Lütfen herkes yorum yapsın 🔥 iki seçenekten hangisi sizce ?🔥

Sirl0th

80+
Reaksiyon skoru
127
Aynı parçalar farklı markalar. Siz hangisini seçerdiniz ? Bütçe sorunu yok.

Burası 31 bin TL yapıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Burası 49 bin TL yapıyor.

Son düzenleme:
35 bin TL olanı seçerdim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
35 bin tl olan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sebebi seçtiğin parçaların zaten yeteri kadar iyi olması. ASUS vergisi vermene gerek yok.

Ben de patriot almayı dusunuyordum ama kronik sorunlu oldugunu duydum, onun yerine hepsiburada üzerinde xpg lancer black var ayni fiyata, bakabilirsin

Sebebini de rica edebilir miyim. Konu detayına eklemeyi unutmuşum şimdi ekledim , Bütçe sorunu yok

Eğer detaya ineceksek anakarttan biraz daha kısabilir, güç kaynağını da 850 W yapardım. Çünkü bana göre biraz fazla.

Onun dışında ben de 35k olanı tercih ederdim, fazla paraya gerek yok bence

Bu arada islemciniz ne olacak acaba?

Ben de patriot almayı dusunuyordum ama kronik sorunlu oldugunu duydum, onun yerine hepsiburada üzerinde xpg lancer black var ayni fiyata, bakabilirsin

Bilgisayar mağazalarında çalışan donanımlı bir arkadaşım da bana aynı şeyi söylemişti. Fakat yanlış olmasın DDR4 mü DDR5 mi hatırlamıyorum.

Rica etsem şu kronik sorun mevzusunu biraz açar mısın. Ona göre patriot ram'den vazgeçip sizin öneriniz ile xpg ram'lere yöneleceğim.

Bu arada islemciniz ne olacak acaba?
İşlemci 9800x3d olacak.

Bilgisayar mağazalarında çalışan donanımlı bir arkadaşım da bana aynı şeyi söylemişti. Fakat yanlış olmasın DDR4 mü DDR5 mi hatırlamıyorum.
İki rami forumda karsilastirdigimda patriot xpg nin yanina bile yaklaşamaz şeklinde bi yorum okumuştum, kronik sorunu oldugunu da duyunca direkt yapıştım xpg ye

Rica etsem şu kronik sorun mevzusunu biraz açar mısın. Ona göre patriot ram'den vazgeçip sizin öneriniz ile xpg ram'lere yöneleceğim.

İşlemci 9800x3d olacak.
Araştırma zamanım olmadı hocam kendinize baksanız daha iyi olur yanlış bilgilendirme yapmayayım

Aynı parçalar farklı markalar. Siz hangisini seçerdiniz ? Bütçe sorunu yok.

Burası 35 bin TL yapıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Burası 55 bin TL yapıyor.
Şöyle diyim PSU ve sıvı soğutma olarak üsttekileri seç ROG almak gereksiz kaçar, anakartı ROG alabilirsin ama bence E almaya gerek yok 14K ya B850-F düşüyor onu kap o fiyattan. RAMi de Patriot alma sorun yaşayan çok var, ama illa trident almak zorunda da değilsin o da pahalı geliyor biraz.

Ram'leri attığınızla değiştiriyorum patriotu saldım. Sıvı soğutma olarak sizinki iyi gibi fakat bin lira daha koyup lianli olanı alırsam şayet kasa içi fanlarım lianli olacağı için takım olur en azından uygun görürseniz tabi ? Anakart olarak şahsen asus b850 plus düşünüyordum benim attığım kötü mü hocam ? Gigabyte modellerin vrm sıcaklığı vasat çünkü.

Şöyle diyim PSU ve sıvı soğutma olarak üsttekileri seç ROG almak gereksiz kaçar, anakartı ROG alabilirsin ama bence E almaya gerek yok 14K ya B850-F düşüyor onu kap o fiyattan. RAMi de Patriot alma sorun yaşayan çok var, ama illa trident almak zorunda da değilsin o da pahalı geliyor biraz.
İlk sistemi seçtim hocam. Ramleri üstteki arkadaşın attığı xpg ile değiştirdim. Anakart olarak 14 bine çıkmaya gerek var mı ? O ilk sistemi oluşturmamın temel amacı bütçe dostu olmasıydı. Yoksa rog alacak olsam zaten 2. sistemi alır geçerim direkt.

İki rami forumda karsilastirdigimda patriot xpg nin yanina bile yaklaşamaz şeklinde bi yorum okumuştum, kronik sorunu oldugunu da duyunca direkt yapıştım xpg ye

Araştırma zamanım olmadı hocam kendinize baksanız daha iyi olur yanlış bilgilendirme yapmayayım
Ram'leri üstteki arkadaşın attığı xpg olanı ile değiştim hocam. Geri kalan parçalar iyi mi ? Anakart psu ve sıvı soğutucu ? İlk sistemi kastediyorum.

Eğer detaya ineceksek anakarttan biraz daha kısabilir, güç kaynağını da 850 W yapardım. Çünkü bana göre biraz fazla.
Anakartı zaten kısabildiğim kadar kıstım hocam siz ne önerirsiniz ki ? Psu olarak da 1200 watt seçmemin sebebi 6000 serisi çıktığında sağım solum belli olmaz belki 6090 falan alırım.

35 bin tl olan.

Sebebi seçtiğin parçaların zaten yeteri kadar iyi olması. ASUS vergisi vermene gerek yok.
Hocam ilk sistemi seçtim gelen yorumlar üzerine. Fakat patriot ram'leri xpg ile değiştim. Üstteki arkadaş link atmış. Onun dışında diğer parçalar iyi mi ?

Geri