M.2 SSDM Arızalı mı?

Update/ güncelleme geçmişi/ güncelleme kaldır/ kp ile başlayıp 3878 ile biten varsa kaldırın yoksa yüklü değildir sıcaklık tandır o zaman soğutucu şart yada başka model ssd
Yok 3878 yok
1757528067252.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır sıcaklıktan değil mi onu bile bilmiyoruz ki %100 masraf yapmakta istemiyorum boş yere gaming gen tr ile iletişme mi geçsem acaba?

Yok 3878 yok Alıntıyı görüntüle

Hayır sıcaklıktan değil mi onu bile bilmiyoruz ki %100 masraf yapmakta istemiyorum boş yere gaming gen tr ile iletişme mi geçsem acaba?
Açıkçası bana göre sıcaklık sorunu gibi gelmedi, yine aynı testi yapıp, "Stop"'un yanındaki sayıyı cycle'ı artırır mısınız? hızlı olsun diye de 512mb yapabilirsiniz. Oyun sırasında normal diyorsunuz ya belki işlem uzun olursa gösterir. Bir de google gibi bazı yerlerde zaman alıyor demişsiniz, onun sebebi de ssd midir bilmem ama SSD'niz 2400 okuma hızına ve 1000 yazma hızı olduğu söylenmiş, Bu değerleri vermese bile, 200-300 fark etmeli bu kadar değil. Yani evet kabaca bir şeyler yanlış :D

Yok 3878 yok Alıntıyı görüntüle

Windows s ye bas, cmd yaz, komut istemciyi yönetici çalıştır Gelen ekrana
sfc /scannow
Yazıp taramasıni bekleyin
Bı umut belki düzeltebilir. Firma ile gecseniz de çözüm sunacaklarını sanmıyorum

Açıkçası bana göre sıcaklık sorunu gibi gelmedi, yine aynı testi yapıp, "Stop"'un yanındaki sayıyı cycle'ı artırır mısınız? hızlı olsun diye de 512mb yapabilirsiniz. Oyun sırasında normal diyorsunuz ya belki işlem uzun olursa gösterir. Bir de google gibi bazı yerlerde zaman alıyor demişsiniz, onun sebebi de ssd midir bilmem ama SSD'niz 2400 okuma hızına ve 1000 yazma hızı olduğu söylenmiş, Bu değerleri vermese bile, 200-300 fark etmeli bu kadar değil. Yani evet kabaca bir şeyler yanlış :D
1757528847765.webp
farklı bir şey varda çözemedim.

Kayda değer artış olmuş... şimdi banada sıcaklık gibi geldi hocam :ROFLMAO:
1757528909005.webp

1 GB yerine 512gb yazınca daha az sürdüğü için daha az ısınmış, keşke testi yaparken bir yandan sıcaklık için hwmonitör de açsaydınız, hatta bir de öyle bakın, eğer 70-80 sıcaklığa geliyor ise evet termal darboğaz yiyor
Onun dışında biosa f2 ile girdikten sonra, şuna da bir bakın
Advanced/Onboard Devices Configuration. Orada ssd niz 1. slota takılıdır herhalde, onu autodan çıkartıp x4 verin. Gen yazarsa yine 5 veya 4 seçin. Ondan sonra Exit save(kaydet) yapıp çıkın. MSI anakart kullandığım için ASUS biosunu tam net bilmiyorum en kötü bulamayınca esc'ye 2-3 kere basıp çıkarsınız hocam, sorun olmaz.

Kendi sayfasından baktım eğer bu derece o SSD için max sıcaklık değeri ise, 50 de gezinen rahat 60 a çıkar zaten orada kısmaya başlar azar azar sonra 70e vurur. Direk kısar :d

Ekler

• Screenshot 2025-09-10 213304.webp
    Screenshot 2025-09-10 213304.webp
    58 KB · Hit: 10
En kötü iade edersiniz hocam trendyol hepsiburada da türlü türlü ssd var, çok iyi bir şey almasanı bile, onu taktıktan sonra 2-3 test yaptıktan sonra her testin sonucu bu değerlerden iyi çıkıyorsa, cevap belli olur.

hw monitör açık mıydı hocam?

Yazma hızı artı bu kez de :ROFLMAO:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,386
Üyeler
183,418
Son üye