M2 ssd konnektör farklılığı

Mamiyak

80+
Reaksiyon skoru
2
Beyler bu soruyla forumda aranıza katılmış bulunuyorum. Bu teknik bir soru olabilir. Elimizde gigabyte b250m ds3h anakart var. M2 ssd alacağız ancak fark ettim ki m2ssd lerin konnektörleri farklılık gösteriyor. Uyumluluk konusunda endişe ettim. 250gb m2 ssd önerebilirsiniz 400tl geçmeyecek şekilde. Resimdede görüldüğü gibi iki ssd nin de giriş ucu farklı.

Ekler

• Screenshot_20200510-202549.webp
    Screenshot_20200510-202549.webp
    87.9 KB · Hit: 57
M key M key mevzusu. M.2 konektörü (Soket 3, M tuşu, tip 2242/2260/2280 SATA ve PCIe x4 / x2 SSD desteği)
Senin anakartın için bu yazıyor.

Beyler bu soruyla forumda aranıza katılmış bulunuyorum. Bu teknik bir soru olabilir. Elimizde Gigabyte b250m ds3h anakart var. M2 SSD alacağız ancak fark ettim ki m2ssd lerin konnektörleri farklılık gösteriyor. Uyumluluk konusunda endişe ettim. 250gb m2 SSD önerebilirsiniz 400tl geçmeyecek şekilde. Resimdede görüldüğü gibi iki SSD nin de giriş ucu farklı.
Şöyle diyeyim 2.cisi gibi olanlar m2 sata ssd ve sata ssdlerle aynı hızlarda çalışır.

M key M key mevzusu. M.2 konektörü (Soket 3, M tuşu, tip 2242/2260/2280 SATA ve PCIe x4 / x2 SSD desteği)
Senin anakartın için bu yazıyor.
Peki resimdeki wd green olur mu okuma yazması düşük onunda ama
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

M.2 ssdlerin hepsi m.2 slotlarına girer zaten slotun adı m.2
Kingston sitesinde araştırdım biraz 3 farklı porttan bahsediyordu m, b ve her ikisi de sanırım çift çentikli olanlar ikisine de uyumlu

Peki resimdeki wd green olur mu okuma yazması düşük onunda ama
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kingston sitesinde araştırdım biraz 3 farklı porttan bahsediyordu m, b ve her ikisi de sanırım çift çentikli olanlar ikisine de uyumlu
Şöyle düzelteyim yeni nesile yakın anakartlar destekler senin anakart pcie gen 3 desteklediği için ikisini de kullanabilirsin zaten mesajımı düzenlemiştim çünkü m2 sata ssdye para vermek gereksiz normal bir sata ssd alabilirsiniz ya da pcie gen 3.0 ssd alın.

Geri