Lisanslı boksör eli silah sayılıyor mu ?

Semihhh

80+
Reaksiyon skoru
220
Tam boksör oluyormuyum bilmiyorum salonda defalarca kez kendi çapımızda turnuvalar yaptık.
1 hafta önce lisansımı aldığımda hocam bana kavgaya karışma lisansın gider demişti bende neden dediğimde elimin silah olduğunu söylemişti.
Bu bana hem havalı hem tehlikeli geldi.
Yumruğum normal insana göre daha güçlü ve sert oluyor silah olabilir bence.
Sizce boksör eli silah olarak geçer mi ?
Boş boş kahkaha atmayın ciddi soruyorum.

Son düzenleme:
Tam boksör oluyormuyum bilmiyorum salonda defalarca kez kendi çapımızda turnuvalar yaptık.
1 hafta önce lisansımı aldığımda hocam bana kavgaya karışma lisansın gider demişti bende neden dediğimde elimin silah olduğunu söylemişti.
Boksör eli silah olarak geçebiliyor zaten. Ama geçmesi için sadece lisans yeterli mi yoksa profosyonel olarak mı yapman gerekiyor bilmiyorum.

Bize de öyle demişti hocamız. Aikido lisansımı aldıktan sonra resmi olarak elim silah sayılıyormuş. Ama şöyle bir şey var. Herkesin eli teknik olarak silah değil mi?

Boksör eli silah olarak geçebiliyor zaten. Ama geçmesi için sadece lisans yeterli mi yoksa profosyonel olarak mı yapman gerekiyor bilmiyorum.
Lisans almak öyle kolay olmuyor ama uğraşırsan alabilirsin tabi ki. (En azından bizim hocaya göre,zar zor aldım.)
Şuan profesyonel değilim.

Bize de öyle demişti hocamız. Aikido lisansımı aldıktan sonra resmi olarak elim silah sayılıyormuş. Ama şöyle bir şey var. Herkesin eli teknik olarak silah değil mi?
Yasalarımızda silah kavramının tanımı çok geniş tutulmuş. TCK'ya göre Silah, savunmak veya saldırmak amacıyla kullanılan araç olarak tanımlanmaktadır

Ben Boks Antrenörü yum kardesim
Lisansın aktif ise elin silah niyetine geçiyordur karıştığın herhangi bir kavgada attığın her bir yumruğun 2 kat cezası bulunmakta
Boks eğitimi aldın diye de her kavgaya atlamazsin umarım sonu kötü bitiyor 👊

lisansli profesyonel boksör eli silah olarak geçiyor diye biliyorum.

HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR yeter

Ben Boks Antrenörü yum kardesim
Lisansın aktif ise elin silah niyetine geçiyordur karıştığın herhangi bir kavgada attığın her bir yumruğun 2 kat cezası bulunmakta
Boks eğitimi aldın diye de her kavgaya atlamazsin umarım sonu kötü bitiyor 👊
Zaten kavga etmeyen bir insanım sorunları konuşarak hallederim.
Diyelim ki gece dışardayım adamın biri bana sataştı elinde bıçak var,onu etkisiz hale getirecek şekilde vurursam ceza alırmıyım ?

Zaten kavga etmeyen bir insanım sorunları konuşarak hallederim.
Diyelim ki gece dışardayım adamın biri bana sataştı elinde bıçak var,onu etkisiz hale getirecek şekilde vurursam ceza alırmıyım ?
Kamera kaydı şart aksi taktirde suçlu duruma düşersin öncelikle onun sana karsi bir atağı olmalı ki sen kendini savundum diyebilesin

Geri