Mavi Ekran Lütfen yardım edin çözemedim bir türlü yeni m2ssd sonrası pc kapanma

Reaksiyon skoru
1
m2 ssd aldım kendime kioxia pro 1 tb nvme 4.0 dün taktım taktıktan sonra pc kapanmaya başladı önceden kapanmıyordu format vs de attım sıfırdan başlangıç . diablo ıv de giriyorum ya 5 dk sonra ya da tıkladığım an kapanıyor bazen mavi ekran veriyor bir türlü çözemedim
ayrıntılı yaptıklarımı anlatayım:ssd yi takmak istediğimde ssd vidası olmadığı için rastgele bir vidayla tutturdum öyle çok sert ya da bastırarak değil elimde yaptım hatta çatlamasın vs diye .idarelik yaptım asusla konusup göndermelerini rica edeceğim. ssd ye sıcaklık testi taptığımda 79 u gördü ama kapanmadı. elimde güçlü bi vantilatör vardı pc ye tuttum ve oyuna girdim kapanacak mı diye sıcaklık 46 falandı en son baktığımda 1 dk sonra kapandı. biostan nvme ayarlarını da denedim yine hiç bir işe yaramadı .crystaldiskinfo ss inin aşağıya koyacağım.
ilk windowsu kurarken eski ssd imin içinde windowsu nereye soralım komutu var ya adını unuttum o kalmış eski ssd de. yeni ssd de windows, sorma komutu eski ssd deydi chat gpt bunun komutlarını verdi 2 saat uğraştım olmadı eski ssd yi söküp öyle tekrar windowsu yükledim yeni aldığım ssd ye bekli bununla da alakalı bir şey olabilir diye söyliyim dedim
occt testi yaptım. anakartta ekran kartında ya da işlemci de bir sorun yoktu
amd ekran kartı kullanıyorum driverların durumu ortada sizin ki öyle mi bilmiyorum ama en az her hafta driver siliniyor galiba wattman olması lazım. bios güncel windows güncel ekran kartı driverım en kararlı olan 24.5.1
bana yardımcı olur musunuz lütfen bir türlü çözemedim yeni ssd aldım pc kapanıp tekrardan açılıyor.
rx6600
ryzen 5 5500
asus prime a320 m-k pcie 3.0 biliyorum ssd yavaş çalışıcak ama geleceğe dönük aldım ssd yi
8 gb ram x2 xmp açık 3200 mhz de çalışıyor
şuan da sistem de James Donkey 240 gb sata ssd var boş duruyor
hdd var boş duruyor
kioxia pro 1 tb nvme 4.0
fsp 500 watt modelini tam bilmiyorum

Son düzenleme:
ss ssdd.webp

m2 ssd aldım kendime kioxia pro 1 tb nvme 4.0 dün taktım taktıktan sonra pc kapanmaya başladı diablo ıv de giriyorum ya 5 dk sonra ya da tıkladığım an kapanıyor bazen mavi ekran veriyor bir türlü çözemedim
ayrıntılı yaptıklarımı anlatayım:ssd yi takmak istediğimde ssd vidası olmadığı için rastgele bir vidayla tutturdum öyle çok sert ya da bastırarak değil elimde yaptım hatta çatlamasın vs diye .idarelik yaptım asusla konusup göndermelerini rica edeceğim. ssd ye sıcaklık testi taptığımda 79 u gördü ama kapanmadı. elimde güçlü bi vantilatör vardı pc ye tuttum ve oyuna girdim kapanacak mı diye sıcaklık 46 falandı en son baktığımda 1 dk sonra kapandı. biostan nvme ayarlarını da denedim yine hiç bir işe yaramadı .crystaldiskinfo ss inin aşağıya koyacağım.
ilk windowsu kurarken eski ssd imin içinde windowsu nereye soralım komutu var ya adını unuttum o kalmış eski ssd de. yeni ssd de windows, sorma komutu eski ssd deydi chat gpt bunun komutlarını verdi 2 saat uğraştım olmadı eski ssd yi söküp öyle tekrar windowsu yükledim yeni aldığım ssd ye bekli bununla da alakalı bir şey olabilir diye söyliyim dedim
occt testi yaptım. anakartta ekran kartında ya da işlemci de bir sorun yoktu
amd ekran kartı kullanıyorum driverların durumu ortada sizin ki öyle mi bilmiyorum ama en az her hafta driver siliniyor galiba wattman olması lazım.
bana yardımcı olur musunuz lütfen bir türlü çözemedim yeni ssd aldım pc kapanıp tekrardan açılıyor.
rx6600
ryzen 5 5500
asus prime a320 m-k pcie 3.0 biliyorum ssd yavaş çalışıcak ama geleceğe dönük aldım ssd yi
8 gb ram x2 xmp açık 3200 mhz de çalışıyor
şuan da sistem de James Donkey 240 gb sata ssd var boş duruyor
hdd var boş duruyor
kioxia pro 1 tb nvme 4.0
fsp 500 watt modelini tam bilmiyorum
Ssd takmadan önce kapanmıyor muydu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

