliğe adalete bak.
Alıntıyı görüntüle
Anakart arızası bahsettiğiniz durumdan daha ciddi bir durum, Ruffian hocamın dediği gibi Hindistan'a ait LOQ olabilir ama dediğiniz hiçbir türlü mantıklı değil çünkü ürün 1 ay sonra vermiş bu arızayı yani bunun kusurlu cihaz gelmiş olma ihtimali kadar sonradan çıkan bir hata olma ihtimali de çok. Siz kesinlik kullanıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz bence. Yani Ruffian hocam anakartı kötü cihaz almayın derken bence bunları kast etmişti diye düşünüyorum Hindistan diye vurgulama sebebinin başka açıklaması yok diye düşünüyorum.Ne zirvalamissiniz la Asus rog cihaz almistim 4070 li cihaz coil whine dan otuyorfu ekranda siyah renk yoktu tamamen griydi bu rog kötü dmeek olmuyor kusurlu cihaz gelmiş elektronik alet bunlar gidip 20milyona araba da alsan sodunlu cikabiliyor kul yapimi bir cihaz bu kadar abartmayın
Alüminyum alışım kasalar zaten bir başka oluyor bu arada. Plastiklerden farklılar kesinlikle.https://www.technopat.net/2021/12/25/monster-tulpar-t7-v25-1-oyun-bilgisayari-incelemesi/ adamlar yapmış yani bu bilgisayarı.
Asus ROG Zephyrushttps://www-quora-com.translate.goo...tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=tc oku şunu kardeşim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://www.chip.com.tr/haber/nasa-hangi-laptop-u-uzaya-goturdu_13454.html anlamazsın türkcesi de var.
bu bir legion un iç tasarımı bakın bakalım her yeri soğutma blokları ile kapatılmış tasarım budur.
bu da bir scar 18 in içi tasarım olarak ne dediğimi anlamak istedin mi @GörkemW
zaten anakart arızalı hindistan modelleri bir kaç ay sonra kendini gösteriyor reddite girin okuyun hocam umarım lenovo bizi hindistan ile aynı kefeye koymamıştır.Anakart arızası bahsettiğiniz durumdan daha ciddi bir durum, Ruffian hocamın dediği gibi Hindistan'a ait LOQ olabilir ama dediğiniz hiçbir türlü mantıklı değil çünkü ürün 1 ay sonra vermiş bu arızayı yani bunun kusurlu cihaz gelmiş olma ihtimali kadar sonradan çıkan bir hata olma ihtimali de çok. Siz kesinlik kullanıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz bence. Yani Ruffian hocam anakartı kötü cihaz almayın derken bence bunları kast etmişti diye düşünüyorum Hindistan diye vurgulama sebebinin başka açıklaması yok diye düşünüyorum.
Alüminyum alışım kasalar zaten bir başka oluyor bu arada. Plastiklerden farklılar kesinlikle.
ailenware zaten çok kaliteli model MSI prestijli bir marka Razer Blade 15 macbook un çakması gibi isteyen herkes o tipi kullanabilir vapor chamber belki duymuşsundur Zephyrus un hangi modeli? ve zephyrus da mühendislik diye bir şey yok attığım soğutma sistemi zephyrus G14 a ait.Asus ROG Zephyrus
Razer blade 15
MSI GE ve GS Serisi ve
Alien ware x serisine bi bak
Acer sanırım bu tarafta en mantıklısı çünkü Türkiye tarafına onlar iyi cihaz gönderiyor diye biliyorum ama HP, Asus, Casper, Monster gibi markalardan pahalıya geliyor her türlü Lenovo'dan da pahalı mesela. Tabii istersen en üst modeli al, istersen yurt dışından Avrupa'dan al çok şansızsan yine kusurlu cihaz alabilirsin veya dikkatli kullanmazsan bozabilirsin. Bir yerden sonra cihazın kalitesinden ziyade senin ne kadar işini görebildiği ? Ne kadar tatmin edebildiğine dönüyor iş. Bu yüzden ben genelde marka fanatikliği veya haterlığı yapmayı sevmem.zaten anakart arızalı hindistan modelleri bir kaç ay sonra kendini gösteriyor reddite girin okuyun hocam umarım lenovo bizi hindistan ile aynı kefeye koymamıştır.
