Onur Tokdemir
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 28
- İsim
- Onur Tokdemir
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen adamın dibisin bilgisayar 2 3 gün içinde gelir yapamazsam yazarım teşekkür ederimBu uzun bir konu ama yardımcı olayım;
İşte bu kadar aklına takılanları bir bir sorabilirsin. Gerekli bağlantıları aşağıya bırktım.
- Bir adet boş flash belleğe ihtiyacın var.(En az 8GB)
- Windows 10 ISO bu linkten indireceğiniz dosyayı Rufus bu programı kullanarak flash belleğinize yazdırdırmalısın. Ama bu işlemi yaparken flash belleğindeki bütün dosyalar silinecektir unutma.(Yapman gereken konfigürasyonları aşağıdaki 1. videodan bakabilirsin.)
- Artık sıra Windows’u kurmaya geldi. Bilgisayarın açılırken “boot” menüsüne girmelisin. Bu menüye girmek için bilgisayarın açıldığında örn: Delete tuşuna basmalısın. Kendi bilgisayarının boot menüsüne girme tuşunu 2. bağlantıdan göz atabilirsin.
- Bu işlemden sonrası artık Windows kurulumu buna 3. videodan baksan daha kolay olur.
- Windows’u kurduk şimdi kurulumdan sonra yapman gereken işler var. Bilgisayarının donanımının doğru çalışması için “driver (sürücü)”leri kurmalısın. Sürücüleri bilgisayarının yanında gelen sürücü cd’si ile yapabilir, bilgisayarının hali hazırda HDD’sinde bulunan bir bölümde duran kurulum sihirbazı ile yapabilir ya da internetten tek tek indirebilirsin. Videolu anlatım için 4. videoya bakabilirsin.
Videoların Alternatifleri:
Anlatım biraz karışık olmuş olabilir tek seferde yazmadım.