linux dual boot kurulum

Hemen dönüş yapıcam size
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

F10 ile ayarları kaydedip çıkabilirsiniz ama öncesinde flash belleğinizi bulup yukarı aşağı oklarıyla yada göstergeler yardımı ile flash belleğinizi en yukarı alın.

Boot Device Priority de yazabilir. Önyükleme sırası anlamına gelen bir menü bulmalısın. Ben öyle yapmıyorum ama. O sırayı değiştirirsen hep flaştan başlamaya çalışır bilgisayarın. Şöyle düşün:
1) Flaş bellek
2) Harddiskin
3) DVD okuyucu
vs

Sırayı böyle ayarlarsan bilgisayarın ilk olarak flaştan başlamaya çalışır. Olmazsa 2.sıradaki harddiske geçer... gibi. "Kurulum ekranı bittikten sonra USB nizi çıkarın" demelerinin sebebi de bu. Kurulumdan sonra tekrar sırada flaşı boot sırasının aşağısına almakla uğraşmıyorum ben. Boot menüsü diye BIOSun bildiği bir tuş var. Anakarttan anakarta değişebiliyor. F10, F12, ESC gibi.

O menüyü açmak şu anlama gelir: Bilgisayarın "BOOT" sırası normal kalsın (İlk sırada Harddisk var ve sırayı ellemedin), ben bu (tek) seferlik USBden başlatıcam. DVD veya başka bir harddiskten başlatmak da isteyebilirsin tabi. Linuxu kurdun diyelim. Flaşı PCden çıkarmana da gerek kalmaz. Sıra harddiskten başlıyor çünkü. Neyse Linux zaten illa ki çıkarttırıyo flaşı kurulumdan sonra.

Senin yapacağın şey o tek seferlik önyüklememenüsünü açan tuşu öğrenmek. Anakartının markası ne? İnternetten bulursun. Ya da dene ESCyi, olmazsa PCyi yeniden başlatıp F12ye bas sürekli.....

böyle flash nerde

VE, fotoğrafını olduğu gibi mi yükledin internete? Kesip bir şeyler yapsaydın bari. Fotoğrafı indiren herkes "EXIF" bilgilerini görebilir. Telefonunun modeli kamera özellikleri vs yazıyor. Fotoyu sil bence

Flaşını takıp PCyi yeniden başlatır mısın? Öyle gir BIOSa
flaş zaten takılıydı

1 Windows boot menegar
2 Hdd 1
gibi şeyler var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,897
Üyeler