Neler Yeni

MacBook Air yardım tavsiyesi

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Air M2 düşünüyorum fakat 13” ve 15” arasında kararsız kaldım. Ek olarak RAM 8GB mı olmalı yoksa 16GB mı? Depolama alanında ise, 256GB yeterli olur mu yoksa 512GB mı tercih edilmeli?

şahin doğan

80+ Platinum
Ram 16 olmalı, depolama için apple'a o kadar para ödemeye gerek yok, harici depolama ile daha ucuza çözersin, 15 almak kullanım açısından bir tık daha iyi.

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram 16 olmalı, depolama için apple'a o kadar para ödemeye gerek yok, harici depolama ile daha ucuza çözersin, 15 almak kullanım açısından bir tık daha iyi.
RAM ben de 16GB düşünüyorum. Depolamaya o fark değer mi bilmiyorum. Ekran boyutu olarak hâlâ kararsızım.

şahin doğan

80+ Platinum
RAM ben de 16GB düşünüyorum. Depolamaya o fark değer mi bilmiyorum. Ekran boyutu olarak hâlâ kararsızım.
Depolama değmez, harici ile çöz. 14" laptop var bende 1 tık daha büyük olmasını isterdim. 15 Almak daha mantıklı.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Air M2 düşünüyorum fakat 13” ve 15” arasında kararsız kaldım. Ek olarak RAM 8GB mı olmalı yoksa 16GB mı? Depolama alanında ise, 256GB yeterli olur mu yoksa 512GB mı tercih edilmeli?
Hocam m2 kullanıyorum kesinlikle 16 gb ram yapıp alın siz siz olun ek hafıza için o kadar para vermeyin ben 16gb yaparak almıştım sonrasında wd black sn750 m2 ssd aldım bir tanede ugreen m2 kutusu 2.700e falan indirimle çözdüm ben işi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam m2 kullanıyorum kesinlikle 16 gb ram yapıp alın siz siz olun ek hafıza için o kadar para vermeyin ben 16gb yaparak almıştım sonrasında wd black sn750 m2 ssd aldım bir tanede ugreen m2 kutusu 2.700e falan indirimle çözdüm ben işi.
13 inç benimki ayrıca 15le arasındaki fiyat farkına değmez bence . Yetiyor gayet

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Depolama değmez, harici ile çöz. 14" laptop var bende 1 tık daha büyük olmasını isterdim. 15 Almak daha mantıklı.

13 inç benimki ayrıca 15le arasındaki fiyat farkına değmez bence . Yetiyor gayet
Hangi siteden almamı önerirsiniz? Bir de renk seçeneği olarak hangisi daha kullanışlı olur?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hangi siteden almamı önerirsiniz? Bir de renk seçeneği olarak hangisi daha kullanışlı olur?
Ben Apple’ın kendi sitesinden almıştım öğrenci sayfasından hem ucuz hemde kulaklık veriyorlardı ordan 16 gb seçerek aldım özelleştirilmiş olduğu için Apple Çin’de üreterek gönderiyordu. 2 haftaya yakın sürdü gelmesi. Hatta geldiğinde şarj soketi bozuktu onu İstanbul’a kargolattılar yenisini üretip gönderdiler bana .

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Erdem

bende size bir şey sormak istiyorum macbook yazılım için mi kullanıyorsunuz sıkıntı çıkarıyor mu keşke windows alsaydım dedinizmi eğer üniversitede okuyarsanız üniversitese sıkıntı çıkardımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
mustafa soydaş
Kesinlikle minimum 16gb ram ve depolama olarak düşük versiyon alınıp harici depolama ile kullanmak en mantıklısı

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
13'' ler de Yerleşik Liquid Retine Ekran mevcut. Tavsiyem 15'' den ziyada 13'' lere yönelmen.

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Ben Apple’ın kendi sitesinden almıştım öğrenci sayfasından hem ucuz hemde kulaklık veriyorlardı ordan 16 gb seçerek aldım özelleştirilmiş olduğu için Apple Çin’de üreterek gönderiyordu. 2 haftaya yakın sürdü gelmesi. Hatta geldiğinde şarj soketi bozuktu onu İstanbul’a kargolattılar yenisini üretip gönderdiler bana .
Şu anda en uygun hangi siteden alabilirim? Renk olarak hangi rengi tavsiye edersiniz? Bir de aksesuar olarak koruma vs. ne önerirsiniz?

İşlemci olarak M1, M2 veya M3. Hangisini önerirsiniz?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
bende size bir şey sormak istiyorum macbook yazılım için mi kullanıyorsunuz sıkıntı çıkarıyor mu keşke windows alsaydım dedinizmi eğer üniversitede okuyarsanız üniversitese sıkıntı çıkardımı
Yazılım için kullanıyorum açıkçası hiç windows alsaymışım demedim çünkü oyun oynama gibi bi beklentim yoktu arada lol 90fps oynadığım oldu tabi. Üniversitede kullanıyorum aktif olarak evdede windows pcm var. Visiual studio desteğini Mac’ten kesti Microsoft onun yerine vs code ile c# vb kodlayabiliyorsunuz. Ama windows masaüstü uygulaması yapmak isterseniz o mümkün olmuyor sanal makineye windows kurarak o kısmı çözebilirsiniz .

Şu anda en uygun hangi siteden alabilirim? Renk olarak hangi rengi tavsiye edersiniz? Bir de aksesuar olarak koruma vs. ne önerirsiniz?

İşlemci olarak M1, M2 veya M3. Hangisini önerirsiniz?
Şuanda nerde uygun olduğunu bilmiyorum ama Apple kulaklık hediye ediyordu aynı fiyatsa kulaklığı kaçırmayın derim ekosistem olarak güzel oluyor. Ben en koyu renk olanı aldım şuan hatırlamıyorumda net ismini uzay siyahlı bişiydi sanırım. Aksesuar olarak kesinlikle ihtiyacınız olacak şey type c hub bunun sayesinde usb ve HDMI kablo bağlayabiliyorsunuz ben darkın Hub’ını almıştım mennunum. Monitörüme bağlamak istediğimde hayat kurtarıcı oluyor yada flash disk vb bağlamak isterseniz. Koruma olarak siyah sade basit bi kılıf bulmuştum hala bende yetiyor işte ekran koruyucu veya kapak gibi koruyucular beni cezbetmiyor rahatsız edici görünüşten feragat etmek zorunda kalıyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Erdem
Yazılım için kullanıyorum açıkçası hiç windows alsaymışım demedim çünkü oyun oynama gibi bi beklentim yoktu arada lol 90fps oynadığım oldu tabi. Üniversitede kullanıyorum aktif olarak evdede windows pcm var. Visiual studio desteğini Mac’ten kesti Microsoft onun yerine vs code ile c# vb kodlayabiliyorsunuz. Ama windows masaüstü uygulaması yapmak isterseniz o mümkün olmuyor sanal makineye windows kurarak o kısmı çözebilirsiniz .
çok teşekkür ederim benimde oyun oynanma beklentim yok ama tek bilgisayar mac olacağı için çekincelerim var artık ona bir şekilde karar vereceğim

Top Bottom