Lgs'de çıkan hatalı(?) soru.

eulkiz

80+
Reaksiyon skoru
68
Ekran görüntüsü 2022-06-05 150755.png

Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?

Alıntıyı görüntüle
Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?
+ puan olarak değerlendirilmez diğer soruların ortalama getirdiği puan artar.

Alıntıyı görüntüle
hatalı değil ben çözdüm bugün sınavda. kök 108 den büyük oluyo diğer şıklar eleniyo 12 kalıyo. acele yaptım bu soruyu çok anlatamayacağım ama 5 kök 3 ile kök 3 ü topla 6 kök 3 yani kök 108 bundan büyük olcak şıklardakı sayıların kareökü

Soru doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yanlış ise herkese +puan verilmez. Bu soru iptal edilir. Örneğin toplam 80 soru var ise iptal olduğu için 79 soru üzerinden puanlama yapılır.

Eğer bir hata varsa hatalı soru puanlamaya alınmaz. Diğer soruların puanlaması tekrar hesaplanır.

Burada olan yine öğrenciye oluyor çünkü öğrenci hatalı soruya çok vakit harcayabilir. Başka bir çözüm bulmaları lazım. Bir de hatalı sorular nasıl çıkıyor anlamıyorum. Bunu profesyonellerden oluşan kurul hazırlamıyor mu yani?

Soru hatalı değilmiş. Topun mavi çizgiyi geçmediğini düşünerek çözmeye çalıştığımdan bulamadım büyük ihtimalle.

Soru hatalı değilmiş. Topun mavi çizgiyi geçmediğini düşünerek çözmeye çalıştığımdan bulamadım büyük ihtimalle.
Evet. Yalnız LGS için baya zormuş soru. Çoğu kişi ikisi arasında bir mesafe sanmıştır Mehmet’in topunu. Mehmet’in topu ikisinden de uzakta (mavi çizgiden ilerde) almayınca şıklardaki hiçbir şık çıkmıyor 😀

Soru doğru köklü sayıları hangi tam sayıların arasında ise öyle düsünüp şıklarda uyanı işaretlemen lazım gerçekten zor

Kanka cevap d oluyor çünkü 2 taraflı bakmak lazım sol kısımda olmuyor ama sağ kısımda 6 kök 3 ile 7 kök 3 arasında Birtek 12 oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,543
Üyeler
187,206
Son üye
lhbackk
Geri