Linux format atamıyorum Disk Hatası

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,864
Windows xp kurulu Linux atacağım ama olmuyor.
IMG_20210904_235629.jpg
IMG_20210904_235658.jpg

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Windows 11 aşığıyım hocam yeni Ram taktığım pc bu

Windows xp kurulu Linux atacağım ama olmuyor. Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

@Windows 11 aşığıyım hocam yeni Ram taktığım pc bu
Sorun USB kaynaklı olabilir. USB düzgün yazılmamış olabilir. Veya sistem eski olduğu için boot etmiyor olabilir. Genelde eski anakartlarda hep göyle sorun çıkıyor bende yaşadım başka sistemde boot eden USB başka anakartta saçma sapan hata veriyor vs. USB yi tekrar oluşturmayı deneyin veya farklı bir Linux sürümü deneyin. (Not: Linux konusunda bilgim yok yani hangi sürüm iyi olur vs bilemem)

Sorun USB kaynaklı olabilir. USB düzgün yazılmamış olabilir. Veya sistem eski olduğu için boot etmiyor olabilir. Genelde eski anakartlarda hep göyle sorun çıkıyor bende yaşadım başka sistemde boot eden USB başka anakartta saçma sapan hata veriyor vs. USB yi tekrar oluşturmayı deneyin veya farklı bir Linux sürümü deneyin. (Not: Linux konusunda bilgim yok yani hangi sürüm iyi olur vs bilemem)
Hocam usb düzgün çalışıyor başka pcde w10 için kullandım sorunsuz. Fat32 olarak attım nfs olarak atayım mı?

Elimde xp kurulum cd'si var onda sorun olmadı?

Hocam dh forumda birisi eski sisteme usb ile kurulum yapamazsın dedi ne kadar mantıklı? Evde CD var ama Dvd yok yarın dvd alıp denemeye değer mi? @Windows 11 aşığıyım

Hocam dh forumda birisi eski sisteme usb ile kurulum yapamazsın dedi ne kadar mantıklı? Evde CD var ama Dvd yok yarın dvd alıp denemeye değer mi? @Windows 11 aşığıyım
Doğru değil sizde ki bilgisayara kurulum USB den yapılabiliyor zaten öyle olsa Windows kurulmazdi. Yanlış bilgi.
Değmez.

Doğru değil sizde ki bilgisayara kurulum USB den yapılabiliyor zaten öyle olsa Windows kurulmazdi. Yanlış bilgi.
Değmez.
Hocam normal formattan farklı olarak hdd'ye tıklıyorum orada 2 seçenek çıkıyor. Üstte normal hdd altta benim flaş bellek. Normal formatta hdd olarak değil kendi başına olması gerekmez miydi? Yukarıda fotoğrafı var.

Bendeki xp format cd si bu

Ekler

• IMG_20210905_012504.jpg
    IMG_20210905_012504.jpg
    3 MB · Hit: 39
Geri