Matkap Hakkında soru;

Jordison

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
265
Şarjlı matkap ile çivi vidalıyordum.
Matkap ucuna baktığımda köreldiğini, ucun kendi kendini yediğini gördüm. Bu sorun sizce neden olmuş olabilir? Vida ile tam uyumlu başlık değil miydi? Sizce bu neden olmuş olabilir?

Şarjlı matkap ile çivi vidalıyordum.
Matkap ucuna baktığımda köreldiğini, ucun kendi kendini yediğini gördüm. Bu sorun sizce neden olmuş olabilir? Vida ile tam uyumlu başlık değil miydi? Sizce bu neden olmuş olabilir?

Vida ile tam uyumulu başlık olması körelmeyeceği anlamına gelmiyor.

Vida ile tam uyumulu başlık olması körelmeyeceği anlamına gelmiyor.
Açıkçası şunu demek istemiştim, acaba vidanın içinde başlık döndüğü için mi böyle oldu? Yoksa matkap mı dandikti, veya başlık mı dandikti. En azından sorunu anlarsam diğer başlıkları heba etmeyeyim

Açıkçası şunu demek istemiştim, acaba vidanın içinde başlık döndüğü için mi böyle oldu? Yoksa matkap mı dandikti, veya başlık mı dandikti. En azından sorunu anlarsam diğer başlıkları heba etmeyeyim

Ne kadar kullandın da bu hale geldi?

Kral vida gireceği yere girdikten sonra zorlamakta ucunu köreltir.Şimdi ne yaptıgını bilmediğimiz için tam yorum yapamayabiliriz.

Hocam bastırmadan veya bastırmana ragmen ucu vidaya sıyıra sıyıra atıyorsan yapar veya uyumsuz başlık ile genelde apex uc kullanılır ahsap vidası haricind

Ucun çok kalitesiz. Kaliteli uçlarda vidanın içinde uç sıyırsa bile körelme çok az olur önce vidanın ucunu yer. Sağlam çelikten yapılan bir uç alman lazım. Büyük ihtimal sen alt bir markanın yanında gelen ucu kullanıyorsun.

Ucun çok kalitesiz. Kaliteli uçlarda vidanın içinde uç sıyırsa bile körelme çok az olur önce vidanın ucunu yer. Sağlam çelikten yapılan bir uç alman lazım. Büyük ihtimal sen alt bir markanın yanında gelen ucu kullanıyorsun.
Çok pahalı olmayan f/p uç önerisi yapabilir misiniz?

İzeltaş, Einhell, Bosch gibi markaların ucu alınabilir. Ayrıca tavsiye olarak vidayı atmadan önce 1mm delici uç ile klavuz açman daha faydalı olacaktır ahşapta ve medefede yarılmayı önler.

Geri