Neler Yeni

👨‍💼 2024 - Memur Maaş Listesi! 💵

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Furkan Görür
Bence sacmaliosun öğretmenlerin hiç bişey yapmadinida nereden çıkardın asıl devlet dairelerinde PC başında yatanlara sole sen onu öğretmenler hergun 1200 öğrenciyle muhattap oluor insan olmayı adam olmayı öğretiyor sen çocuk oyuncağı sanion hergun okadar adama bişey ogretmesini sanirim kardeşim her mesleğin zorluğu kolaylığı var asker polis daha zor mesela okadar maaş aliolr alsınlar adamlar hak edio ama sen boyle on yargılı davranma kardeşim yeterki öğretmenide memuruda doktoruda işini layıkıyla vicdanıyla yapsın hepsi hak edionaldigi parayi kardeşim
bir öğretmen nasıl her gün 1200 öğrenciyle muhattap oluyor ki? en fazla 4-5 sınıfa giriyor. Her sınıfta 40 öğrenci oldugu varsaysak 160-250 öğrenci max. Arkadaşım felsefe öğretmeni ona sordum az önce böyle dedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Askeriyenin dışlananı subay astsubay değil içerdeki uzman çavuş 😉
doğudaki 3 yıllık astsubay arkadaşım 44-45k alırken uzman cavuşta 40k küsür alıyormuş.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,028
İsim
Kadir
Teknisyen dediğimiz tam olarak ne oluyor?

Kesinlikle evrak işlerinde 5 kişi duruyor 2 si çalışıyor
Bilgisayar teknisyeninden örnek vereyim ilgili kurumda bulunan bilgisayar bakım tamir parça değişimi gibi işlerini yapıyorlar elektrik elektronik teknisyenleri de elektrik altyapısıyla ilgileniyorlar. Memur değilim bu arada

r4NG3r

80+ Silver
bir öğretmen nasıl her gün 1200 öğrenciyle muhattap oluyor ki? en fazla 4-5 sınıfa giriyor. Her sınıfta 40 öğrenci oldugu varsaysak 160-250 öğrenci max. Arkadaşım felsefe öğretmeni ona sordum az önce böyle dedi.

doğudaki 3 yıllık astsubay arkadaşım 44-45k alırken uzman cavuşta 40k küsür alıyormuş.
160 tanesininde 50 tanesi arkada uyuyor,50 tanesi ders dinlemiyor kendi halinde takılıyor geri kalan 60 kişiye ders anlatıyor :D bide 1200 demiş

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
Bilgisayar teknisyeninden örnek vereyim ilgili kurumda bulunan bilgisayar bakım tamir parça değişimi gibi işlerini yapıyorlar elektrik elektronik teknisyenleri de elektrik altyapısıyla ilgileniyorlar. Memur değilim bu arada
Kendim teknikerim üniversite mezunu olarak iş imkanları cidden sıkıntılı lise mezunu teknisyene bu kadar verilmesi çok ilginç geldi.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,180
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Mis gibi maşallah refahlık artıyor daha ne olsun beğenmeyen vatan haini olabilir allah devletimize zeval vermesin. ☝️
(!)

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,028
İsim
Kadir
Kendim teknikerim üniversite mezunu olarak iş imkanları cidden sıkıntılı lise mezunu teknisyene bu kadar verilmesi çok ilginç geldi.
Diğer konuda buna da değindim.
Büyükşehirlerde olan memurlar zor geçinirken küçük illerde ki memurlar rahat ev araba alır kredilerle. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama torpille giren veya işini sallayanları devlet iyi besliyor. Minimum memur maaşı 33.000 TL minimumu özel sektörde alan kaç çalışan vardır?
Vaiz-İmam maaşı 42.000 TL civarı olmuş. Ben müslüman biri olarak asgari ücretle zar zor geçinen insanların olduğu bir toplumda bu ücreti adil bulmuyorum.

