Belli Olmaz.Bilgisayarı Sıcak Bir Ortamda Kullanmamaya Çalış.Isıyı Düşürmek için macunu falan yenile bir şey kaybetmezsin.Sorun devam ederse tekrar yazarsın.Laptopda bu değerlerin normal olduğunu farz ediyorum ama bilemedim.
Isı değil sıcaklık.Nedeni Isı Diye Düşünüyorum.
Normal zaten boştaki sıcaklığa pek bakma yükte 80-85 gaming olmayan laptoplarda normal sayılır.Laptopda bu değerlerin normal olduğunu farz ediyorum ama bilemedim.
Geçen sene.
Tam emin değilim ona tekrar bakayım ama AIDA 64 indirmeden bakmanın yolu var mı ?
Halk Dilinde Aynı ŞeyIsı değil sıcaklık.
Normal zaten boştaki sıcaklığa pek bakma yükte 80-85 gaming olmayan laptoplarda normal sayılır.
Benim laptop sabit 90 derece ekran kartı ve işlemci GTA V oynarken şu ana kadar bir kere mavi görmedim.
Sorunun başka bir şey.
Doğrudur. O dediğin testler memtest gibi mi sorun olup olmadığını mı algılıyor ?Kaliteli bir termal macun ile güzelce yenilemeni tavsiye ederim. Ama mavi ekrana sebep bu değil çünkü yükte 85 derece laptop için hiç bir şey.
Arctic macun alacağım zaten. Düşünüyorum yenilemeyi.Kaliteli bir termal macun ile güzelce yenilemeni tavsiye ederim. Ama mavi ekrana sebep bu değil çünkü yükte 85 derece laptop için hiç bir şey.
Doğrudur. O dediğin testler memtest gibi mi sorun olup olmadığını mı algılıyor ?
Çok yardımcı oldun. Test edip sonuçları yazarım.Bir sorun olursa PC kendine reset atar yada kapatır, işte burdan anlicaz, o yüzden ekran kartı ile işlemciyi ayrı ayrı test et, hangisinde kapanır ise sorun ondadır.
Hocam Prime 95 testini nasıl yapacağımı ve kaç dakika yapmam gerektiğini bilemedim. O yüzden Furmark'a girdim.Bir sorun olursa PC kendine reset atar yada kapatır, işte burdan anlicaz, o yüzden ekran kartı ile işlemciyi ayrı ayrı test et, hangisinde kapanır ise sorun ondadır.
Hocam Prime 95 testini nasıl yapacağımı ve kaç dakika yapmam gerektiğini bilemedim. O yüzden Furmark'a girdim.
20 Dakika test yaptım. 8x MSAA açık şekilde. Görüntüde bir bozulma vs. olmadı. Değerler böyle normal mi ?
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Kapanma olmadı. Prime 95i kaç dakika yapmalıyımDeğerler güzel, bir kapanma falan olmadıysa ekran kartında sorun yok demektir.
Prime95
Prime95 30.5.1 indir - Hız aşırtmacılar ve sistem dengesi denetleyicileri için kullanışlı bir araç olan Prime95, CPU'da ve RAM'de maksimum stres testine izin veren 'İşkence Testi' adlı bir özelliğe sahiptir. Stres testinin hafızaya, işlemciye veya ...www.gezginler.net
Burdan da prime95 i indirebilirisin.