Neler Yeni

LGBT Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Nötr yaklaşıyorum.

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
Şu cümle güldürdü beni. Hangi veriye dayanarak ülkenin %99,9 unun Müslüman olduğunu söylüyorsunuz?
Bugün bir yerde görmüştüm forumda olabilir hatırlamıyorum bir tane baş örtülü teyze köpeklerin mamalarını tekmeliyordu ve bunu kameraya alan kişiyede ağıza alnımyacak laflar ediyordu bende katılıyorum her allah diyen müslüman değil

Anime Katledici

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Nihat Ege Sancak
yani saygılı olmanız lazım mesela şimdi diyceklerim saygı duymayanlara ben sizin muhammedinize allahınıza veya bir atanıza saygı duyuyor muyum evet sizde saygı duymak zorundasınız ha ben saygı duymam dersen ...

Laxerian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Çağan Şen
yani saygılı olmanız lazım mesela şimdi diyceklerim saygı duymayanlara ben sizin muhammedinize allahınıza veya bir atanıza saygı duyuyor muyum evet sizde saygı duymak zorundasınız ha ben saygı duymam dersen ...
Animelere saygı gösteriyormusun doğruyu söyle 🤣

rizaorhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Rıza Orhan
Benim dinime göre yanlış ama karışma gibi bir hakkımın veya insanların karışma hakkının olduğunu düşünmüyorum...
İslama hakaret eden bir kaç tipe denk gelmiştim onlar dışında polemiğe girilecek bir konu değil.
Saygılar...

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Kimin kiminle seviştiği umrunuzda olmasın, günahsa günah onlara yazılıyor size değil, homofobikler boş adamlardır.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
islami bir ülkede değiliz herkes istediği inanç ve yönelime sahip olabilir

AMA

Tutup da sırf eşcinselsin diye bunu ha bire belirtmeye çalışıp rengarenk giyinmeye gerek olduğunu sanmıyorum
(bunu gökkuşağı ile sorunlu olanlarla karıştırmayın benim bi sorunum yok sadece tiktokta vs görüyorum bazı şeylerin suyunu çıkarıyorlar)

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM

Normal bir insanmış gibi istedikleri yönelimle herkes yaşayabilir
hani böyle bi ilgi istiyorlar özellikle sosyal medayada sırf lgbt üyesi diye ilgi bekleyen tonlarca kişi var.
bu ilgi manyağı kesim olmasa ben hiç de takılmam zaten bir müslümanın max yapacağı o kişiyi uyarmaktır. Kişi değişti değişti değişmedi seni hayatta ilgilendirmez

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Beden uzak dursunlar, gerisi umrumda değil.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Gün geçtikçe forumda konusu artan "LGBT polemiği" hakkında biraz değinmek istedim.

Türkiye ve LGBT?

Türkiye Cumhuriyeti medeni kanununda cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği gibi bir ifadeye yer vermez ve eşcinsel çiftlerin birlikteliklerini yasal zeminde tanımaz.

Peki ülkemizde yaşayan çoğunluğu oluşturan Müslüman kesim ve LGBT?

İslam, cinsel hayatın, ancak evlenmeleri helal olan bir erkekle bir kadın arasında ve geçerli bir nikah akdine dayanan evlilik birliği içinde söz konusu olabileceğini açık ve kesin bir şekilde bildirmiştir. Bu meşru daire dışında kalan cinsel ilişkiler ise İslam’da zina olarak nitelenmiştir. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve onun geleceğini belirleyen aile kurumunu tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan ve toplumsal düzenin bozulmasına, nesillerin ziyan olmasına, insana mahsus bir erdem olan haya duygusunun yitirilmesine ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan zina hakkında Yüce Allah onun “son derece çirkin bir iş ve çok kötü bir yol” olduğunu beyan edip, bu suçun işlenmesi şöyle dursun, yanına bile yaklaşılmaması talimatını vermiştir (İsrâ, 17/32; bk. Furkân 25/68; Mümtehine 60/12). Aynı hüküm Kur’an’dan önceki kutsal kitaplarda da yer almış, bu suçu işleyenlere ağır cezalar verileceği beyan edilmiştir (Çıkış, 20/13; Tesniye, 5/18; 22/24; Matta, 15/19; Markos, 7/21).
İslam, zinanın yanı sıra bütün çeşitleriyle eşcinselliği de açıkça yasaklamıştır. Kur’an-ı Kerim’de eşcinsel ilişkinin çok çirkin bir fiil olduğu ve Allah’ın koyduğu sınırları çiğnemek anlamına geldiği açık ve kesin bir şekilde ortaya konmuştur (Nisâ 4/ 15-16; A’raf, 7/80-84; Şuarâ 26/161-175). en kutslarda ler ye bu eylemlerin eştir (Levililer, 18/22; 20/13; Romalılar’a Mektup, 1/27; Korintoslular’a Birinci Mektup, 6/9).