ailenware zaten çok kaliteli model MSI prestijli bir marka Razer Blade 15 macbook un çakması gibi isteyen herkes o tipi kullanabilir vapor chamber belki duymuşsundur Zephyrus un hangi modeli? ve zephyrus da mühendislik diye bir şey yok attığım soğutma sistemi zephyrus G14 a ait.
ve bakır borular hava kanalının ya ortasından geçirilmiş ya da altından ama bakır borular hep hava kanalının üzerinde olacak nitro seriside altından geçiriyor diye biliyorum ama her daim bakır borular hava kanalının üstünde olacak tasarım diye kast ettiğimiz şeyler den biri bu.
bize güzel modeller gelmediği kesin lenovo tarafında LOQ lardan 15APH8 bize gelmiyor sanırsam ve güzel bir cihaz.
Ben modele göre yorumlarım Ailenware mesela dell in ama ben dell in G serisinden nefret ederim.Acer sanırım bu tarafta en mantıklısı çünkü Türkiye tarafına onlar iyi cihaz gönderiyor diye biliyorum ama HP, Asus, Casper, Monster gibi markalardan pahalıya geliyor her türlü Lenovo'dan da pahalı mesela. Tabii istersen en üst modeli al, istersen yurt dışından Avrupa'dan al çok şansızsan yine kusurlu cihaz alabilirsin veya dikkatli kullanmazsan bozabilirsin. Bir yerden sonra cihazın kalitesinden ziyade senin ne kadar işini görebildiği ? Ne kadar tatmin edebildiğine dönüyor iş. Bu yüzden ben genelde marka fanatikliği veya haterlığı yapmayı sevmem.
Acer global pazar her ülkeye aynı ürünü gönderiyor diye biliyorum.Acer sanırım bu tarafta en mantıklısı çünkü Türkiye tarafına onlar iyi cihaz gönderiyor diye biliyorum ama HP, Asus, Casper, Monster gibi markalardan pahalıya geliyor her türlü Lenovo'dan da pahalı mesela. Tabii istersen en üst modeli al, istersen yurt dışından Avrupa'dan al çok şansızsan yine kusurlu cihaz alabilirsin veya dikkatli kullanmazsan bozabilirsin. Bir yerden sonra cihazın kalitesinden ziyade senin ne kadar işini görebildiği ? Ne kadar tatmin edebildiğine dönüyor iş. Bu yüzden ben genelde marka fanatikliği veya haterlığı yapmayı sevmem.
Öyle diyorsun da hayatında ilk defa laptop kullanan ile 2. 3. laptopunu kullanan biri aynı değil maalesef hani aynı şekil koruyamaz cihazını. Yani ne olursa olsun bir yerden sonra bilgi de önemli. Bana çocukken en sağlam cihazı ver ben bozardım onu bir şekil. Türkiye gibi bir ülkede bunu da düşünmek gerekiyor bence hocam. Bizim ülkede açılan cihaz sorunu konuları kadar başka ülke çok yoktur bizim ülkede gerçekten forumlara ihtiyaç fazla aslında. Açılan konuların önemli bir kısmında da kullanıcı hatası da var.Ben modele göre yorumlarım Ailenware mesela dell in ama ben dell in G serisinden nefret ederim.
Ben örneğin ilk laptopumu aldığım heyecan ile 2. laptopumu aldığım heyecan çok farklıydı yani o heyecan üstünden atılıyor diyebilirim sana. Çocukken Gt 710m bir laptop almıştım sanki oyuncu laptopu almış gibi havalarım vardı ki dönemin güçlü laptoplarından da diyebilirim. İşlemcisi 2012'ye göre iyiydi sağlam cihazdı. En azından ekran kartı vardı yani.Ben modele göre yorumlarım Ailenware mesela dell in ama ben dell in G serisinden nefret ederim.
Acer global pazar her ülkeye aynı ürünü gönderiyor diye biliyorum.
Doğru olabilir, bende böyle düşünüyorum o yüzden Acer bana mantıklı geliyor fakat Acer'in de temizini almak lazım.Acer global pazar her ülkeye aynı ürünü gönderiyor diye biliyorum.
