Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi ekran (minidump)

Oonır

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Onur

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
2 haftadır günde 1-2 kez mavi ekran almaya başladım sebebi nedir. öncelerde yoktu yeni başladı.

minidump linki
Donanımsal RAM hatası vermiş. G.Skiller'ın bir tanesinde problem var büyük ihtimalle. Bir tane RAM'i söküp sistemde takılma sorunu ya da oyunlardan atma sorunu, oyunların çökme sorunu veya mavi ekran gibi sorunların olup olmayacağına bakar mısın? Eğer olmazsa bu sefer takılı olanı söküp diğer RAM'i takıp oyunlarda falan atma ya da mavi ekran gibi sorunların olup olmayacağına bak.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Donanımsal RAM hatası vermiş. G.Skiller'ın bir tanesinde problem var büyük ihtimalle. Bir tane RAM'i söküp sistemde takılma sorunu ya da oyunlardan atma sorunu, oyunların çökme sorunu veya mavi ekran gibi sorunların olup olmayacağına bakar mısın? Eğer olmazsa bu sefer takılı olanı söküp diğer RAM'i takıp oyunlarda falan atma ya da mavi ekran gibi sorunların olup olmayacağına bak.
Ramtest yaptım sorun çıkmamıştı. Bugün denemeye çalışırım. Ama 1 ram ile test yaparken hata vereceği varsa, anlık hata verirmi. Yoksa uzun vadedemi hata verir. 2 ramida test ederim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
Ramtest yaptım sorun çıkmamıştı. Bugün denemeye çalışırım. Ama 1 ram ile test yaparken hata vereceği varsa, anlık hata verirmi. Yoksa uzun vadedemi hata verir. 2 ramida test ederim.
RAM'de direkt donanımsal sorun varsa siyah ekranda kalır. Oyunlardan atma, takılma vb. bir sorunun var mıydı mavi ekran vermeden önce?

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
RAM'de direkt donanımsal sorun varsa siyah ekranda kalır. Oyunlardan atma, takılma vb. bir sorunun var mıydı mavi ekran vermeden önce

1 kez crew 2 de denk geldim. 1sn takıldı geri geldi. Operada mavi ekrana denk geliyordum genelde. Birazdan test edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 kez crew 2 de denk geldim. 1sn takıldı geri geldi. Operada mavi ekrana denk geliyordum genelde. Birazdan test edeceğim.
Düşününce aklıma geliyoda ağır oyunlarda arada oluyor. Çok shader fln kullanıyorum assetto için. Fps düşmeside olabilir.

Düşününce aklıma geliyoda ağır oyunlarda arada oluyor. Çok shader fln kullanıyorum assetto için. Fps düşmeside olabilir.
Win10 dan kaynaklıda olabilir. Her formatta usbsiz win10 un kendi sıfırlasından sıfırlıyorum. Temiz win10 olmayabilir.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
RAM'de direkt donanımsal sorun varsa siyah ekranda kalır. Oyunlardan atma, takılma vb. bir sorunun var mıydı mavi ekran vermeden önce?
Her iki ramide teker teker test ettim.

İlk tek ramle test ederken açınca şöyle yazdı.
IMG_20241123_195402.jpg

Sonraki 2. Ramde yazmadı ikisini aynı anda taktım, açtım yine yazdı ellemedim geçti açıldı.

Her iki ramde de 15Dk Ets2, 15Dk Assetto, 3-5 dakika video izledim ve operada gezindim takılma donma yaşamadım.

Başka nasıl test edebiliriz.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
Her iki ramide teker teker test ettim.

İlk tek ramle test ederken açınca şöyle yazdı.
Alıntıyı görüntüle
Sonraki 2. Ramde yazmadı ikisini aynı anda taktım, açtım yine yazdı ellemedim geçti açıldı.

Her iki ramde de 15Dk Ets2, 15Dk Assetto, 3-5 dakika video izledim ve operada gezindim takılma donma yaşamadım.

Başka nasıl test edebiliriz.
RAM'leri teker teker Memtest86 testine sok bak bakalım.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
857
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Top Bottom