Neler Yeni

Memurlar Grevde! AKP'liler bile İş Bıraktı! "Zam Yetersi̇z"

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Musa ÖZ

Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.​

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar hafta başında ikinci kez bir araya geldi. Hükümet, toplantıda memurlara 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025'te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif etti. Ancak 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlar teklifi yetersiz buldu. Hükümetin ilk teklifi sonrası KESK, ülke genelinde bugün iş bıraktı

-"TEKLİF, MERKEZ'İN ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA" -"HAYAT TÜİK RAKAMLARINA GÖRE AKMIYOR"​

MEMURLAR NE İSTİYOR?

-Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 30 BİN TL'NİN ALTINDA OLMAMALI"​

İŞTE MEMURLARIN TALEPLERİ;

hukumetin-memurlara-yaptigi-zam-teklifini-16234221_4230_m.jpg
Alıntıyı görüntüle
Okey de dini bayram ikramiyesi ne alaka?

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
608
İsim
Emre Altun
Hocam asgari ücretli ve emeklileri düşündüğümüzde bu kadar çok şey talep edilmesi saçma geliyor.
Bir insanı okyanusun ortasına atıyorsan, o insana hem yuzmeyi once ogreticeksin sonra can yeleğini vericeksin. İstanbul gibi buyuk şehirlere atanan memurlar şu an bu durumda. Zorla atıyorsun sonra da hayatta kal diyorsun. Taleplerin hepsine ben de katilmiyorum. Ama iyileştirilme şart şu an. Hukumetin verdiği vaatler, maalesef bir dişin kavuğuna yetecek vaziyette değil.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,689
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
bende bugün patrondan zam istedim. Matbaada grafikerim, 1 yıldır buradayım. 2 haftadır sallıyordu konuşalım dediğimde. Geç kalmamı bahane etti, Bana birşeyler ver - zammı al dedi. Sanki 1 yıldır otururmuşum gibi. Daha da verecek bir totoşkom kaldı, onu da veremem. Asgariden 3 kişilik iş yapmaya devam, böyle ekonominin *** (açık, mert, korkusuzca) karşısında durayım.
İş aramaya başlardım ben daha iyi yerler bulursun yerli yabancı en kötü freelancer başla baktın tuttu bırak işi (tutmadan bırakma ekmeksiz kalırsın)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.​

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar hafta başında ikinci kez bir araya geldi. Hükümet, toplantıda memurlara 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025'te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif etti. Ancak 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlar teklifi yetersiz buldu. Hükümetin ilk teklifi sonrası KESK, ülke genelinde bugün iş bıraktı

-"TEKLİF, MERKEZ'İN ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA" -"HAYAT TÜİK RAKAMLARINA GÖRE AKMIYOR"​

MEMURLAR NE İSTİYOR?

-Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.

Alıntıyı görüntüle
Devlet memuru ol hayatını kurtar diyen anneme selamlar

Cihangir

80+ Gold
memur maaşı şehire göre değişiyor kayseride yetiyor bana araba bile alıyorum ama istanbulda kiralar uçuk şehire görede biraz arada fark olamlı maaşta

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Mustafa tsn

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Alıntıyı görüntüle
Baskan senden iyi bi haber duyamayacak mıyız

Eric Cartman

80+ Bronze
bende bugün patrondan zam istedim. Matbaada grafikerim, 1 yıldır buradayım. 2 haftadır sallıyordu konuşalım dediğimde. Geç kalmamı bahane etti, Bana birşeyler ver - zammı al dedi. Sanki 1 yıldır otururmuşum gibi. Daha da verecek bir totoşkom kaldı, onu da veremem. Asgariden 3 kişilik iş yapmaya devam, böyle ekonominin *** (açık, mert, korkusuzca) karşısında durayım.
hala orda çalışıyor musun?

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
İş aramaya başlardım ben daha iyi yerler bulursun yerli yabancı en kötü freelancer başla baktın tuttu bırak işi (tutmadan bırakma ekmeksiz kalırsın)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devlet memuru ol hayatını kurtar diyen anneme selamlar
iş arıyorum bir süredir. Ama saf ***** olduğum için, 1-2 yerle görüşmeye gitmedim, buradan izin almadığım için. Görüştüğüm yerlerde ''biz sizi ararız'' a bağladı. Bulduğum an bahane sunup gidicem bundan sonra. Umarım bulurum, grafik tasarım sektörü leş durumda zaten. Freelance okurken çalışıyordum, bir müşterim vardı. Öğrenciyken cep harçlığına yaptığımdan dolayı bendeydi. Matbaaya geçince bi ara çok sıkıştırdı fiyatı fazla çektim koptu gitti o. Freelance te bulmak zor, ödemeyi almak zor. Bakalım ama, çalışan arkadaşlarım var freelance. Elbet kurtarıcaz paçayı burdan.
hala orda çalışıyor musun?
maalesef :/

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Çağatay
Beğenmeyen bıraksın o zaman bana mı sordular memur olmak için torpil ararken oy verirken !

Xeracula

80+ Bronze
Top Bottom