15APH8 geliyordu fakat eski modeli. sanırım üretimi durduruldu. ekranı 45 ntsc ve acayip ghostingliydi. 15irx9 modelleri geliyor şimdi daha yeni kasa. ayrıca 100srgb.zaten anakart arızalı hindistan modelleri bir kaç ay sonra kendini gösteriyor reddite girin okuyun hocam umarım lenovo bizi hindistan ile aynı kefeye koymamıştır.
ailenware zaten çok kaliteli model MSI prestijli bir marka Razer Blade 15 macbook un çakması gibi isteyen herkes o tipi kullanabilir vapor chamber belki duymuşsundur Zephyrus un hangi modeli? ve zephyrus da mühendislik diye bir şey yok attığım soğutma sistemi zephyrus G14 a ait.
ve bakır borular hava kanalının ya ortasından geçirilmiş ya da altından ama bakır borular hep hava kanalının üzerinde olacak nitro seriside altından geçiriyor diye biliyorum ama her daim bakır borular hava kanalının üstünde olacak tasarım diye kast ettiğimiz şeyler den biri bu.
bize güzel modeller gelmediği kesin lenovo tarafında LOQ lardan 15APH8 bize gelmiyor sanırsam ve güzel bir cihaz.
Giriş seviyesi oyuncu laptop aldın mı yanına ghosting hediye bu arada. İsitsnasız ben böyle düşünüyorum en azından, markalar çok şeytani ve acımasız bir yaklaşımı var bu noktada. 15.6 ekran zaten küçük çoğu laptopta hala 15.6 ekrana sahip, ekonomik oluşundan veya hafif olup az yer kaplamasından gibi nedenlerden dolayı 15.6 tercih ediyor üreticiler sanırım fakat asıl kıyametin koptuğu yer bu sRGB oranı konusu ve IPS diye vurgulamalarına rağmen panellerin tepki süresinin 20 ms değerinden yüksek çıkması. IPS dediğin zaman VA'ya göre hızlı ve daha pahalı bir panel türü olarak söylenir fakat laptoplardaki arka aydınlatmanın daha zayıf oluşundan mıdır ? Nedir sonuçta monitörlerin dev gibi kasalarıyla laptoplarınki bir değil incecik kapak yapısı var. Laptoplardaki IPS panel vurgusu da insanları yanıltıyor ghosting kaçınılmaz oluyor. HP'nin bir de bazı ürünlerinde VA kullanması ise cabası yani ucuzunda ucuzunu seçiyorlar. Laptop ekranları sonuç olarak taşınabilir olmak için üretilen cihazlar olduğundan batarya ömrünü uzatmak adına tasarruflu paneller daha az güç tüketen paneller seçiliyor olabilir. Bu da giriş seviyesi cihazlarda ghostingin bir sebebi de olabilir belki de. Bunlar sadece benim teorilerim kanıtlayan bir bilgi bulamadım internette onu söyleyeyim. Haliyle sRGB oranı kısılmış ghostingli paneller veyahut sRGB oranı yüksek ghostingli paneller satışlarda var halen. Örneğin 2023 model RTX 4060 Asus TUF A15 kullandım demiştim birinden haberi olmadan ufo testi yaptım cihaza ve g-sync destekli bir panel kullandığından çok akıcı bir ekranı vardı, fakat ufo testinde VA gibi bir gölge izlerinin olduğunu fark ettim ki ben VA panelde kullanan biri olarak o lapopta IPS var demeseler VA panel derdim o derece. Benim laptopun sRGB oranı %51 mesela adamın ekranında renkler bir tık daha iyiydi, ghosting olarak Casper sanırım batarya ömrünü umursamayıp panel olarak tasarrufsuz bir panel seçmiş benim laptopun paneli ısınıyor, normal bir ısı ama merak etmeyin fakat bana çok fazla batarya yiyor gibi geliyor. Bu da bir teori. Haliyle 3 ms ekranı olacak ki ufo testi kusursuz veriyor benim ekranım. Tabii g-sync olmadığından çok stabil değil ama MUX'u kapattığımda ufo testine girdiğimde senkronizasyon alabilmiştim. MUX açıksa google chrome de senkronizasyon yapmıyor ekranınız g-sync değilse ufo testinde bilginize.15APH8 geliyordu fakat eski modeli. sanırım üretimi durduruldu. ekranı 45 ntsc ve acayip ghostingliydi. 15irx9 modelleri geliyor şimdi daha yeni kasa. ayrıca 100srgb.
