Merhabalar, Linux Mint nasıldır?
Linux mint başlangıç dostu windows'tan linuxa geçmeye uygundur.
Bilgisayarda tek yaptığınız video izlemek ve word belgesi hazırlamak ise ise yarayabilir fakat bu foruma gelip bunun gibi bir soru soruyorsanız büyük ihtimal bilgisayarla ilgilenen birisiniz diye düşünüyorum.
Linux mint başlangıç için güzeldir belli bir süre terminal (uçbirim) kullanmadan işletim sistemini kullanabilirsiniz fakat eninde sonunda öğrenmek gerekecektir.
Başlangıç için güzel bir işletim sistemidir. Elementary OS ve Zorin OS de başlangıç dostudur. Ayrıca bir işletim sistemini denemeden önce USB bellekten denemenizi tavsiye ederim. Windowsun aksine linuxlar diske tamamen format atmadan live boot şeklinde USB içinden çalışabilirler. Bir uygulama yükleyin önemli olan sizin için çalıştırın ve deneyin. Oyun konusunda gelişmekte olan bir işletim sistemi olduğundan pek oyunları tavsiye etmem. Yerine Qemu ile sanal makine yapıp windowsta oyun oynamaktir. Bunların hiçbirini yapmayıp elinizdeki bilgisayar güzel ise VMWare uygulaması ile kendinize Windows icinden bir sanal makine oluşturup linuxu hiçbir bilginize zarar vermeden kullanabilirsiniz. Hem deneyimlemis olursunuz.