Neler Yeni

🟢 Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Belli Oldu!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklinin 2024'te alacağı zam oranı da belli oldu. Buna göre SSK ve BağKur emeklileri yüzde 37.5, memur ve memur emeklileri ise yüzde 49.25 zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan refah payı eklemesiyle bu oranları artırabilir.​

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ ZAMMI​

Enflasyon 2023 yılını yüzde 64.77 ile tamamladı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37.5 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 37.5'lik enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğdu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI​

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor. Memur ve memur emeklileri yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece ocak ayındaki zam oranı yüzde 49,25 olacak.

memur-ve-emeklinin-maas-zammi-belli-oldu-16692832_9906_amp.jpg

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,155
İsim
Kadir
Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL minimumu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
Vaiz-İmam maaşı 42.000 TL civarı olmuş. Ben müslüman biri olarak asgari ücretle zar zor geçinen insanların olduğu bir toplumda bu ücreti adil bulmuyorum.

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL bunu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
Göç nedir neden oluşur işte cevabı . Ailem zamanında Adana'da yaşarken daha ekonomik olduğu için Adıyaman'a taşınmışlar. Şuan deprem evimizi elimizden alsada şuan araba sahibiyiz.

BabaVoss7

80+ Silver
Memur olaraktan fazla para her zaman göze hoş gelir tbi. Ama keşke zam olmasaydıda genel olarak fiyatlar düşseydi

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,155
İsim
Kadir
Göç nedir neden oluşur işte cevabı . Ailem zamanında Adana'da yaşarken daha ekonomik olduğu için Adıyaman'a taşınmışlar. Şuan deprem evimizi elimizden alsada şuan araba sahibiyiz.
Çok geçmiş olsun

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL minimumu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
ABD'de farklı eyaletlerde saatlik asgari ücret farklı hesaplanıyor. Maaşlar da aynı şekilde pahalı olan eyaletlerde daha yüksek. Büyükşehirlerde kira, toplu taşıma vs. ücretleri daha yüksek olduğu için memur olarak büyükşehire atanmak hiç de mantıklı değil.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mülakat denilen uygulama hayata geçtikten sonra torpil artık meşru zemine oturtuldu.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Benim gibi matematik bilmeyen birine yuzdeli konuşmasak olur mu kaç oluyor yani sıradan bir emekli

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,155
İsim
Kadir
Benim gibi matematik bilmeyen birine yuzdeli konuşmasak olur mu kaç oluyor yani sıradan bir emekli
Memur emeklisi 21 civarı alacak bağkur sigorta emeklisi Allaha emanet 12 belki de daha az

MyBeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Murat Cmgl
O zaman matematik olmadan ben anlatayım gelen ve gelecek zamların arkasından harcamaların alacağından daha fazla olacak. Bu gününü bile bir kaç ay sonra arar olacaksin

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Berk
Mevcut emekli maaşın 8k diyelim, zam oranına göre 8000*1,3750 veya 8000*1,4925 yapacaksın

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,665
İsim
Fatih
İmam maaşı 42.000 TL civarı olmuş. Ben müslüman biri olarak asgari ücretle zar zor geçinen insanların olduğu bir toplumda bu ücreti adil bulmuyorum.
Haklı bir isyan. Bölgelere ve şehirlere göre tazminatlarla maaşlar düzenlenmeli. Bunun yanında fiyatlara da müdahale edilmeli bence artık. Periyodik olarak gelen market zamlariyla enflasyon her 6 ayda bir büyük bir fark oluşturuyor.

Top Bottom