RAM yetmiyor veya RAM sorunlu. Memtest86 yapın ve Windows sürümünüzü düşürün veya Linux geçin.Evet hocam
Hocam ram yetiyor ramin düzgün yeri yok memtest86 yaptım zaten ama yeni aldığım ram çalışmıyor maalesef bozuk çıktı daha değişim yapmaya getiremedim idare eder mi? biraz süre ? (14 senelik pc ram hiç değişmedi)RAM yetmiyor veya RAM sorunlu. Memtest86 yapın ve Windows sürümünüzü düşürün veya Linux geçin.
Terminal ile uğraşacak bir şey yok ki zaten sadece müzik dinlediğinizi belirtmişsiniz.Hocam linuxun terminaliyle uğraşmak istemiyorum 2 gün kullandım az kalsın sinir krizinden ölecektim denilebilir.
Hayır hocam müzik dinlerken "bile" çöküyor anlamında dedim, 3d modellemeylede uğraşıyorum onun dışında oyun falan yok.Terminal ile uğraşacak bir şey yok ki zaten sadece müzik dinlediğinizi belirtmişsiniz.
forum.donanimarsivi.com
Bilgisayarda sadece müzik açıyorum ama RAM kullanımı çok oluyor (2 gb ram var) ve mavi ekran yiyorum ne yapmam lazım ?
Hocam minidump gerekmeyeceğini düşünmüştüm bir dakika verin yükleyeyimRehber - Minidump Dosyalarını Paylaşın İnceleyelim
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran aldığınızda oluşan döküm dosyasıdır. Minidump dosylarını analiz ederek hataya sebep olan işlemleri tespit edebiliriz. Minidump dosyaları, "C:\Windows\Minidump" klasöründe bulunur ve ".dmp" uzantılıdır. (Memory.dmp değil) Bu dosyaları sizden...forum.donanimarsivi.com
Rehber - Minidump Dosyalarını Paylaşın İnceleyelim
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran aldığınızda oluşan döküm dosyasıdır. Minidump dosylarını analiz ederek hataya sebep olan işlemleri tespit edebiliriz. Minidump dosyaları, "C:\Windows\Minidump" klasöründe bulunur ve ".dmp" uzantılıdır. (Memory.dmp değil) Bu dosyaları sizden...forum.donanimarsivi.com
VitualBox'i silin. Büyük ihtimalle bu neden oluyor.Hocam minidump gerekmeyeceğini düşünmüştüm bir dakika verin yükleyeyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
![]()
minidumpcukk
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
Evet hocam virtualbox indirdim onu indirince kullanırken oluyorVitualBox'i silin. Büyük ihtimalle bu neden oluyor.
BIOS güncelleyin diyeceğim ama Foxconn kötü marka. Kendi sitesi bile yok.
Bu rehberi de uygulayın.
![]()
DISM Aracıyla Windows Onarma Rehberi
Windows 10'da karÅılaÅtıÄınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin iÅini yapmasınıwww.technopat.net