Neler Yeni

Mahalle bilgisayarcısı deneyimim

page1235

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Hakkı Sertkaya
güvenmek mi? güvenemessin
İtopya kendin topla kısmından toplayacağım ve sipariş vereceğim uan iyi bir başka hazır sistem felan varmı diye bakıyorum eğer yoksa aşağıdaki parçalar ile dediğim gibi kendin topla kısmından toplayacağım montaj hizmeti ile birlikte.

Anakart: Gigabyte B450M S2H AM4 Soket Anakart 527 TL

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (3.6 GHz) - (4.2) GHz 1589 TL

RAM: Adata XPG Spectrix D41 (2 x 8) 16 GB 3200 MHz DDR4 Ram 779 TL

SSD: XPG 512GB SX8200 PRO 789 TL

Ekran Kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Windforce OC 3X GV-N207SWF3OC-8GD 8 GB 4649 TL

Bilgisayar Kasası + PSU: CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Kasa + (650W 80+ Güç kaynağı dahil) 885 TL

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Merhaba yarın bilgisayar toplamayı düşünüyorum parçalar aşağıdaki gibi:

Anakart: Gigabyte B450M S2H AM4 Soket Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (3.6 GHz) - (4.2) GHz
RAM: Adata XPG Spectrix D41 (2 x 8) 16 GB 3200 MHz DDR4 Ram
SSD: Adata XPG Spectrix S40G M.2 SSD (512 GB) (3500 mb/s okuma | 1900 mb/s yazma hızı)
Ekran Kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Windforce OC 3X GV-N207SWF3OC-8GD 8 GB
Bilgisayar Kasası + PSU: CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Kasa + (650W 80+ Güç kaynağı dahil)

Bu parçalar iyi mi? sizce? .Birinci sorum bu.

İkinci sorum ise annemgil tutturdu mahalle bilgisayarcısı diye gittik mahalle bilgisayarcısına adama size verdiğim yukarıdaki parçaların olduğu bi fotograf gösterdim adam bu tüm parçaları şu okullarda kullandığımız dandik küçük sticker lar olur ya yapıskan kahıtlar 3 x 3 santimetre boyundaki küçücük kare kahıta yazdı. Ram için sadece 16gb yazdı MHZ ini felan yazmadı markasınıda yazmadı. SSD için sadece 512 gb ssd yazdı M.2 ssd oludugunu markasını felan yazmadı. Ekran kartına gelince sadece RTX 2070 yazdı daha RTX kartların sürümlerini bilmiyo orda ayı gibi RTX 2070 super yazıyo ama adam sadece RTX 2070 yazdı ben düzelttirdim super yazdırdım. Sanki intel in Tirkiye danışmanı gibi konuşup AMD yi biz sektörde yıllardız sevmeyiz AMD iyi değil biz intelciyiz dedi benimde devrelerim attı çıktım dükkandan annemgili orada bırakıp eve döndüm bu olayda 1 saat önce yaşandı. Çok uzattım biliyorum içimi döktüm buıraya kusura bakmayın kısacası bu bilgisayarcıya güvenebilirmiyim marka çalısma hızı ssd türü hiçbirşey yazmadan sadece depolama alanlarını yazdı bellek ve SSD nin.

Annengilleri ne yap et kendin topliyacağına ikna et, bütçeni belirle ve konu aç sana en Fiyat performans sistem toplansın, diyelimki parçalar ayrı ayrı kendin toplaman lazım yine sakın bilgisayarcıya götürme.

Bu videolar sana her şekilde yardımcı olur:

Çoğu kez söyledim yine söylüyorum, şu devirde mahalle bilgisayarcılarında işini adam gibi yapan kalmadı, geneli cahil ve üç kağıtçı kazık atmaya meraklı, İşini iyi yapan bilgisayarcılar tahtalı köyü boyladı.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
O adamın sadece format atmayı ve az çok montaj yapmayı bildiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Krull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
kruull krulll
İşte bu yüzden benden az bilgiye sahip dandik bir dükkanda insanları kazıklayan bilgisayarcılara gitmiyorum.
Bir kere ağzım yandı çünkü.

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Annengilleri ne yap et kendin topliyacağına ikna et, bütçeni belirle ve konu aç sana en Fiyat performans sistem toplansın, diyelimki parçalar ayrı ayrı kendin toplaman lazım yine sakın bilgisayarcıya götürme.

