Linux İndiriyor Mu Anlayamıyorum

DxReadTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
633
Linux indirmeye çalışıyorum Linux Mint siteye girdim dowloada bastım burada kaldı böyle ne yapmam lazım
1784536967106.webp

Bu nasıl indirme şekli? Browser nedir?

Bence Zorin Os indirmelisin. Sistem kaynağını daha az kullanıyor boşta tam olarak 1 gb ram kullanıyor.
Mint Cinnamon denemiştim daha önce. Boşta ram kullanımı neredeyse 2 gb boyutlara dayanıyordu.

ss attığın sayfa indirilebilecek dosyaların hash değerlerini kontrol edebilmen için.
Dosya indirildikten sonra hash değerlerini karşılaştırıp gerçekten üreticinin paylaştığını mı indirdin kontrol edebiliyorsun. Ek güvenlik ve kontrol için, zorunlu bir şey değil.

tarayıcına göre indirilenler sekmesine bak, orada mevcut indirmeler gözükür: genelde ctrl+j'dir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu nasıl indirme şekli? Browser nedir?

Bence Zorin Os indirmelisin. Sistem kaynağını daha az kullanıyor boşta tam olarak 1 gb ram kullanıyor.
Mint Cinnamon denemiştim daha önce. Boşta ram kullanımı neredeyse 2 gb boyutlara dayanıyordu.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. GNU/Linux da kurduğunuz dağıtımı değil kullandığınız masaüstü ortamı kaynak kullanımlarında ön plana çıkar. Mint'le i3 kullanıp boşta 600mb ram de kullanabilirsin, zorin'i KDE ile full özelleştirip boşta 3-4GB ram ile de kullanabilirsin. Ekstra bilnlerce yazılım ile gelmedikten sonra distronun doğrudan çok bir etkisi yok

Son düzenleme:
ss attığın sayfa indirilebilecek dosyaların hash değerlerini kontrol edebilmen için.
Dosya indirildikten sonra hash değerlerini karşılaştırıp gerçekten üreticinin paylaştığını mı indirdin kontrol edebiliyorsun. Ek güvenlik ve kontrol için, zorunlu bir şey değil.

tarayıcına göre indirilenler sekmesine bak, orada mevcut indirmeler gözükür: genelde ctrl+j'dir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. GNU/Linux da kurduğunuz dağıtımı değil kullandığınız masaüstü ortamı kaynak kullanımlarında ön plana çıkar. Mint'le i3 kullanıp boşta 600mb ram de kullanabilirsin, zorin'i KDE ile full özelleştirip boşta 3-4GB ram ile de kullanabilirsin. Ekstra bilnlerce yazılım ile gelmedikten sonra distronun doğrudan çok bir etkisi yok
Yanlış bilgilendirme bunun neresinde?
Detaylarına girmeden sadece kullanım oranlarını söyledim.

Neyse sen anlatırsın ona i3 yapmasını.

Yanlış bilgilendirme bunun neresinde?
Detaylarına girmeden sadece kullanım oranlarını söyledim.

Neyse sen anlatırsın ona i3 yapmasını.
mint'deki cinnamon DE'sini zorin'in kendisiyle kıyaslıyorsun. Kıstas aldığın şey buysa tabii ki yanlış bilgilendirme

Linux'da onlarca masaüstü ortamı seçeneği var (DE). Çoğunun varsayılan arayüzü farklıdır, aynı şekil kaynak kullanımları ve beraberinde getirdiği servisler vs de tıpatıp aynı değildir.
Mint bir dağıtım, keza Zorin de. Cinanmon ise bir masaüstü ortamıdır (DE), bunu zorinde de kullanabilisin mint'de de.
Zorin'de kde gibi ağır bir DE kullanıp, mint'te de hafif bir DE kullanabilirsin. Bu sefer zorin'in kaynak kullanımı yüksek olur. Yine aynı şekilde dağıtımların kendisini mi kıyaslayacaksın?
zorin bence başlangıç için daha iyi bir dağıtım ama senin aldığın kıstasa göre değerlendirip, birine daha iyi, daha az kaynak kullanıyor demek yanlış olur

i3 de yapılan değil kullanılan bir şey :) i3wm diye aratıp bilgi edinebilirsin. - Terslemeye çalışmadan bilgi edinmeye çalışan biriyse tabi anlatıp yardımcı olurum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,548
Üyeler
199,388
Son üye
Metehan0134

Geri