Merhaba herkese iyi günler. Geçen gün lenovo s145 model amd a9 9425 işlemci ve r530 ekran kartı olan bir laptop aldım ikinci el olarak. Cihazda zor açılma problemi vardı bazen 10 20 kere tekrar tekrar power tuşuna basmam gerekiyordu açılması için. İlk açtığımda Windows gelişmiş ayarlara götürdü beni ve düzügn başlatılamadı hatası verdi daha sonra ssd yi kendi laptoğuma takıp çalıştırdım. Sonra ssdyi geri takıp laptopu açmaya çalıştım ve laptop bi kaç denemeden sonra açıldı. Format attım bi iki kez yine açılmasada tekrar deneyerek açmayı başardım. O anda bir problem yoktu sorunsuz çalışıyordu laptop. Ancak biosu asla güncelleyemedim fotoğraftaki hatayı verdi. Sonra bugün tekrar denedim açmayı ve yine Windows gelişmiş ayarlara gitti, ve tekrar açamadım laptopu. Şuan power tuşundaki ışık yanıp sönüyor ve laptop açılmıyor. Bu arada cihaz komple bozulmadan önce pili söküp şarj aleti ile çalıştırmayı debediğimdede aynı şekilde ışık yanıp sönüyordu. Tüm herşeye baktım ram bios pili ssd hepsi sorunsuz. Bilgisayar çöpmü oldu yoksa bios entegresi gibi bi sorunmu var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum.