Manuel Arabada Vites Düşürmek ?

Balata ısınırsa fren tutmaz diye bir şey yok
Uzun yola gidiyorsun araba aralıksız çalışıyor onun freni nasıl tutuyor?
Öyle bir şey yok . Sen balata disk ısınınca üstüne normal su at hiç bir şey olmaz.
Git kar suyu at disk çarpılır o zamsn fren tutmaz.
Senin dediğin kulaktan duyma bilgi
Git dene arabanda uzun yolun ardından yıkat diskler nasıl yamuluyor gör. Yada uzun yoldan gelince elini deymeye çalıştın mı hiç. Frene hiçbir zaman güvenilmez araç sürerken. Yada en basiti iki elini hızlı hızlı sürtünce nasıl ısınıyor.

Benim dediğim de motorun dönmemesi dönmeyince yavaşlatamıyor. Tekerlerin akslara aksın difarensiyele difarensiyelin şanzımana şanzıman krank koluna krank kolu da motor demek.
Motor dönüyor her saniye
Priz direkten şanzımana da aktarım var. Ama hareket için gerekli dişli yok.

Git dene arabanda uzun yolun ardından yıkat diskler nasıl yamuluyor gör. Yada uzun yoldan gelince elini deymeye çalıştın mı hiç. Frene hiçbir zaman güvenilmez araç sürerken. Yada en basiti iki elini hızlı hızlı sürtünce nasıl ısınıyor.
Kral sıcak disk yıkatılırmı hiç
Sıcak disklere su vurulmaz

Yıkatayım
Disk normal suda çarpılmaz . Çarpılsaydı yağmurda nasıl fren tutardı?
Kar suyunda çok ani frende disk çarpılır.
Ayrıca benim bilgiler internetten değil 35 yıllık ustadan

Yıkatayım
Disk normal suda çarpılmaz . Çarpılsaydı yağmurda nasıl fren tutardı?
Kar suyunda çok ani frende disk çarpılır.
Ayrıca benim bilgiler internetten değil 35 yıllık ustadan
Yokuş aşağıa 1 veya 2 de inerken yavaşlamak için debriyaja basıp mı frene basalım yoksa debriaja basmadan frene bassak da olur mu

Kral sıcak disk yıkatılırmı hiç
Sıcak disklere su vurulmaz
Sıcak diske su vurulmaz ayrı mesele . Ama arkadaş su değsin hemen çarpılır diyor. Ya çarpılsa zaten disk çatlar onu da her türlü anlarsın.
Ama su diski yamultmuyor. Yamultsaydı yağmurda gidemezdik

Yokuş aşağı boşta inmek frenleri şişirirmi gerçekten ?
şöyle eğer yokuş uzunsa yokuş aşağı araç hızlanacak sen de hızlandıkça frene basacaksın bu bir süre sonra frenleri şişirir balatalar yanar ve fren tutmamazlık yapar. Yokuş inerken mümkün olduğunca az frene bas. Bu arada motor freni yapacağım derken 4000 devirde 5. viteste giderken de 4. vitese çekilmez. O ayarlamayı kendin yapacaksın.

Motor dönüyor her saniye
Priz direkten şanzımana da aktarım var. Ama hareket için gerekli dişli yok.
Dişli olmayınca yani araç viteste olmayınca senkronizasyon bir şekilde tekerlerle motor hareket etmiyor. Araç viteste iken araba 2-3 bin devirde giderken sen bu durumda vitesi boşa aldığın zaman motor 0,850 devire(rölanti devrine gelir) motordan gücünü alan devirdaim,direksiyon hidrolik pompası alternatör,fren hidrolik basıncı, gibi parçalar gerekli güc gelmediği için istenilen akışı sağlayamazlar bu da sıkıntı.

Yokuş aşağıa 1 veya 2 de inerken yavaşlamak için debriyaja basıp mı frene basalım yoksa debriaja basmadan frene bassak da olur mu
Debriyaja basarsan boşa atmışla aynı mesele olur
Baskı balatayı basar çatal merkezi çeker vites ha boş ha değil olur. Ufak frende debriyaja basma. Ağır frende bas veya basma basmassan araba stop eder kendini durdurur. Lastikleri direk kitler
Bunu çok acil durumda ben yaparım çarpmamak için ama normal frende her türlü basarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şöyle eğer yokuş uzunsa yokuş aşağı araç hızlanacak sen de hızlandıkça frene basacaksın bu bir süre sonra frenleri şişirir balatalar yanar ve fren tutmamazlık yapar. Yokuş inerken mümkün olduğunca az frene bas. Bu arada motor freni yapacağım derken 4000 devirde 5. viteste giderken de 4. vitese çekilmez. O ayarlamayı kendin yapacaksın.
Gerçekten soruyorum mesleğin ne?
Çok emin konuşuyorsun da . Burada böyle böyle anlatanların çoğu lastik dahi sökemeyecek insanlar(lafım meclisten dışarı)

Sıcak diske su vurulmaz ayrı mesele . Ama arkadaş su değsin hemen çarpılır diyor. Ya çarpılsa zaten disk çatlar onu da her türlü anlarsın.
Ama su diski yamultmuyor. Yamultsaydı yağmurda gidemezdik
Sıcak olan herhangi bir metale su dökünce yamulur tamam. Yağmurlu havada yola çıkan bir araçta fren diskleri ve balataları sürekli ıslandığıniçin belli bir ısı derecesini geçemez. Ayrıyeten fren sisteminde bir sıkıntı çıkması için belli bir derece üstüne çıkması lazım bu da aşırı zorlayınca mümkün olur. Anlatan adamlar YouTube kanalınında araçların mühendislik ile alakalı konularını anlatan iki ODTÜ mezunu otomotiv mühendisi arkadaş var takip etmeni tavsiye ederim.

Debriyaja basarsan boşa atmışla aynı mesele olur
Baskı balatayı basar çatal merkezi çeker vites ha boş ha değil olur. Ufak frende debriyaja basma. Ağır frende bas veya basma basmassan araba stop eder kendini durdurur. Lastikleri direk kitler
Bunu çok acil durumda ben yaparım çarpmamak için ama normal frende her türlü basarsın

Gerçekten soruyorum mesleğin ne?
Çok emin konuşuyorsun da . Burada böyle böyle anlatanların çoğu lastik dahi sökemeyecek insanlar(lafım meclisten dışarı)
5 yıldır aktif olarak araba kullanıyorum. Tecrübe.

Fren o kadarcık yerde frene basmayla ısınmaz.
Fren ısındı diye şişmez.
Fren şişerse tutmamazlık yapmaz.

5 yıldır aktif olarak araba kullanıyorum. Tecrübe.
O kadae tecrübe diyorsun . Beni de eğiten öğreten adam 86 yılında bu mesleğe başlamış şimdi ben senin anlattıklarına inanasım gelmiyor gelmez de.
Ben görüp söylüyorum. Her araba süren tamirci gibi konuşuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,839
Üyeler
189,166
Son üye
federicoclemento
Geri