Neler Yeni

m2 x1 slotunu ekran kartı kapatıyor ne yapmam lazım ?

linksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
emre palabıyık
ilk once ekran kartını cıkartın m2 yi yerine takın ardından da ekran kartınızı bağlayın yüksek ihtimalle sorun olmaz
yok hocam denedim m2 %30 egmem lazımki ekran kartı sıgsın bir türlü cözemedim en son soket kırılcak.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,404
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Arkadaşlar sanırım anlamamış. X1 slotu dediği yukarıdaki m2 slotu değil aşağıdaki pci-e x1 slotu o da e.kartının altında kalıyor ona yapabileceğin bir şey yok anca uzatma kablosu gibi bir şey lazım, öyle bir şey de var mı bilmiyorum.

linksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
emre palabıyık
anakartınızın modeli nedir
asus prime h610m-k d4 hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar sanırım anlamamış. X1 slotu dediği yukarıdaki m2 slotu değil aşağıdaki pci-e x1 slotu o da e.kartının altında kalıyor ona yapabileceğin bir şey yok anca uzatma kablosu gibi bir şey lazım, öyle bir şey de var mı bilmiyorum.
Aynen dediğiniz gibi hocam. M2 slotunda ssd im var. Ben ikinci ssd yi x1 slotu yani ekran kartının altındaki slota takmak istiyorum. rtx2060 maalsef buna izin vermiyor

Uzatmada sanki zorlar gibi hocam. Acaba m2 yi sata dönüştürücümü alsam ?

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,117
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
tek slotunuz var suraya yatay olarak oturacak ssd

Ekler

• Asus PRIME H610M-K D4 H610 3200 MHz DDR4 LGA1700 mATX Fiyatı - Google Chrome 15.10.2022 14_40_24.png
    Asus PRIME H610M-K D4 H610 3200 MHz DDR4 LGA1700 mATX Fiyatı - Google Chrome 15.10.2022 14_40_24.png
    1.1 MB · Hit: 118

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,418
İsim
Berk
Uzatma kablosu al pcie x1 ve m2 adaptörü al öyle kullan

linksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
emre palabıyık
hocam orada birinci ssdim var. Ben ikinci ssd yi takıyorum. Kırmızı alandaki x1 slotuna takmak istiyorum.

fglfl.png

Yahu arkadaşım m2 elinde kasa elinde değil mi aç kasayı sök ekran kartını tak m2 anakarta sonra ekran kartını tak montajda vurma, germe, birbirine temas edip sıkıştırmıyorsa oldu bitti bunu biz burdan akıbetini sorgulayamayız ki yakında mavi mi kırmızı mı boxer giysrm diye konu görsem şaşırmıcam artık
Kasa açık şuan zaten hocam. Kırmızı alan ekran kartı kapatıyor. Buraya takmak istiyorum hocam? Bunun caresini arıyorum.
fglfl.png

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689
İsim
Soner
hocam orada birinci ssdim var. Ben ikinci ssd yi takıyorum. Kırmızı alandaki x1 slotuna takmak istiyorum.

Alıntıyı görüntüle

Kasa açık şuan zaten hocam. Kırmızı alan ekran kartı kapatıyor. Buraya takmak istiyorum hocam? Bunun caresini arıyorum.
Alıntıyı görüntüle
yok kardeşim ne dersen de istersen 40 dil de derdini anlatmaya çalış bu insanlar anlamaz yorma kendini.

abcdefg1234

80+ Silver
Ya X1 slotunun uzatma kablosunu bulmanız lazım (oda varsa ben bilmiyorum) ya da ekran kartının PCIe girişinin uzatma kablosunu alıp ekran kartını dik falan takmanız lazım. Şu anki haliyle takmanız mümkün gözükmüyor.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,418
İsim
Berk
Pcie x1 uzatma kablosu al ve m2 adaptor al öyle kullan takacagın m2 gene göre adaptoru ve kabloyu secerken dikkat et

linksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
emre palabıyık
Ya X1 slotunun uzatma kablosunu bulmanız lazım (oda varsa ben bilmiyorum) ya da ekran kartının PCIe girişinin uzatma kablosunu alıp ekran kartını dik falan takmanız lazım. Şu anki haliyle takmanız mümkün gözükmüyor.
yok kardeşim ne dersen de istersen 40 dil de derdini anlatmaya çalış bu insanlar anlamaz yorma kendini.
teşekkür ederim

Pcie x1 uzatma kablosu al ve m2 adaptor al öyle kullan takacagın m2 gene göre adaptoru ve kabloyu secerken dikkat et
Bu uzatma kablosunun ucu acaba ekran kartının altındaki x1 slotuna sıgar mı hocam ? yüksek felan kalırmı acaba ?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,418
İsim
Berk
Geçmesi lazım zaten kablo olduğuna bakma ince flat yapıdalar giriş soketinde belki temas olabilir ama sorun olacsgını sanmam senin senaryonda bu mumkun yada ekran kartını uzatma kablosuyla farklı bir konuma getireceksin her iki senaryoda da sana iki farklı pcie uzatma kablosu lazım
Ama unutma pcie bağlantı yuvasına m2 takman için adaptore ihtiyacın da var. M2 yi adaptore adaptoru pcie bağlantı yuvasına takıcalsın.

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,404
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
asus prime h610m-k d4 hocam.

Aynen dediğiniz gibi hocam. M2 slotunda ssd im var. Ben ikinci ssd yi x1 slotu yani ekran kartının altındaki slota takmak istiyorum. rtx2060 maalsef buna izin vermiyor

Uzatmada sanki zorlar gibi hocam. Acaba m2 yi sata dönüştürücümü alsam ?
12. nesil anakartta tek m2 koyan Asus utanson bende H610m-a var onda 2 tane var böyle olması lazım zaten. Sata dönüştürücü alırsan performans kaybın olacaktır. Bu ürünü yeni aldıysan iade edip sata ssd alabilirsin.

Top Bottom