Hocam bugün eski RAMleri taktım ve AC Odyssey girdim çöktü, ekran kartı driver sürümünü en güncelini kurdum, DDU ile yine çöktü. Shadow of the Tomb Raider girdim, 2 yıl önceki grafiklerle çok büyük fark vardı. Grafikler iyiydi, gayet güzeldi, inanamadım. Metro Exodus girdim o da aynı şekilde iyi geldi gözüme, her ne kadar kar temalı atmosferi olsa da gözlemlediğim kadarıyla iyiydi. Odyssey dışında bu oyunlarda çökme yaşamadım.(Kesin çökme yaşamam demiyorum 15 - 20 dakika test ettim) VBIOS güncellemesinden sonra RT - DLSS grafikleri gözüme kötü gelmedi hiç, çok teşekkür ederim hocam, her türlü desteğiniz sayesinde olduğunu düşünüyorum. Siz olmasa idiniz ben o VBIOS güncellemesini yapmayacaktım. Daha önce yapacak oldum vazgeçmiştim, tekrar siz deyince yaptım
Bir başka şey ise geceleyin PC kapattım, yeni RAMler sabahına default ayarına yani 2667 MHz geçti, yani PC açılırken anakartta DRAM ışığı yanık kaldı, daha sonra zorla güç düğmesi ile kapatma derken sonunda açıldı ve diğer RAMlerle yaşamış olduğum sorunu yaşamış oldum. RAMlerle de sorun olmadığını düşünüyorum ama eski RAMler, AC Odyssey oynatmıyor.(Grafikleri düşürmeme rağmen).
Witcher 3 RT - DLSS sorununa gelirsek kardeşimde 3060 Laptop var, Witcher 3 grafikleri bende de sorunlu diyordu, o yüzden bu oyunu pas geçiyorum.
Yeni RAMleri iade edip, işlemci anakart üzerine mi yönelmeliyim bilmiyorum.
@Emmree