LoL deki FPS im Normalmi?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Reaksiyon skoru
11,874
Arkadaşlar oyunu monitörümden dolayı full grafiklerde 1440*900p oynuyorum ve ortalama 150-170 FPS aliyorum izlediğim benchmark testleri 1080p ve biraz daha iyi FPS ler alıyor sistem imzamda ve sorunsuz parçaları monitörü 1080p alırsam ve oyunu 1080p monitörde oynarsam ekran kartı kullanımı doğal olarak artar ve FPS azda olsa yükselir mi?

ekran kartı kullanımı kaçlarda dolaşıyorki ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de dikkat et izlediğin videodaki ramler dual channel olabilir ryzende gereksiz etkili bir durum

bir de dikkat et izlediğin videodaki ramler dual channel olabilir ryzende gereksiz etkili bir durum

Lolde %100 olacak hali yok yani fps artar 1080p ye geçerse

Bakacağım bir ve kart kullanımı yalnıs hatırlamıyorsam 50 civarları

ekran kartı kullanımın artar zaten lol işlemci bazlı bi oyun pek artmaz fps

Lolde %100 olacak hali yok yani fps artar 1080p ye geçerse
Yok %100 olmaz zaten de mesela bir arkadaşım da i5 7.nesil işlemci ve GTX 1060 8gb ram ile 1080p ultra da 200 250 aldığını söylüyor ondan konu açma gereği duydum benim sistem daha güçlü fakat daha az fps alıyorum sanırım 1080p de kullandığımda sorunum geçecek

Arkadaşlar oyunu monitörümden dolayı full grafiklerde 1440*900p oynuyorum ve ortalama 150-170 FPS aliyorum izlediğim benchmark testleri 1080p ve biraz daha iyi FPS ler alıyor sistem imzamda ve sorunsuz parçaları monitörü 1080p alırsam ve oyunu 1080p monitörde oynarsam ekran kartı kullanımı doğal olarak artar ve FPS azda olsa yükselir mi?
144 fps üstü olmasada olur. İzlemiş olduğunuz videolarda ekran kartı aynı olabilir belki kullanılan işlemcide aynıdır ama CL16 3600 mhz bir ram kullanılabilir işlemci soğutucusu farklıdır bunları dikkate alın.

azmış,

işlemci kaç peki?
Hatırlamıyorum yarın sabah buraya yazarım bakıp.

144 fps üstü olmasada olur. İzlemiş olduğunuz videolarda ekran kartı aynı olabilir belki kullanılan işlemcide aynıdır ama CL16 3600 mhz bir RAM kullanılabilir işlemci soğutucusu farklıdır bunları dikkate alın.
Hocam ram konusunda haklı olabilirsin fakat işlemci soğutucusu konusunda sanmıyorum işlemcim zaten gayet normal derecelerde.

144 fps üstü olmasada olur. İzlemiş olduğunuz videolarda ekran kartı aynı olabilir belki kullanılan işlemcide aynıdır ama CL16 3600 mhz bir RAM kullanılabilir işlemci soğutucusu farklıdır bunları dikkate alın.
Mesela arkadaşım i5 7.nesil 8gb ram 1060 6gb ile ultra 1080p de 200 250 aldığını söylüyor sistemi oc lu felan de değil benim sistem daha iyi nasıl benden iyi alıyor o zaman 1080p olduğu için mi ?

Çözünürlük düştüğü için işlemciye binen yük artıyor, ekran kartına binen yük azalıyor. Ayar yükselttikçe işlemcinden ekran kartına doğru kaymaya başladığı için yük yani ekran kartında destek vermeye başlıyor gibi düşünebilirsin fps artışı oluyor. Ekran kartını işlemciden daha kaslı olarak düşünebilirsin, ekran kartına kaydıkça sistemin rahatlıyor :)

Çözünürlük düştüğü için işlemciye binen yük artıyor, ekran kartına binen yük azalıyor. Ayar yükselttikçe işlemcinden ekran kartına doğru kaymaya başladığı için yük yani ekran kartında destek vermeye başlıyor gibi düşünebilirsin fps artışı oluyor. Ekran kartını işlemciden daha kaslı olarak düşünebilirsin, ekran kartına kaydıkça sistemin rahatlıyor :)
Biliyorum hocam evet büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor şuan bende 1440*900p monitör olduğundan FPS degerlerim oyunlarda normal değil 1ms 1080p bir monitör e geçeceğim bir kaç aya indirimleri bekliyorum güzel fiyata bulayım :D

Biliyorum hocam evet büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor şuan bende 1440*900p monitör olduğundan FPS degerlerim oyunlarda normal değil 1ms 1080p bir monitör e geçeceğim bir kaç aya indirimleri bekliyorum güzel fiyata bulayım :D
Profesyonel oyuncu değilseniz 1ms olmasına çok takılmayın 144 hz olmasına bakın siz. 144 hz olana tüm monitörler 1ms oluyor zaten genelde.

gaming gecesinde ve vatancarda özel çok güzel indirimler oluyor

Geri