🟢 Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Belli Oldu!

En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,380

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklinin 2024'te alacağı zam oranı da belli oldu. Buna göre SSK ve BağKur emeklileri yüzde 37.5, memur ve memur emeklileri ise yüzde 49.25 zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan refah payı eklemesiyle bu oranları artırabilir.​

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ ZAMMI​

Enflasyon 2023 yılını yüzde 64.77 ile tamamladı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37.5 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 37.5'lik enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğdu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI​

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor. Memur ve memur emeklileri yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece ocak ayındaki zam oranı yüzde 49,25 olacak.

memur-ve-emeklinin-maas-zammi-belli-oldu-16692832_9906_amp.jpg

Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL minimumu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
Vaiz-İmam maaşı 42.000 TL civarı olmuş. Ben müslüman biri olarak asgari ücretle zar zor geçinen insanların olduğu bir toplumda bu ücreti adil bulmuyorum.

Son düzenleme:
Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL bunu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
Göç nedir neden oluşur işte cevabı . Ailem zamanında Adana'da yaşarken daha ekonomik olduğu için Adıyaman'a taşınmışlar. Şuan deprem evimizi elimizden alsada şuan araba sahibiyiz.

Memur olaraktan fazla para her zaman göze hoş gelir tbi. Ama keşke zam olmasaydıda genel olarak fiyatlar düşseydi

Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL minimumu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
ABD'de farklı eyaletlerde saatlik asgari ücret farklı hesaplanıyor. Maaşlar da aynı şekilde pahalı olan eyaletlerde daha yüksek. Büyükşehirlerde kira, toplu taşıma vs. ücretleri daha yüksek olduğu için memur olarak büyükşehire atanmak hiç de mantıklı değil.

Mülakat denilen uygulama hayata geçtikten sonra torpil artık meşru zemine oturtuldu.

Benim gibi matematik bilmeyen birine yuzdeli konuşmasak olur mu kaç oluyor yani sıradan bir emekli

Benim gibi matematik bilmeyen birine yuzdeli konuşmasak olur mu kaç oluyor yani sıradan bir emekli
O zaman matematik olmadan ben anlatayım gelen ve gelecek zamların arkasından harcamaların alacağından daha fazla olacak. Bu gününü bile bir kaç ay sonra arar olacaksin

İmam maaşı 42.000 TL civarı olmuş. Ben müslüman biri olarak asgari ücretle zar zor geçinen insanların olduğu bir toplumda bu ücreti adil bulmuyorum.
Haklı bir isyan. Bölgelere ve şehirlere göre tazminatlarla maaşlar düzenlenmeli. Bunun yanında fiyatlara da müdahale edilmeli bence artık. Periyodik olarak gelen market zamlariyla enflasyon her 6 ayda bir büyük bir fark oluşturuyor.

7500₺ alan emekli 10312₺ oldu.

Geri