Lgs'de çıkan hatalı(?) soru.

Evet. Yalnız LGS için baya zormuş soru. Çoğu kişi ikisi arasında bir mesafe sanmıştır Mehmet’in topunu. Mehmet’in topu ikisinden de uzakta (mavi çizgiden ilerde) almayınca şıklardaki hiçbir şık çıkmıyor 😀
2 hafta sonra yks ye giricem bende ikisi arasında sandım yorumları okuyunca aklıma geldi mavi çizgiyi geçebileceği
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mavi çizginin öte tarafına geçince 6√3 yani √ 108 ile 8√3 Yani √192 ARASİNDA olmalı o da 12 yani √144 yapıyor soruda hata yok ancak sınav esnasında bunu düşünmek zor olabilir aslında yukarda verdiği bilgiyi boşa verniyor ona bakarak da mantik yürütülebilir

Alıntıyı görüntüle
Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?
Soru doğru sıkıntı yok mesela 10 olursa olmuyo çünkü Fatihin attığı yerin iki değeri olabiliyo onlardan ikisine de olmuyo olursa birinci mehmet olur.

2 hafta sonra yks ye giricem bende ikisi arasında sandım yorumları okuyunca aklıma geldi mavi çizgiyi geçebileceği
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mavi çizginin öte tarafına geçince 6√3 yani √ 108 ile 8√3 Yani √192 ARASİNDA olmalı o da 12 yani √144 yapıyor soruda hata yok ancak sınav esnasında bunu düşünmek zor olabilir aslında yukarda verdiği bilgiyi boşa verniyor ona bakarak da mantik yürütülebilir
8 nereden geldi, 7kök3 değil mi

resim_2022-06-05_155131455.png

Alıntıyı görüntüle
Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?
Yıllar geçti 8.sınıfın üzerinden hala bu soruları gördümmü korkuyorum.

Geri