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
arkadaşlar eyvallah öğretmenlerin iş çok kolay cart curt da biraz da farklı bi açıdan konuya bakmanızı rica ediyorum.Kendi ihtiyaçlarını adam akıllı karşılamayan bi öğretmen,kendine yetemeyen öğretmen öğrencisine de adam akıllı eğitim veremez.Öğretmenlerin en az 3 asgari alması lazım bence.Yeri gelince eğitim çok önemli falan ama devlet öğretmenine toplum içinde düzgün bi rol vermezse bunlar gerçekleşemez.Toplumda yeri iyi olması için de kesinlikle iyi bi maaş alması lazım.Olay sadece ekonomik değil burda sosyal boyuta da bakınız bence

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Öğretmenlik kadar müthiş bir meslek yok abi. Saatlik ücreti tablodaki bütün memurların iki katı.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,504
İsim
ArtiAnius
Şu listelerde neden Subay,Astsubay yok hala çözemedim. Askeriyeyi bu listelerde bile dışlıyorlar

Askeriye mensupları, memur statüsünde olsalar da, memur zammı ile aynı oranda zam almamaktadır. Bunun nedeni, askeriye mensuplarının maaşlarının, memur maaşlarından farklı bir şekilde belirlenmesidir.

Memur maaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenmektedir. Bu Kanun, memur maaşlarının belirlenmesinde, enflasyon oranını, toplu sözleşmenin hükümlerini ve memurun kıdemini dikkate almaktadır.

Askeriye mensuplarının maaşları ise, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu gibi kanunlara göre belirlenmektedir. Bu kanunlar, askeriye mensuplarının maaşlarının belirlenmesinde, enflasyon oranını, toplu sözleşmenin hükümlerini, memurun kıdemini ve askeriyedeki rütbesini dikkate almaktadır.

Bu nedenle, askeriye mensuplarının maaşları, memur maaşlarından farklı oranlarda artabilmektedir. Örneğin, 2023 yılında memur maaşlarına %30,95 oranında zam yapılırken, askeriye mensuplarının maaşlarına %5 zam yapılmıştır.

Askeriye mensuplarının maaşları, memur maaşlarından farklı oranlarda artmasının bir diğer nedeni de, askeriye mensuplarının maaşlarının, memur maaşlarından farklı unsurlardan etkilenmesidir. Örneğin, askeriye mensuplarının maaşlarına, lojman ve yemek gibi sosyal yardımlar da dahil edilmektedir. Bu sosyal yardımlar, memur maaşlarında bulunmamaktadır.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Alperen Çetin
Askeriye mensupları, memur statüsünde olsalar da, memur zammı ile aynı oranda zam almamaktadır. Bunun nedeni, askeriye mensuplarının maaşlarının, memur maaşlarından farklı bir şekilde belirlenmesidir.

Memur maaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenmektedir. Bu Kanun, memur maaşlarının belirlenmesinde, enflasyon oranını, toplu sözleşmenin hükümlerini ve memurun kıdemini dikkate almaktadır.

Askeriye mensuplarının maaşları ise, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu gibi kanunlara göre belirlenmektedir. Bu kanunlar, askeriye mensuplarının maaşlarının belirlenmesinde, enflasyon oranını, toplu sözleşmenin hükümlerini, memurun kıdemini ve askeriyedeki rütbesini dikkate almaktadır.

Bu nedenle, askeriye mensuplarının maaşları, memur maaşlarından farklı oranlarda artabilmektedir. Örneğin, 2023 yılında memur maaşlarına %30,95 oranında zam yapılırken, askeriye mensuplarının maaşlarına %5 zam yapılmıştır.

Askeriye mensuplarının maaşları, memur maaşlarından farklı oranlarda artmasının bir diğer nedeni de, askeriye mensuplarının maaşlarının, memur maaşlarından farklı unsurlardan etkilenmesidir. Örneğin, askeriye mensuplarının maaşlarına, lojman ve yemek gibi sosyal yardımlar da dahil edilmektedir. Bu sosyal yardımlar, memur maaşlarında bulunmamaktadır.
Ne %5 i hocam yanlış bilgi 😄

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,504
İsim
ArtiAnius
Ne %5 i hocam yanlış bilgi 😄
yav yapay zekaya kaç yapıldı dedim 5 dedi fdsklhfşasdşfsad