Neler Yeni

Mavi ekran alıyorum ne yapmalıyım.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar dün gece oyun oynarken bilgisayar mavi ekran verdi. Bu daha önce de olmuştu ekran kartı driverlarını silip tekrar yükledim sorun çözülmüştü. Ama yine aynısı oldu kapanıp açıldı. Ondan sonra normal internette takılıyordum yine mavi ekran verdi kapanıp açılırken Windows onarıma hazırlanıyor çıktı. Onu bekledim bir süre sonra açıldı sağ alt köşede bildirim çıktı. Bildirimde de tam hatırlamıyorum ama şöyle bişey yazıyordu. Windows hataya sebebiyet veren sürücüyü kaldırdı gibi bir şey. Sonra aygıt yöneticisine girdim. Bir baktım Nvidia driveri kaldırılmış sarı ünlem var. Ekran kartım mı bozuldu bilmiyorum çok korkuyorum yaptıracak durumum da yok. Mavi ekran hatalarının loglandığı minidump klasörünü inceleyim dedim klasör de boş. Lütfen yardımcı olun kafayı yiyeceğim.

Sistem: Intel Core i5 4. nesil, 2 Gb Nvidia GT840M ekran kartı, 8 GB RAM, 1 TB HDD, Windows 10.

Mehmetefe038

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet Efe
Format at pc ye sonra driver vs tekrar indir çözülmesi lazım yoksa hala verirse pek bir çözüm bilmiyorum aynısı bendede oluyordu pc de o kadar format vs kurtarmadı şuanda rahmetli

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format at PC ye sonra driver vs tekrar indir çözülmesi lazım yoksa hala verirse pek bir çözüm bilmiyorum aynısı bendede oluyordu PC de o kadar format vs kurtarmadı şuanda rahmetli
Format atmadan çözebileceğim bir yol yokmu ? Dünya şey var içinde.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar dün gece oyun oynarken bilgisayar mavi ekran verdi. Bu daha önce de olmuştu ekran kartı driverlarını silip tekrar yükledim sorun çözülmüştü. Ama yine aynısı oldu kapanıp açıldı. Ondan sonra normal internette takılıyordum yine mavi ekran verdi kapanıp açılırken Windows onarıma hazırlanıyor çıktı. Onu bekledim bir süre sonra açıldı sağ alt köşede bildirim çıktı. Bildirimde de tam hatırlamıyorum ama şöyle bişey yazıyordu. Windows hataya sebebiyet veren sürücüyü kaldırdı gibi bir şey. Sonra aygıt yöneticisine girdim. Bir baktım Nvidia driveri kaldırılmış sarı ünlem var. Ekran kartım mı bozuldu bilmiyorum çok korkuyorum yaptıracak durumum da yok. Mavi ekran hatalarının loglandığı minidump klasörünü inceleyim dedim klasör de boş. Lütfen yardımcı olun kafayı yiyeceğim.

Sistem: Intel Core i5 4. nesil, 2 Gb Nvidia GT840M ekran kartı, 8 GB RAM, 1 TB HDD, Windows 10.

RAM lere Memtest86 yaparmısın.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmetefe038

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet Efe
Format atmadan çözebileceğim bir yol yokmu ? Dünya şey var içinde.
Sanmam çünkü bende tam 3 yıldır veriyordu ve farklı farklı kodlarda hepsinin kodunu öğrenip indirdim ama pek bir şey değişmedi gene aynı hatalar bence kanser gibi bir şey bu ya yayılmadan daha fazla vermeden bence format atın düzelmesse bilgisayarcıya götürün harddiskten olabilir ramden de olabilir hepsinin testini yaparsan bir hata çıkabilir belli denemekte fayda var

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
hocam eğer ki mavi ekran daki hata kodları atikmdag.sys veya atikmpag.sys ise ekran kartınızdaki arızalardan ötürüdür verir farklı bir hata verir ise hata kodunu ve adını yazarsanız daha detaylı yardım alabilirsiniz

abc123

80+ Silver
En İyi Cevap
4

öncelikle selam benim grx 750ti 8gb ram i5 2.nesil bi pc im var ve bu sistem 3 yil once mavi ekran vermeye basladi kac kere format attık kaç kere driver silip kurduk kac kere bilgisayarciya gorurduk en son bu yıl ssd taktırdım ama banamisin demiyor sonunda pc değiştirmeye karar verdim yani bu mavi ekran illetinden kurtulmaz biraz zor ama eğer yakın zamanda sisteme parca eklediysen yada değiştirdiysen o parca anakarta uymuyor olabilir en son sende değiştirmeye karar verirsin ama genede gittiği yere kadar devam et dedim( bu arada prof bi pc bilgim yok belkide bi çözümü vardı ben çözemedim )

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Bunu iyice izle anlarsın.
Yapamıyorum ya bilgisayar bir türlü flaşla boot olmuyor. Aynısını yaptım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam eğer ki mavi ekran daki hata kodları atikmdag.sys veya atikmpag.sys ise ekran kartınızdaki arızalardan ötürüdür verir farklı bir hata verir ise hata kodunu ve adını yazarsanız daha detaylı yardım alabilirsiniz
Bunları nerden bulcam.

Bunu iyice izle anlarsın.
Tamam boot oldu bitince yazıcam.

öncelikle selam benim grx 750ti 8gb RAM i5 2.nesil bi PC im var ve bu sistem 3 yil once mavi ekran vermeye basladi kac kere format attık kaç kere driver silip kurduk kac kere bilgisayarciya gorurduk en son bu yıl SSD taktırdım ama banamisin demiyor sonunda PC değiştirmeye karar verdim yani bu mavi ekran illetinden kurtulmaz biraz zor ama eğer yakın zamanda sisteme parca eklediysen yada değiştirdiysen o parca anakarta uymuyor olabilir en son sende değiştirmeye karar verirsin ama genede gittiği yere kadar devam et dedim( bu arada prof bi PC bilgim yok belkide bi çözümü vardı ben çözemedim )
Yakın zamanda sisteme RAM ekledim ama bilgisayarda önceen takılı olanın aynısı yani aynı mhz aynı cl aynı marka. Birkaç ay oldu takalı.

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Yapamıyorum ya bilgisayar bir türlü flaşla boot olmuyor. Aynısını yaptım.

Bunları nerden bulcam.

Tamam boot oldu bitince yazıcam.

Yakın zamanda sisteme RAM ekledim ama bilgisayarda önceen takılı olanın aynısı yani aynı mhz aynı cl aynı marka. Birkaç ay oldu takalı.

Bittiğin de sonuçları buraya foto ile atarsan iyi olur.

Biraz uzun sürebilir.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bittiğin de sonuçları buraya foto ile atarsan iyi olur.

Biraz uzun sürebilir.
Evet sürecek gibi USB 2.0 bulabildim maalesef.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Top Bottom