M2 vidası için anakart kutusunu kontrol et, vidayla alakalı mıdır bilmem ama denemekte fayda var.

Ssd takmadan önce kapanmıyor muydu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

M2 vidası için anakart kutusunu kontrol et, vidayla alakalı mıdır bilmem ama denemekte fayda vkuy
kutuyu çöpe attım yıllar önce vidayı asustan isteyeceğim zaten ssd takmadan önce kapanmıyordu

Garip hocam, ekran kartı ile alakalı olabilir mi? kendiniz de demişsiniz çünkü driver vs. siliniyor diye ama bilemedim açıkçası

Garip hocam, ekran kartı ile alakalı olabilir mi? kendiniz de demişsiniz çünkü driver vs. siliniyor diye ama bilemedim açıkçası
driver silinme muhabbeti en az 2 yıldır süren bi sorun amd nin yazılımının kötülüğüne vuruyordum ben onu hala da öyle düşünüyüyordum da ben global bir sorun diye düşünüyordum

bir hata kodu vs vermiyor hangisinden bahsediyorsunuz bilmiyorum driver silinme olayı pc reset atıyor açılıyor driver silinik oluyor sürüm uyuşmadı diyor

yeni m2ssd sorunundaysa oyuna girdikten sonra pat diye kapanıyor pc reset atıyor açılıyor her hangi bir şey silinmiyor
ve bu sorun m2 ssd den sonra oldu her oyuna girdiğimde yapıyor bunu

bir hata kodu vs vermiyor hangisinden bahsediyorsunuz bilmiyorum driver silinme olayı pc reset atıyor açılıyor driver silinik oluyor sürüm uyuşmadı diyor

yeni m2ssd sorunundaysa oyuna girdikten sonra pat diye kapanıyor pc reset atıyor açılıyor her hangi bir şey silinmiyor
ve bu sorun m2 ssd den sonra oldu her oyuna girdiğimde yapıyor bunu
Taktığın vida yüzünden bence

ya bantla bile yapıştıran kişiler varmış idarelik olarak ben de vida taktım lolde ya da browser da sorun olmuyor hiç
Elektrik bantı iletim yapmaz ama senin taktığın vida uyumsuzsa iletim yapabilir öyle bir sıkıntı var lol gibi bir oyun yüksek hız ihtiyacı çok duymaz Loading isteyen oyunları dene

Elektrik bantı iletim yapmaz ama senin taktığın vida uyumsuzsa iletim yapabilir öyle bir sıkıntı var lol gibi bir oyun yüksek hız ihtiyacı çok duymaz Loading isteyen oyunları dene
diabloya girdiğimde kapanıyor direkt ama akımla alakalı bir şey olsa direkt hiç açılmaması gerekmez mi

Geri