Neler Yeni

Mavi Ekran mavi ekranın nedeni nedir lütfen yardımcı olun ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
hocam tekraradan mavi ekran verdi en son verdikleri dosya içerisinde
Artık hepsinde ortak olarak görünen sadece NVIDIA sürücünü sorunu var hocam.
1) Bu sürücü indirilmiş konumda değilse https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/205363/tr tekrardan indirin. Ondan sonra internet bağlantınızı kesin.
2) Görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisine girin. Görüntü bağdaştırıcıları kısmındaki NVIDIA ekran kartınıza sağ tıklayıp cihazı kaldır diyin. Gelen ekranda bu cihazın sürücü yazılımını sil var. Onu da onaylayıp kaldırın. Kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp indirmiş olduğunuz sürücüyü tekrardan kurun. Kurduktan sonra internet bağlantınızı aktif edebilirsiniz.
Bu yazdıklarımdan sonra tekrardan mavi ekran yeme gibi bir durum olursa minidumpları gönderin hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ahmet günalmış
1) Bu sürücü indirilmiş konumda değilse https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/205363/tr tekrardan indirin. Ondan sonra internet bağlantınızı kesin.
2) Görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisine girin. Görüntü bağdaştırıcıları kısmındaki NVIDIA ekran kartınıza sağ tıklayıp cihazı kaldır diyin. Gelen ekranda bu cihazın sürücü yazılımını sil var. Onu da onaylayıp kaldırın. Kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp indirmiş olduğunuz sürücüyü tekrardan kurun. Kurduktan sonra internet bağlantınızı aktif edebilirsiniz.
Bu yazdıklarımdan sonra tekrardan mavi ekran yeme gibi bir durum olursa minidumpları gönderin hocam.
hocam şöyle bir şey var alakalımı bilmiyorum ama söyleyeyim amd grafik sürücüsünü kaldırdığım zaman 144 hz e alınmıyor 144hz yazacak yerde bilinmiyor yazıyor bu normalmi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
hocam şöyle bir şey var alakalımı bilmiyorum ama söyleyeyim amd grafik sürücüsünü kaldırdığım zaman 144 hz e alınmıyor 144hz yazacak yerde bilinmiyor yazıyor bu normalmi
AMD sürücünde yüklü olsun hocam. Ona dokunma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ahmet günalmış
bu sefer mavi ekran vermedi direk ekran siyah kaldı ve laptop çalışmaya devam etti güç tuşundan reset atmak zorunda kaldım açılırken scannin and repearing yazısı yazdı.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
bu sefer mavi ekran vermedi direk ekran siyah kaldı ve laptop çalışmaya devam etti güç tuşundan reset atmak zorunda kaldım açılırken scannin and repearing yazısı yazdı.
Ekran kartı sürücünü kurduktan sonra mı oldu? Laptop açıksa Windows arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır. Gelen ekrana
sfc /scannow yazıp enter tuşuna bas hocam. Siyah ekran kaldıktan sonra Shift + Ctrl+ Klavyedeki Windows logosu + B tuşuna basıp herhangi bir değişiklik olup olmayacağını dener misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ahmet günalmış
Ekran kartı sürücünü kurduktan sonra mı oldu? Laptop açıksa Windows arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır. Gelen ekrana
sfc /scannow yazıp enter tuşuna bas hocam. Siyah ekran kaldıktan sonra Shift + Ctrl+ Klavyedeki Windows logosu + B tuşuna basıp herhangi bir değişiklik olup olmayacağını dener misin?
birdaha olursa deneyeyim hocam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
hocam yaklaşık iki saat oldu hata vermiyordu biraz tarayıcıda gezeyim dedim amvi ekran verdi dosyayı paylaşıyorum,
AuthenticAMD olan arkadaşlarda işlemci kaynaklı bir sorun olduğunu gördüm. NVIDIA sürücün gene çökmüş yazılımdan ziyade donanımsal bir sorun olabilir hocam. M2 SSD'yi de değiştirip denemişsin. Sürücü olarak bir de bunu kur bakalım. DDU ile anlattığım yolla bu sürücüyü kur bu sefer hocam. https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/205033/tr

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,060
Üyeler
163,938
Son üye
beqtass
Top Bottom