zaten ilk okul yada ortaokul değil lise öğretmeni olmak istiyorum ve geçenlerde bir arkadaşıma bir konuyu anlattım ve çok hoşuma gitti bu anlatma işi ondan dolayı öğretmen olmak istiyorum seveceğimi düşündüm ve öğrenci konuşunda bence katlanabilirim lise olursaÖğrencilere sabredebilecek misin?
Eğer güzel öğretmen olabilecekseniz; sınıfı susturabilecek, öğrencilere laf dinlettirebilecekseniz öğretmenliği yapabilirsiniz. Atama olarak sanırsam ilk öneri doğudan olacaktır. Eğer, doğu soğuna katlanabilecekseniz olabilir. İnsanlar genellikle doğuyu tercih etmediği için en boşta doğu tarafı oluyor. Tabii özel okulda da çalışmak isteyebilirsiniz. Ben, öğretmen olarak geleceğinizi çöp edeceğinizi düşünmüyorum. Gerçekten öğrencilerinize düzgünce yardım edip sorularını cevaplarsanız, iyi nesiller yetiştirebileceğinize de inanıyorum. Yinede geleceğinizi çöp edip etmediğinizi kendiniz bulmalısınız. Böylece en doğru adımı siz atmış olursunuz. Yoksa, benim bir öğretmenim vardı "Meslek olarak öğretmenliği tavsiye etmiyorum." demişti. Ne kadar haklıdır bilmem.selamlar benim şuan mezun senem ve öğretmen olmak istiyorum matematik yada fizik öğretmenliği yazacağım ama aklıma takılan bazı sorular var mesela atanmak gibi sizce öğretmenlik yazmalımıyım yoksa geleceğimi çöp mü ediyorum
benim doğu görevi gibi bir sıkıntımın olacağını sanmıyorum zaten 8 yaşına kadar ardahanda büyüdüm kendime güveniyorum matematik konusunda bunuda öğrencilere çok güzel aktaracağıma inanıyorum ve sınıfıda kontrol altında tutabilirim herhalde ona gelecek karar verecek ama benim korkum çevremdeki kime söylesem öğretmen olma atama yok diyor ve özel okullardada sürünmek istemiyorum asgari ücretin bir tık üstü fiyatlarda emin değilim yani mesleği yazıp yazmamakta ama bir baktığımda diğer olabileceğim mesleklere hiçbiri bana uymuyor yanii sanırım öğretmenlik yazacağımEğer güzel öğretmen olabilecekseniz; sınıfı susturabilecek, öğrencilere laf dinlettirebilecekseniz öğretmenliği yapabilirsiniz. Atama olarak sanırsam ilk öneri doğudan olacaktır. Eğer, doğu soğuna katlanabilecekseniz olabilir. İnsanlar genellikle doğuyu tercih etmediği için en boşta doğu tarafı oluyor. Tabii özel okulda da çalışmak isteyebilirsiniz. Ben, öğretmen olarak geleceğinizi çöp edeceğinizi düşünmüyorum. Gerçekten öğrencilerinize düzgünce yardım edip sorularını cevaplarsanız, iyi nesiller yetiştirebileceğinize de inanıyorum. Yinede geleceğinizi çöp edip etmediğinizi kendiniz bulmalısınız. Böylece en doğru adımı siz atmış olursunuz. Yoksa, benim bir öğretmenim vardı "Meslek olarak öğretmenliği tavsiye etmiyorum." demişti. Ne kadar haklıdır bilmem.
hocam eğer bu iş istiyorsanız ytden bi kanalda açabilirsiniz tabii iyi anlattığınızı düşünüyorsanızbenim doğu görevi gibi bir sıkıntımın olacağını sanmıyorum zaten 8 yaşına kadar ardahanda büyüdüm kendime güveniyorum matematik konusunda bunuda öğrencilere çok güzel aktaracağıma inanıyorum ve sınıfıda kontrol altında tutabilirim herhalde ona gelecek karar verecek ama benim korkum çevremdeki kime söylesem öğretmen olma atama yok diyor ve özel okullardada sürünmek istemiyorum asgari ücretin bir tık üstü fiyatlarda emin değilim yani mesleği yazıp yazmamakta ama bir baktığımda diğer olabileceğim mesleklere hiçbiri bana uymuyor yanii sanırım öğretmenlik yazacağım
valla sadece onu umarak bölüm seçemem ya s 1 saattir youtubeden mezunların videosunu izliyorum bölüm hakkında ve hepsi pişman olmuş neredeyse çünkü basvuru sayısı 20 bin atama sayısı 317 2025 de ve bu atamaların hepsinde neredeyse torpil dönüyor mevzusu gene var o yüzden bölüm fikrimi değiştiriyorum gelecekte özel sektörde asgari ye günlük 10 saatten fazla çalıştırılma düşüncesi insanı korkutuyoriyi bir öğretmen olursan atanmana gerek bile yok. bulunduğum yerde isim yapmış çok öğretmen var. ders başı 1500tl ücret alıyor, haftada 2 ders zorunlu kılıyor ve bu adamın 30dan fazla öğrencisi var.