K1NGO82
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 7,033
Konuyu hortlatıyorum ama buradan alışveriş yaptım, internette araştırdığımda ilk çıkan konulardan bir tanesi buydu, Lian Li ürünlerini kendileri getiriyormuş yani garanti kendileri. Tam tanımadığım için Idefix üzerinden satın aldım ürünlerini. Amazonda da varlar ama orda stokları yok hiçbir şeyde. Şu an sadece Idefixte varlar gibi. Garantide nasıl davranırlar bilmiyorum açıkcası ve ürünlerin başka yerde stoğu yoktu o sebeple almak zorunda kaldım.
Hydroshift 2 aldım bu soğutucuda AMD braketlerinin bir partisinde üretim sorunu var, brakete vidalar tam oturmuyor, sorunlu çıkarsa Lian Li direkt değişim parçası yolluyor hatta 1 tane de Infinity fan hediye ediyor, aynı şekilde Wireless alıcısının eski versiyonu çıkınca yenisini gönderiyor. Bu iki konu başıma gelecek olursa deneyimlerimi paylaşacağım burada.
Türkiyedeki diğer en büyük ithalatçısı Oksid bilgisayar, ve ciddi manada müşteri hizmetleri harikadır Oksidin. Ben garantisi oradan olan hiçbir şeyde sorun yaşamadım şahsen ancak Lian Li ürünleri orada birkaç ay gecikmeli geleceği için bu yolu denedim. Umarım MAT'tan aldığıma pişman olmam.
Telefonda görüştüm herhangi bir sorun çıkaracaklar gibi durmuyor. 6 tane reverse fan 1 tane de hydroshift aldım.
Epey araştırdım forumda yasaklı olma sebebini de youtube'da anlatmışlar, firma oldukları için forumda firma temsilcisi istenmediği için banlanmış yani kendi söylediği şey o. "Atılan iftirayı düzeltmeye kendimizi savunmaya çalıştık ancak banlandık ve kaldırılmadı" diyorlar.
Donanımhaberde ikinci elde 2019'a kadar aktiflermiş.
Önceden MATPC isimliymiş ancak sonradan değişmiş, dükkanları var ama nerede açıkcası bilmiyorum.
Youtube kanalları var PC Dükkanı diye @ Pcdükkanı şeklinde bulabilirsiniz. En son 4 ay önce gönderi yapmışlar.
Bakalım ürünler geldiğinde bu yorumu güncellerim hem daha sonra alacaklara belki faydası olur. Yani tek bir satınalım ne kadar anlamlı bilmiyorum ama aldığım toplam tutar 30k ya yakın. Bence iyi bir bilgi grafiği çizecektir.
Anlaşma madem o kargo firmasıyla bu nasıl eleştiri yorumu ? Perma da yemişsiniz hak etmişsinizdir. Kurumsal firmanın asla yapmayacağı bir hareket şu yorum. Risk alıyoruz tamam risk alıyorsun ama satın alan müşteri de riskli hissediyor kendini. Türkiye'de kargo firmalarını denetleyen bir kurum olsa keşke ve belli şube sayısını içermeyenler marka çıkaramasa mesela çok iyi olur. Bunu yetkililerle iletin.Bir tane kargo firması kaynaklı eksiklik olsa destana döner olay ve karalamalar. Ailemizi geçindiriyoruz biz kazancımızla. Bence yazarken birde kaynak ve olay göster en temizi.
Hocam ürünlerim geldi. Ürünleri kendisi ithal ediyor yani garantisi yine kendisi oluyor. İlerde garantide sorun olur mu bilmiyorum bana gelen fan ve sıvı soğutucu da sorun yok aradım konuştum hatta monte etmeden eğer sorun çıkarsa monte ettin kutuyu açtın diye sıkıntı çıkaracaksanız açmayacağım dedim. Açmadan nasıl bileceksin aç dene sorun varsa gönder sonuçta 1 sene sonra da sorun çıkabilir içine sinmezse iade alırız dedi. Buraya kadar sorun yok, sonrasında yani garantiye ihtiyaç duyulduğunda bir sorun olur mu bilmiyorum. Ben şahsen çok da garantiye ihtiyaç duymayacağım şeyleri yine alırım. Misal Riser alacağım ilerde ekran kartı için onu alırım ya da lian li nin ekranını alacak olsam alırım ama ekran kartı garanti sorununda ciddi destek gerektirecek bir ürün. Benim siparişim referans olur mu ona bilmiyorum açıkcası.Ekran kartı alacağım. Birkaç hafta önce 32-33 bin şuan ise 38-40 bin seviyelerine çıkmış GIGABYTE RTX 5070 Windforce sahibinden ilanlarında sıfır, garantili, kapalı kutu felan 28-29-30 bin liralara satılıyor. Türkiye cihazı, resmi distribütör garantili felan yazıyor hepsinde.
Her neyse bunlara bakarken MAT Bilgisayar ın bir ilanına denk geldim 34 bin liraya GIGABYTE RTX 5070 Aorus Master satıyorlar ki internette en düşük fiyat 49-50 bin civarı. 'Param Güvende' seçeneğide kabul etmiyorlar, ayrıca A