15APH8 çok iyi idi yeni modellerden daha detaylı idi ve AMD işlemci kullanıyordu.15APH8 geliyordu fakat eski modeli. sanırım üretimi durduruldu. ekranı 45 ntsc ve acayip ghostingliydi. 15irx9 modelleri geliyor şimdi daha yeni kasa. ayrıca 100srgb.
panel ısındıkça daha iyi performans verir zaten belli bir ısı dan sonra duruyor.Giriş seviyesi oyuncu laptop aldın mı yanına ghosting hediye bu arada. İsitsnasız ben böyle düşünüyorum en azından, markalar çok şeytani ve acımasız bir yaklaşımı var bu noktada. 15.6 ekran zaten küçük çoğu laptopta hala 15.6 ekrana sahip, ekonomik oluşundan veya hafif olup az yer kaplamasından gibi nedenlerden dolayı 15.6 tercih ediyor üreticiler sanırım fakat asıl kıyametin koptuğu yer bu sRGB oranı konusu ve IPS diye vurgulamalarına rağmen panellerin tepki süresinin 20 ms değerinden yüksek çıkması. IPS dediğin zaman VA'ya göre hızlı ve daha pahalı bir panel türü olarak söylenir fakat laptoplardaki arka aydınlatmanın daha zayıf oluşundan mıdır ? Nedir sonuçta monitörlerin dev gibi kasalarıyla laptoplarınki bir değil incecik kapak yapısı var. Laptoplardaki IPS panel vurgusu da insanları yanıltıyor ghosting kaçınılmaz oluyor. HP'nin bir de bazı ürünlerinde VA kullanması ise cabası yani ucuzunda ucuzunu seçiyorlar. Laptop ekranları sonuç olarak taşınabilir olmak için üretilen cihazlar olduğundan batarya ömrünü uzatmak adına tasarruflu paneller daha az güç tüketen paneller seçiliyor olabilir. Bu da giriş seviyesi cihazlarda ghostingin bir sebebi de olabilir belki de. Bunlar sadece benim teorilerim kanıtlayan bir bilgi bulamadım internette onu söyleyeyim. Haliyle sRGB oranı kısılmış ghostingli paneller veyahut sRGB oranı yüksek ghostingli paneller satışlarda var halen. Örneğin 2023 model RTX 4060 Asus TUF A15 kullandım demiştim birinden haberi olmadan ufo testi yaptım cihaza ve g-sync destekli bir panel kullandığından çok akıcı bir ekranı vardı, fakat ufo testinde VA gibi bir gölge izlerinin olduğunu fark ettim ki ben VA panelde kullanan biri olarak o lapopta IPS var demeseler VA panel derdim o derece. Benim laptopun sRGB oranı %51 mesela adamın ekranında renkler bir tık daha iyiydi, ghosting olarak Casper sanırım batarya ömrünü umursamayıp panel olarak tasarrufsuz bir panel seçmiş benim laptopun paneli ısınıyor, normal bir ısı ama merak etmeyin fakat bana çok fazla batarya yiyor gibi geliyor. Bu da bir teori. Fakat haliyle 3 ms ekranı olacak ki ufo testi kusursuz veriyor benim ekranım. Tabii g-sync olmadığından çok stabil değil ama MUX'u kapattığımda ufo testine girdiğimde senkronizasyon alabilmiştim. MUX açıksa google chrome de senkranizasyon yapmıyor ekranınız g-sync değile ufo testinde bilginize.
Gpu allah rahmet eylesin EL FATİHAA.Kullanıcı hatası falan demezler dimi hacı abi
model den modele değişir 165 Hz 350 nit ve %100sRGB olan modelleride var.15APH8 geliyordu fakat eski modeli. sanırım üretimi durduruldu. ekranı 45 ntsc ve acayip ghostingliydi. 15irx9 modelleri geliyor şimdi daha yeni kasa. ayrıca 100srgb.