Neler Yeni

Manuel Arabada Vites Düşürmek ?

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
E ama bazi yollar oluyor hele köy yollari dağ taş inerken fren yaptin çok oluyor çok kötü yollar oluyor ee tehlikeli ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin ehliyetin varmi bana daha çok var 3 sene var
İşte o durumlarda viteste ineceksin ki frene çok basmayasın şöyle bir tabir vardır yokuşu çıktığın viteste in diye.
Evet ehliyetim var 5 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
E ama bazi yollar oluyor hele köy yollari dağ taş inerken fren yaptin çok oluyor çok kötü yollar oluyor ee tehlikeli ama

Senin ehliyetin varmi bana daha çok var 3 sene var
Arkadaş uyduruyor
Fren ısındı diye tutmamazlık yapmaz.
O kadar çok ısınırsa disk kıpkırmızı olursa tabi tutmaz ama yeni çoğu arabada önde ızgaralar var jantın arası var dablumbazın boşlukları var disklerij kendi hava kanalları var o kadar ısınması için 200le falan durmak lazım

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaş uyduruyor
Fren ısındı diye tutmamazlık yapmaz.
O kadar çok ısınırsa disk kıpkırmızı olursa tabi tutmaz ama yeni çoğu arabada önde ızgaralar var jantın arası var dablumbazın boşlukları var disklerij kendi hava kanalları var o kadar ısınması için 200le falan durmak lazım
Ölüdeniz rampasını frene basarak in lütfen bakalım frenlerin tutuyor mu? İşkembeden sallayamayalım lütfen elinde kanıt varsa atabilirsin.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ölüdeniz rampasını frene basarak in lütfen bakalım frenlerin tutuyor mu? İşkembeden sallayamayalım lütfen elinde kanıt varsa atabilirsin.
Ya sana laf anlatılmaz gerçekten
İyi ki bir araba sürüyorsun ya her şeyi sen biliyorsun tamam.
2000 model üstü 20 yaşına gelmemiş dipdiri arabayı alıcam koyucam önüne fren tutuyor mu göreceksin neymiş ısınıyormuş da tutmuyormuş tabi canım onca mühendis düşünemedi sen akıl ettin de konuşuyorsun

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,771
İsim
Taha yücel
İşte o durumlarda viteste ineceksin ki frene çok basmayasın şöyle bir tabir vardır yokuşu çıktığın viteste in diye.
Teşekkürler biraz bilgi edinmiş oldum

Teşekkürler biraz bilgi edinmiş oldum

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Ya sana laf anlatılmaz gerçekten
İyi ki bir araba sürüyorsun ya her şeyi sen biliyorsun tamam.
2000 model üstü 20 yaşına gelmemiş dipdiri arabayı alıcam koyucam önüne fren tutuyor mu göreceksin neymiş ısınıyormuş da tutmuyormuş tabi canım onca mühendis düşünemedi sen akıl ettin de konuşuyorsun
Kanıt bekliyorum at buraya yokuş inerken frende inilir diyen bir kişi bulurum o da sen. Kanıt at buraya ben de diyeyim ki ha haklı. Ama anca boş laf yapıyorsun yok mühendis düşünemedi mi falan filan. KANIT AT KANIT.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kanıt bekliyorum at buraya yokuş inerken frende inilir diyen bir kişi bulurum o da sen. Kanıt at buraya ben de diyeyim ki ha haklı. Ama anca boş laf yapıyorsun yok mühendis düşünemedi mi falan filan. KANIT AT KANIT.
Kardeşim boşta mı in diyorum araba viteste dursun diyorum
Sen nerenden uyduruyorsun o zaman ?
Frenin ısınıp tutmaması için kıpkırmızı olması lazım hadi yap görelim?
Bomboş arabayla istesen de o hale getiremessin. Boş yapıyosun dşyeceğine kendine bak
Tabi fren şişiyor ısınıyor tutmuyor

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bomboş arabayla istesen de o hale getiremessin. Boş yapıyosun dşyeceğine kendine bak
He he öyle sen öyle in rampayı. Kaç kere araba kullandın bilmiyorum ama umarım bu hatayı yapmazsın.

Basrii

80+ Bronze
Şahinle rampa iniyorum viteste. Arada fren yapıyorum sürekli 3000 devir gitmesin diye. Bu arada uzun bir rampa aşağı sürekli frene bas bak o zaman ne oluyor. Öbür tarafa son sürat gidersin ona göre, çok bilmişlik her zaman iyi değil derler.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,882
İsim
Can BOZKURT
Düz yoldaayız diyelim

3-2-1 diyerek durmak mı daha iyidir yoksa
3-Boş-Yavaşla-1 mantığıyla durmak mı daha iyidir

Yokuşta aşağı iniştede hangisi yapılmalı ?
3 Den boşa alman daha iyi çünkü 3-2-1 şeklinde motor kompresöre biner ama aracı durdurmadan boşa almakta çok zararlı yani her türlü bi negatif şekil var. İstediğini yap o yüzden.

EyüpA.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Eyüp Aykaç
Fren diski kendi kendine ısınıp kıpkırmızı olmaz o dereceye gelmeden araba sapıtır bir metalin hele ki fren diskinin ısıdan kıpkırmızı olması için 800 derecenin üstünde olması lazım sen bırak 800 dereceyi 100 derecede frene bas bakalım tutuyormu frenler tutmaması için kıpkırmızı olması lazım diyorsun 35 yıllık ustadan öğrendim diyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Emre
Her saniye pistona yakır gidiyor gaz verince yakıt geliyor değil gaz verdikçe pompanın basıncı artıyor ve ona göre hava yakıt karışımı veriyor.
Yakıt olmadan araba 1 saniye dahi çalışmaz
Kardeşim yeni arabalarda hiç mi duymadin piston kapatma diye bı sistemi güç gerekmediğinde piston içine yakıt püskürtülmez ve yanma olmaz istersen YouTube den araştır anlatan adamlar kanalına girip bakabilirsin senin dediğin karbüratörlü araçlarda olur

Kardeşim yeni arabalarda hiç mi duymadin piston kapatma diye bı sistemi güç gerekmediğinde piston içine yakıt püskürtülmez ve yanma olmaz istersen YouTube den araştır anlatan adamlar kanalına girip bakabilirsin senin dediğin karbüratörlü araçlarda olur
Ayrıca ben demiyorum ki 60 ile indiğin rampadan 1 ile in bişey olmaz 3 ile in 2 ile in sıkıntı olmaz

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Düz yoldaayız diyelim

3-2-1 diyerek durmak mı daha iyidir yoksa
3-Boş-Yavaşla-1 mantığıyla durmak mı daha iyidir

Yokuşta aşağı iniştede hangisi yapılmalı ?
Beşte bile olsan ikide bile olsan duracaksan vites düşürmene gerek yok. Debriyaja basılı tutup frene yavaşça basıp durabilirsin olduğun viteste. Durduktan sonra tekrar kalkacaksan durduktan sonra vitesi 1'e alman gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,059,481
Üyeler
168,304
Son üye
botkamile2
Top Bottom