Lisede bölüm seçmek?

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
866
Diyelim ki OBP ile alan bir Anadolu lisesine gittiniz, 10.Sınıfta sayısal ve sözel bölüm seçiyormuşuz galiba,
Sayısal seçersek hangi dersler oluyor? Sözelde hangi bölümler?

Ilerde ne olmak istiyorsun o önemli sayisalda matematik fizik kimya biyoloji görürsün Sözelde Türkçe tarih vs.

Diyelim ki OBP ile alan bir Anadolu lisesine gittiniz, 10.Sınıfta sayısal ve sözel bölüm seçiyormuşuz galiba,
4 Tane seçeneğin var. Sayısal, Dil, Eşit ağırlık ve Sözel. Hangi meslekler hangi bölümlerden alıyor diye google dan bakbilirsin. Ayrıca şimdiden bu konuyla ilgilenmen hoşuma gitti. Ben 10. sınıfıın sonunda öğrenmiştim bölümleri.

Sayısal Eşit Ağırlık Sözler ve Yabancı Dil seçebilirsin.
Sayısal seçersen şu an benim gibi 3. kahveyi içip sabaha kadar ders çalışırsın. Dil en basiti, TM de TM işte. Neye yatkınlığın varsa ve hangi bölümü istiyorsan onu seç. Hiçbirinde çalışmadan başaramazsın zaten.

4 Tane seçeneğin var. Sayısal, Dil, Eşit ağırlık ve Sözel. Hangi meslekler hangi bölümlerden alıyor diye google dan bakbilirsin. Ayrıca şimdiden bu konuyla ilgilenmen hoşuma gitti. Ben 10. sınıfıın sonunda öğrenmiştim bölümleri.
Eşit ağırlık nedir?

Sayısalım hiç iyi değil ama Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama galiba şimdiden hayal oldu

ben gastronomi düşünüyorum o yüzden sözel seçicektim ama sözel için yeterli sayı olmadı eşit agırlık seçtim yazın okulumu sözel için değiştirebilirim. ileride gitceğin üni bölümüne göre seç

ben gastronomi düşünüyorum o yüzden sözel seçicektim ama sözel için yeterli sayı olmadı eşit agırlık seçtim yazın okulumu sözel için değiştirebilirim. ileride gitceğin üni bölümüne göre seç
Dostum Eşit ağırlıktan okuyup Sözele rahat çalışırsın. Bende Ea okuyup sözelden girdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,211
Üyeler
187,013
Son üye
130yedi
Geri