Darboğaz mı yaşıyorum?

Rüzgar7

80+
Reaksiyon skoru
7
Dostlar merhaba. Özellikle "Wuthering Waves" adlı oyunu oynarken aşırı fazla darboğaz yaşıyorum. Ekran kartımı %50%80 işlemcimi %70-%90 küsürlerde kullanıyor. Son 2 haftaya kadar hiçbir problem yoktu fakat ne olduysa şu son 2 haftada sadece bahsettiğim oyunda değil, bir çok oyun dahil olmak üzere DX_DEVICE_REMOVED gibi hatalarda alıyorum ve işlemci-ekran kartı kullanımım olması gerekenden çok saçma bir değerde oluyor. İşlemci yönünden arkada herhangi bir ekstra program açık değil. Ekran kartı bakımından da Ray Tracing High ayarlarda oynamama rağmen %70 kullanımda kalıyor ekran kartım ve işlemcimi %90 küsürlerde kullanıyor. Bu özellikle "Wuthering Waves" adlı oyunda yaşanıyor. Üstüne üstlük kimi durumlarda ekran kartı kullanımı %70 işlemci kullanımı %60da takılı kalıyor ve 40-45 fps alıyorum. DX_DEVICE_REMOVED hatasını son günlerde daha sık görmeye başladım. Ekran kartımı kontrol ettim slota tam takılı halde. Ne yapabilirim bahsettiğim bu sorunlarla alakalı çok sinirimi bozmaya başladı.

Ekran kartı: GAINWARD GEFORCE RTX 3060 12GB
İşlemci: AMD RYZEN 5 5500
RAM: 2X8 16GB 3600MHZ CL16 (Kingston olması lazım markanın)
SSD: addlink 512gb m2 ssd

Geri