Neler Yeni

Linux Mint nasıldır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
İlker Harun Öner
Merhabalar, Linux Mint nasıldır?

Scaredy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
x x
Merhabalar, Linux Mint nasıldır?
Linux mint başlangıç dostu windows'tan linuxa geçmeye uygundur.

Bilgisayarda tek yaptığınız video izlemek ve word belgesi hazırlamak ise ise yarayabilir fakat bu foruma gelip bunun gibi bir soru soruyorsanız büyük ihtimal bilgisayarla ilgilenen birisiniz diye düşünüyorum.

Linux mint başlangıç için güzeldir belli bir süre terminal (uçbirim) kullanmadan işletim sistemini kullanabilirsiniz fakat eninde sonunda öğrenmek gerekecektir.

Başlangıç için güzel bir işletim sistemidir. Elementary OS ve Zorin OS de başlangıç dostudur. Ayrıca bir işletim sistemini denemeden önce USB bellekten denemenizi tavsiye ederim. Windowsun aksine linuxlar diske tamamen format atmadan live boot şeklinde USB içinden çalışabilirler. Bir uygulama yükleyin önemli olan sizin için çalıştırın ve deneyin. Oyun konusunda gelişmekte olan bir işletim sistemi olduğundan pek oyunları tavsiye etmem. Yerine Qemu ile sanal makine yapıp windowsta oyun oynamaktir. Bunların hiçbirini yapmayıp elinizdeki bilgisayar güzel ise VMWare uygulaması ile kendinize Windows icinden bir sanal makine oluşturup linuxu hiçbir bilginize zarar vermeden kullanabilirsiniz. Hem deneyimlemis olursunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Gazi ESEN
İlgilendiği Kategoriler
Açık Kaynak ve Özgür Yazılım, Linux, Çizim-Karikatür yapmak, Anime-Manga, Koleksiyonculuk, Nostaljik şeyler, PC ve Elektronik, Oyun oynama-geliştirme ve YouTube
Başlangıç kullanıcılar için gayet güzel bir dağıtım, ufak tefek zorlanırsın ama sonradan zorluk yaşamazsın kullanırken

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Gokhan
Geçtiğimiz günlerde atom işlemcili 2 gb ramli bir netbook vardı elimde mint kurulumu yaptım ve süper bir serilikte çalışıyor. Windows dan geçişte görsel benzerlikler dolayısı ile alışmak için güzel bir tercih oldu benim için.

Top Bottom