Bu videolar sana her şekilde yardımcı olur:

Çoğu kez söyledim yine söylüyorum, şu devirde mahalle bilgisayarcılarında işini adam gibi yapan kalmadı, geneli cahil ve üç kağıtçı kazık atmaya meraklı, İşini iyi yapan bilgisayarcılar tahtalı köyü boyladı.
Kral ikna etmiş zaten :D

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,617
İsim
Mert Metshi
Mahalle bilgisayarcısından sadece iki şey alabilirsin mousepad ve format bunlar dışında ne bişey alın ne de sormayın adamlar anlamıyor onun yerine itopya gibi yerler daha iyi adamların tecrübesi bilgisi var
Format 2 dakikalık iş arkadaşım gitti 50 tl vermiş sence alınır mı

page1235

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Hakkı Sertkaya
Bilgisayarcının yaşı büyük 60 yaşında var ne için alıyosun dedi bana bukadar pahalı şeyi bende programlama ve oyun oynama aynı zamanda unreal engine ile oyun programlama dedim. C++ bilgim var dedim bunun yanı sıra. Adam unreal engine C# kullanıyor C++ ile bir şey yapamazsın o programda dedi :D

Yaşı nedeni ile tersleyecek bir şey demedim ama sinirlerim oldukça bozuldu ve dükyandan çıktım ve şimdi kararın kesin itopyadan topluyacağım.

isimsizüye

80+ Gold
Bilgisayarcının yaşı büyük 60 yaşında var ne için alıyosun dedi bana bukadar pahalı şeyi bende programlama ve oyun oynama aynı zamanda unreal engine ile oyun programlama dedim. C++ bilgim var dedim bunun yanı sıra. Adam unreal engine C# kullanıyor C++ ile bir şey yapamazsın o programda dedi :D

Yaşı nedeni ile tersleyecek bir şey demedim ama sinirlerim oldukça bozuldu ve dükyandan çıktım ve şimdi kararın kesin itopyadan topluyacağım.
M*l mı ne tövbe günaha sokmayın beni :D

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,804
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Merhaba yarın bilgisayar toplamayı düşünüyorum parçalar aşağıdaki gibi:

Anakart: Gigabyte B450M S2H AM4 Soket Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (3.6 GHz) - (4.2) GHz
RAM: Adata XPG Spectrix D41 (2 x 8) 16 GB 3200 MHz DDR4 Ram
SSD: Adata XPG Spectrix S40G M.2 SSD (512 GB) (3500 mb/s okuma | 1900 mb/s yazma hızı)
Ekran Kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Windforce OC 3X GV-N207SWF3OC-8GD 8 GB
Bilgisayar Kasası + PSU: CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Kasa + (650W 80+ Güç kaynağı dahil)

Bu parçalar iyi mi? sizce? .Birinci sorum bu.

İkinci sorum ise annemgil tutturdu mahalle bilgisayarcısı diye gittik mahalle bilgisayarcısına adama size verdiğim yukarıdaki parçaların olduğu bi fotograf gösterdim adam bu tüm parçaları şu okullarda kullandığımız dandik küçük sticker lar olur ya yapıskan kahıtlar 3 x 3 santimetre boyundaki küçücük kare kahıta yazdı. Ram için sadece 16gb yazdı MHZ ini felan yazmadı markasınıda yazmadı. SSD için sadece 512 gb ssd yazdı M.2 ssd oludugunu markasını felan yazmadı. Ekran kartına gelince sadece RTX 2070 yazdı daha RTX kartların sürümlerini bilmiyo orda ayı gibi RTX 2070 super yazıyo ama adam sadece RTX 2070 yazdı ben düzelttirdim super yazdırdım. Sanki intel in Tirkiye danışmanı gibi konuşup AMD yi biz sektörde yıllardız sevmeyiz AMD iyi değil biz intelciyiz dedi benimde devrelerim attı çıktım dükkandan annemgili orada bırakıp eve döndüm bu olayda 1 saat önce yaşandı. Çok uzattım biliyorum içimi döktüm buıraya kusura bakmayın kısacası bu bilgisayarcıya güvenebilirmiyim marka çalısma hızı ssd türü hiçbirşey yazmadan sadece depolama alanlarını yazdı bellek ve SSD nin.
İyikide şu cahil bilgisayarcılara inat (%99 u öyle)
amd almışım
Gene sizinki iyimiş
bizimkiler rx480 li 2.el bilgisayarı 3000 TL'ye kitleyecekti

Top Bottom