Manuel Arabada Vites Düşürmek ?

Usta oynasın o önemli değil
Benim için arabanın sağlığı önemli
Şimdi Son olarak
1. Viteste yavaş yavaş inmek daha mantıklı
Yoksa Boşta yavaş yavaş inmek mi
Birde vites nerde olursa olsun yokuş aşağı inerken yavaşlarken debrija basalımmı
Debriyaja mecbur basacaksın araba stop etmesin diye. 1.viteste yavaş yavaş inmek daha mantıklı

Usta oynasın o önemli değil
Benim için arabanın sağlığı önemli
Şimdi Son olarak
1. Viteste yavaş yavaş inmek daha mantıklı
Yoksa Boşta yavaş yavaş inmek mi
Birde vites nerde olursa olsun yokuş aşağı inerken yavaşlarken debrija basalımmı
Kardeşim arabanın sağlığını istiyorsan viteste ineceksin ama vitesini, devrini iyi ayarlayacaksın.
Yokuş aşağı inerken durmayacaksan debriyaja tabii ki basmana gerek yok.

Debriyaja mecbur basacaksın araba stop etmesin diye. 1.viteste yavaş yavaş inmek daha mantıklı
Kardeşim arabanın sağlığını istiyorsan viteste ineceksin ama vitesini, devrini iyi ayarlayacaksın.
Yokuş aşağı inerken durmayacaksan debriyaja tabii ki basmana gerek yok.
Araba durmayacak 1. viteste iniyoruz yinede basıyormuyuz debriyaja
Biriniz bas biriniz basma dediniz
Yoakuş aşağı inerken yavaşlayacaağız durmayacağız debriyaja basalımmı şimdi

Kesinlikle tavsiye edilmeyen bir şey. Hem yakıtı fazla yakar hem de vites boşta olacağı için sen frene basacağın için disklerin aşırı ısınmasına ve fren balatalarının tutunamamasına sebebiyet verir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam sen öyle yap o zaman. Sonra frenlerin tutmadığı zaman anlarsın.
Hala aynı şeyi diyorsun
Sen rampa inince çek sağa bir iki saat bekle aman frenin tutmaz falan yani

Mecbue basacaksın debriyaja araba istop eder yoksa

Durmayacaksan eğer debriyaja basmana gerek yok neden basacaksın ki?

Hala aynı şeyi diyorsun
Sen rampa inince çek sağa bir iki saat bekle aman frenin tutmaz falan yani

Yahu kardeşim hala anlamıyorsun kısa yokuşlarda freni kullanabilir sıkıntı olmaz ama UZUN YOKUŞLARDA SÜREKLİ FRENE BASILMAZ VEYA SÜREKLİ BAS ÇEK YAPILMAZ YAPILMAZ.

Durmayacağım diyor araba nasıl stop ediyor?

Yahu kardeşim hala anlamıyorsun kısa yokuşlarda freni kullanabilir sıkıntı olmaz ama UZUN YOKUŞLARDA SÜREKLİ FRENE BASILMAZ VEYA SÜREKLİ BAS ÇEK YAPILMAZ YAPILMAZ.

Aynen durmayacağım yokuş aşağı viraj var inerken yavaşlayıp 1. viteste virajı döneceğiz

Tamam sen öyle yap o zaman. Sonra frenlerin tutmadığı zaman anlarsın.
Olur frenlerim tutmadığı zaman kendim söküp yapmayayım ama önce sana yazayım bakayım tutuyor mu sen bak ona göre değiştiririz diski falan olmadı komple merkez hortumlar pistonu sonra haznesi hazne kapağı ne varsa değiştiririz olur mu?
Neymiş fren ısınınca tutmayacakmış. Milyonlarca satan aracı tasarlayan mühendis bilmiyor bunu sen biliyorsun vay be dahisin

Aynen durmayacağım yokuş aşağı viraj var inerken yavaşlayıp 1. viteste virajı döneceğiz
Tamam debriyaja sadece duracağın zaman ve vites atacağın zaman basacaksın. Gereksiz debriyaja basmak baskı balata ömrünü kısaltır. Kırmızı ışıklarda durduğunda da sürekli vitesi 1'e takıp debriyaja basıyorsan bunu da yapma. Boşa at yeşil yanınca tekrar vitese takıp hareket edersin.

Olur frenlerim tutmadığı zaman kendim söküp yapmayayım ama önce sana yazayım bakayım tutuyor mu sen bak ona göre değiştiririz diski falan olmadı komple merkez hortumlar pistonu sonra haznesi hazne kapağı ne varsa değiştiririz olur mu?
Neymiş fren ısınınca tutmayacakmış. Milyonlarca satan aracı tasarlayan mühendis bilmiyor bunu sen biliyorsun vay be dahisin
Tamam.

Tamam debriyaja sadece duracağın zaman ve vites atacağın zaman basacaksın. Gereksiz debriyaja basmak baskı balata ömrünü kısaltır. Kırmızı ışıklarda durduğunda da sürekli vitesi 1'e takıp debriyaja basıyorsan bunu da yapma. Boşa at yeşil yanınca tekrar vitese takıp hareket edersin.

Tamam.
Araba 10-15km hıza kadar düşüyor ama baya sert viraj yinede basmayayımmı

Ben akşam akşam yorgun halde eve geldim bir şeyler anlatıyorum onu görmedim kusura bakma
Yok Yok estağfirullah hocam ne kusuru insanlık hali

Araba 10-15km hıza kadar düşüyor ama baya sert viraj yinede basmayayımmı
Aslında bu hızlarda 1. vitesi kullanma gerek yok 2. vitesle dönebilirsin 1. vitesi kalkışlarda kullan sadece. Virajda kesinlikle basma hem frene hem de debriyaja. Viraja gelmeden önce düşmen gereken hıza düşmelisin frenlemeyi virajda değil öncesinde yapacaksın yoksa virajda yaparsan kafadan kayma yaşayabilirsin.

Peki mesela rampada adam önünde durdu nolacak ?
Rampada trafik var ne olacak?
Aman basmayalım frene şişerse tutmaz demi

Aslında bu hızlarda 1. vitesi kullanma gerek yok 2. vitesle dönebilirsin 1. vitesi kalkışlarda kullan sadece. Virajda kesinlikle basma hem frene hem de debriyaja. Viraja gelmeden önce düşmen gereken hıza düşmelisin frenlemeyi virajda değil öncesinde yapacaksın yoksa virajda yaparsan kafadan kayma yaşayabilirsin.
Tamamdır ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Geri