Memtest86 sonuçlarım

Mit34

80+
Reaksiyon skoru
4
Öncelikler merhaba. Sistemimde oyun oynarken aniden donma okuyordu. Reset atmak zorunda kalıyordum. Ekran kartı, PSU, İşlemci değiştirdim ve temiz kurulum yaptım. Bu sefer oyunlar ya hata veriyor ya da hata vermeden atıyordu. Bir ara mavi ekran yedim ve RAM'leri test ettim.
BIOS default ayarlarda. OC yoktur. Büyük ihtimal RAM'ler yalan olmuş.
Sizin yorumlarınızı bekliyorum. Delireceğim artık yeni PC dizdim resmen.

RTX 3070 8 GB
Ryzen 5600
Gigabyte 650W 80 Plus PSU
B450M K
Corsair 3000 MHz 2x8 GB RAM

Ekler

• IMG_20230607_053044.jpg
    IMG_20230607_053044.jpg
    1.1 MB · Hit: 74
  • IMG_20230606_222538.jpg
    IMG_20230606_222538.jpg
    1.2 MB · Hit: 63
Evet sorun ramlerden, keşke değiştirmeye önce ramlerden başlasaydın

Umarım sorunum ramlerden kaynaklıdır. Resmen PC dizdim yeniden.

Öncelikler merhaba. Sistemimde oyun oynarken aniden donma okuyordu. Reset atmak zorunda kalıyordum. Ekran kartı, PSU, İşlemci değiştirdim ve temiz kurulum yaptım. Bu sefer oyunlar ya hata veriyor ya da hata vermeden atıyordu. Bir ara mavi ekran yedim ve RAM'leri test ettim.

RTX 3070 8 GB
Ryzen 5600
B450M K
Testi XMP kapalı yaptıysan RAM'lerde sorun olma ihtimali yüksek. Minidump dosyalarını da atar mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

Testi XMP kapalı yaptıysan RAM'lerde sorun olma ihtimali yüksek. Minidump dosyalarını da atar mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/
D.o.c.p profili vardı benim anakartta onu kapatıp denedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan işteyim eve geçip yükleyebilirim. Anakart arızasıda olabilir mi ?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan işteyim eve geçip yükleyebilirim. Anakart arızasıda olabilir mi ?
RAM'lerde sorun olduğunu düşünüyorum. Minidumpları atarsan kesin konuşabilirim.

RTX 3070 8 GB
Ryzen 5600
B450M K
garantin varsa aldığın yere ve türkiye distribitörüne bu sonuçları yaz. eğer garantin bittiyse corsair globale bu değerleri gönder. ben garantim bittikten sonra corsair ramlerde arızayı yaşadım tüm evrakları corsair hazırlayıp bana gönderdi bende DHL olması lazım hollandaya gönderdim 15 gün sonra elime sıfır ramler ulaştı. sanırım ramler corsair vnegeance lpx serisi olması lazım bendeki sorun çıkaranlarla birebir aynı. kullanan başka arkadaşlar varsa sizde memtest yapın çünkü sanırım bu ramler kronik bir şey var baya baya kişi gördüm hazır lifetime warranty üretim bandında dururken değişimlerini yapmış olursunuz.

garantin varsa aldığın yere ve türkiye distribitörüne bu sonuçları yaz. eğer garantin bittiyse corsair globale bu değerleri gönder. ben garantim bittikten sonra corsair ramlerde arızayı yaşadım tüm evrakları corsair hazırlayıp bana gönderdi bende DHL olması lazım hollandaya gönderdim 15 gün sonra elime sıfır ramler ulaştı. sanırım ramler corsair vnegeance lpx serisi olması lazım bendeki sorun çıkaranlarla birebir aynı. kullanan başka arkadaşlar varsa sizde memtest yapın çünkü sanırım bu ramler kronik bir şey var baya baya kişi gördüm hazır lifetime warranty üretim bandında dururken değişimlerini yapmış olursunuz.
Teşekkürler hocam. Garanti bitti ama dediğinizi yapıcağım.Şimdi 2x16 32 gb ram alıcam. Tavsiyeniz varmıdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,926
Üyeler
195,208
Son üye
orhxn
Geri