Kendi düşüncelerim: Gerek zinanın gerekse eşcinselliğin yasaklanmasındaki en önemli hikmet, evliliğin ve aile olmanın meşru kılınmasındaki hikmetle aynıdır. İnandığım din ve yüce kitabımın emirleri doğrultusunda LGBT'ye saygı duymuyorum.

Saygı duymak da zorunda değilim; cinsel ilişkinin dinen büyük bir günah olduğunun açıklanmasını, “nefret söylemi” üretmekle veya ayrımcılıkla nitelemek, son derece haksız ve sorumsuz bir davranıştır. Kaldı ki böyle bir söylem, bütün insanlığa gönderilen son din İslam’ın kendisini, bu dinin kitabı Kur’ân’ı ve peygamberi Hz. Muhammed’i “nefret”in kaynağı olarak göstermek olduğundan büyük bir vebaldir. Aynı zamanda halkımızın benimsediği dinî ve manevî değerleri aşağılamak anlamına gelmektedir.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bana ne diyorum, umrumda değil diyorum, insanları rahatsız etmediği sürece isterse her gün cinsiyet değiştirsin diyorum 😁, ne kadar umrumda olduğu açık.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
islami bir ülkede değiliz herkes istediği inanç ve yönelime sahip olabilir

AMA

Tutup da sırf eşcinselsin diye bunu ha bire belirtmeye çalışıp rengarenk giyinmeye gerek olduğunu sanmıyorum
(bunu gökkuşağı ile sorunlu olanlarla karıştırmayın benim bi sorunum yok sadece tiktokta vs görüyorum bazı şeylerin suyunu çıkarıyorlar)

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM

Normal bir insanmış gibi istedikleri yönelimle herkes yaşayabilir
hani böyle bi ilgi istiyorlar özellikle sosyal medayada sırf lgbt üyesi diye ilgi bekleyen tonlarca kişi var.
bu ilgi manyağı kesim olmasa ben hiç de takılmam zaten bir müslümanın max yapacağı o kişiyi uyarmaktır. Kişi değişti değişti değişmedi seni hayatta ilgilendirmez
Evet, olay bundan ibaret. Normal bir birey olarak sayılmak istiyoruz deyip, kendilerini anormal olarak gösterenler onlar. Yürüyüşlerin falan da bir anlamı yok çünkü asıl amacı ile yapılmıyor. Sokakta sevişip, yiyişmenin hiçbir anlamı yok. Son yazdığın şeylere katılmıyorum, bir müslüman beni bu konuda uyarsa; kesinlikle rahatsız olurdum.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Evet, olay bundan ibaret. Normal bir birey olarak sayılmak istiyoruz deyip, kendilerini anormal olarak gösterenler onlar. Yürüyüşlerin falan da bir anlamı yok çünkü asıl amacı ile yapılmıyor. Sokakta sevişip, yiyişmenin hiçbir anlamı yok. Son yazdığın şeylere katılmıyorum, bir müslüman beni bu konuda uyarsa; kesinlikle rahatsız olurdum.
onu ben de mantıklı bulmuyorum sadece kitapta mı ne geçiyordu ya da peygamber efendimiz söylüyordu galiba tam hatırlamıyorum dediğim gibi de müslüman birbirini uyarmakla sorumludur siz uyarın ki o duruma göz yummamış olun sizin üstünüzden kalksın vs bir şey.
yani uyarmadan kastı da rahatsız edici değil bence yani can sıkmak yerine mesela keşke doğru yolda olsan felan denilebilirdi herhalde bu doğrultulda.
dediğim gibi benim için sadece insan gibi davranmaları önemli ne yapıyorlarsa yapsınlar

Top Bottom