dimi bencede memur 30k alsın asgari ücretli 14k dan yaşam mücadelesi vermeye devam etsin. Aldıkları maaş asgari ücrete 6 günün 12 saati çalışan insanlardan zaten fazla iken daha neyin peşindeler?Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar hafta başında ikinci kez bir araya geldi. Hükümet, toplantıda memurlara 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025'te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif etti. Ancak 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlar teklifi yetersiz buldu. Hükümetin ilk teklifi sonrası KESK, ülke genelinde bugün iş bıraktı
-"TEKLİF, MERKEZ'İN ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA" -"HAYAT TÜİK RAKAMLARINA GÖRE AKMIYOR"
MEMURLAR NE İSTİYOR?
-Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.
"EN DÜŞÜK MAAŞ 30 BİN TL'NİN ALTINDA OLMAMALI"
İŞTE MEMURLARIN TALEPLERİ;
Alıntıyı görüntüle
kesinlikle katılıyorum. Adamlar mesai saati içinde bile AVM'de alışverişe çıkıyorlar kimse tarafından yadırganmadan...memurlarda zıbıttı yani ztn bi iş yaptıklarıda yok hangi devlet kurumuna gitsem yüzler 5 karış yatıştalar
Tek çözüm sözleşmeli memurluk. Şunlara bak ya, istediklerini alt alta topla 50bini geçiyor ortalama maaş, bu nasıl bir aç gözlülüktür, nasıl bir gözü doymazlıktır. Kimse kalkıp ekonomi filan demesin. Bu talepler ekonomi ile alakalı falan değil. Hepimiz neredeyse aynı marketten alışveriş yapıyoruz. Aynı faturaları ödüyoruz. Bunlar değişik çok değişik.Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar hafta başında ikinci kez bir araya geldi. Hükümet, toplantıda memurlara 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025'te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif etti. Ancak 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlar teklifi yetersiz buldu. Hükümetin ilk teklifi sonrası KESK, ülke genelinde bugün iş bıraktı
-"TEKLİF, MERKEZ'İN ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA" -"HAYAT TÜİK RAKAMLARINA GÖRE AKMIYOR"
MEMURLAR NE İSTİYOR?
-Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.
Alıntıyı görüntüle
Kral tacın hakkını veriyorBen paşa paşa istifamı verdim. Onlara eleman çok, bana iş çok. Ağlamayı şimdi değil seçimden önce düşüneceklerdi. Beter olsunlar.
İnşallah be hocam verdikleri para kadar çalış o zamana kadar kovmak isterse bir yerden bulursun bişi tazminatta alırsıniş arıyorum bir süredir. Ama saf ***** olduğum için, 1-2 yerle görüşmeye gitmedim, buradan izin almadığım için. Görüştüğüm yerlerde ''biz sizi ararız'' a bağladı. Bulduğum an bahane sunup gidicem bundan sonra. Umarım bulurum, grafik tasarım sektörü leş durumda zaten. Freelance okurken çalışıyordum, bir müşterim vardı. Öğrenciyken cep harçlığına yaptığımdan dolayı bendeydi. Matbaaya geçince bi ara çok sıkıştırdı fiyatı fazla çektim koptu gitti o. Freelance te bulmak zor, ödemeyi almak zor. Bakalım ama, çalışan arkadaşlarım var freelance. Elbet kurtarıcaz paçayı burdan.
maalesef :/
Kovamazlar ki koskoca matbaa da 2 grafikeriz. Diğer sr grafikere zaten eşek yüküyle yük bindiriyolar. O adam deli para alıyo ama. Benim tek molam günde 15dk yemek için. Çok kötü matbaa sektörü. Allah beterinden korusun.Kral tacın hakkını veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
İnşallah be hocam verdikleri para kadar çalış o zamana kadar kovmak isterse bir yerden bulursun bişi tazminatta alırsın
kadeeerHükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.
MEMURLAR NE İSTİYOR?
Alıntıyı görüntüle
peki sen alım gücünün eskisine dönmesini istemez misin adam 5 yıl önce çok rahatken şimdi neden rahat etmesinTek çözüm sözleşmeli memurluk. Şunlara bak ya, istediklerini alt alta topla 50bini geçiyor ortalama maaş, bu nasıl bir aç gözlülüktür, nasıl bir gözü doymazlıktır. Kimse kalkıp ekonomi filan demesin. Bu talepler ekonomi ile alakalı falan değil. Hepimiz neredeyse aynı marketten alışveriş yapıyoruz. Aynı faturaları ödüyoruz. Bunlar değişik çok değişik.
Hatta ben bunların iktidara bile çalıştığını düşünüyorum böyle bol keseden isteyerek normal vatandaşları hükümet haklı bunların hakkından gelsin diye söyleterek, hükümetin tabanını diri tutuyorlar.
Bende yazılım sektörüne girecem ama bi 4 yılım var sanırım belki erken atlarım 3. sınıfta oyun sektörü düşünmekteyimKovamazlar ki koskoca matbaa da 2 grafikeriz. Diğer sr grafikere zaten eşek yüküyle yük bindiriyolar. O adam deli para alıyo ama. Benim tek molam günde 15dk yemek için. Çok kötü matbaa sektörü. Allah beterinden korusun.
O dönem kimse maaşından şikayetçi deildien iyisi 2015 oranlarıydı en düşük memur maaşı en düşük asgari ücretin 2.2 katıydı güzel bir orandı sonra o oran bi kapandı bi açıldı bozdu baya