-nisay
80+ Bronze
bu arkadaşın haklılık payı var. homofobiklik kişiden kişiye göre değişir. ben gayim, ben şöyleyim, ben böyleyim diyen insanı dışlarım, hakaret ederim, kötü hissettiririm. bu homofobiklikse ben homofobiğim. kendi içinde yaşayan adama saygı duyarım. hemcinsinden hoşlanıyorsan bundan banane kardeşim. niye belirtiyorsun ki? ne anlamı var? ben kızlardan hoşlanıyorum diyor muyum? uygun olanın normal olması gerekmiyor. normal olduğu içinde söylenmesi garip karşılanmamalı. yani bir erkek ''ben erkeklerden hoşlanıyorum'' da dememeli, ''ben kızlardan hoşlanıyorum''da dememeli. bunu normal bir davranış gibi ortalıkta çığırmanız, bundan zevk alıyorsunuz demektir ya da dayatmaya çalışıyorsunuz demektir. küçük ihtimalle de ilgi bekliyorsunuz demektir. anlatmaya çalıştığı aslında bu ama sert bir dil kullanmış. sakin bir dil kullanabilirdi fakat anlatmaya çalıştığına katılıyorum. kimse homoseksüelliği normalleştirmemeli, normalleştirmeye de çalışmamalı.Forum kullanıcıları dediğin gibi homofobik olsaydı ilk sorulan soru cinsel tercihleri olurdu ama burada kimse kimseye cinsel hayatıyla ilgili şeyler sormuyor.
Cinsel yöneliminiz kimseyi ilgilendirmiyor bunu anlayın artık. Üsteleyip durup insanların bam teline basıyorsunuz sonra laf söyleyince homofobiksiniz deyip üste çıkmaya çalışıyorsunuz.
Gaymisin umurumda değil git nasıl istiyorsan öyle yaşa üstüne basa basa ben gay oldum korkmayın sizde olun demeye çalışma boş yere.
Hastalıksa gidip tedavi olun değilse hayatınızı yaşayın mutlu olun.
BİZE BİRŞEY KANITLAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.