Olan nasıl oluyor ? Herkesin mi dayısı var ?Yer mi var sence? Beni deli mi öptü Esnaflık yapıyorum.
Olan nasıl oluyor ? Herkesin mi dayısı var ?Yer mi var sence? Beni deli mi öptü Esnaflık yapıyorum.
Evet öyle yakın zamanda eşe dost a rica da bulundum adam koydum araya memur olursam konuyu hortlatırım. Ağlarım 22k yetmiyor diyeOlan nasıl oluyor ? Herkesin mi dayısı var ?
22k + ikramiye+ haftasonu tatili+ yeşil pasaport+ ismini dahi bilemediğimiz devletin sunduğu nice imkanlar bunları da ekleyelim hocam ama yook sabah 8 akşam 5 çalışan birinin alması gereken en kötü maaş 80K olmalıBeğenmeyen varsa istifa etsin ben günde 3 saat çalışıp en az 22k almaya razıyım. Günde 16 saat çalışmaktan iyidir.
Sabah 8 akşam 5 klimalı yerde 1 kişilik işte 5 kişi çalışıyor. Her biri 2 saat çalışıyor.22k + ikramiye+ haftasonu tatili+ yeşil pasaport+ ismini dahi bilemediğimiz devletin sunduğu nice imkanlar bunları da ekleyelim hocam ama yook sabah 8 akşam 5 çalışan birinin alması gereken en kötü maaş 80K olmalı
Hocam benim annem kaç kere kpss sınavına girdi ancak 2015te öğretmenliğe başlayabildi.Evet öyle yakın zamanda eşe dost a rica da bulundum adam koydum araya memur olursam konuyu hortlatırım. Ağlarım 22k yetmiyor diye
Hocam herkesi aynı kefeye koymasanız mı acaba annem her gün 120km yol gidiyor toplam üstüne bacaklarında varis var 27k ve 4ün 1i lise öğretmeni ders de anlatıyor kimse dinlemese dahiSabah 8 akşam 5 klimalı yerde 1 kişilik işte 5 kişi çalışıyor. Her biri 2 saat çalışıyor.
merak ediyorum TÜİK doğru değil dediğimizde doğru diyenler bunlar değil mi?Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifini yetersiz bulan KESK, ülke genelinde iş bıraktı. AK Partili belediyelerde dahi grev var.
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar hafta başında ikinci kez bir araya geldi. Hükümet, toplantıda memurlara 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025'te ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklif etti. Ancak 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlar teklifi yetersiz buldu. Hükümetin ilk teklifi sonrası KESK, ülke genelinde bugün iş bıraktı
-"TEKLİF, MERKEZ'İN ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA" -"HAYAT TÜİK RAKAMLARINA GÖRE AKMIYOR"
MEMURLAR NE İSTİYOR?
-Ağustos ayında tamamlanması gereken zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 olurken, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talep ediliyor.
"EN DÜŞÜK MAAŞ 30 BİN TL'NİN ALTINDA OLMAMALI"
İŞTE MEMURLARIN TALEPLERİ;
Alıntıyı görüntüle
Aile evinde misinbende hem üniversite hem yurt dışı tatile para biriktiriyorum memur maaşıyla
evet ama ev kira yarısını ben ödüyorumAile evinde misin
Ne kadarını hocamevet ama ev kira yarısını ben ödüyorum