Neler Yeni

Metro Exodus Çöküyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,005
İsim
Emre Zengin
Hocam sorun dün gece çözülmüş gibiydi, çökme açısından. RT - DLSS sorunu hâlen devam ediyor ama Witcher 3 için diyebilirim. Metro Exodus kar kaplı temasından anlayamadım pek. Başka oyunda da deneyeceğim, indiriyorum. Bir başka şey AC Odyssey dün gece hiç çökmedi bayağı gezindim, zorladım grafik açısından hiç bir şey yoktu. Taa ki sabaha kadar sabah patladık. Kaç saattir eski sorun devam ediyor. LiveKernelEvent 141 hatası almaya devam ediyorum.
@Emmree
XMP'yi kapat bir de öyle dene hocam. Sorun devam ederse ekran kartından kaynaklı bir şeyler diyebiliriz.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
XMP'yi kapat bir de öyle dene hocam. Sorun devam ederse ekran kartından kaynaklı bir şeyler diyebiliriz.
Maalesef çökmeler devam ediyor. Driver sürümünü düşürmeyi deniyorum şu anlık bakalım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,005
İsim
Emre Zengin

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Değişiklik oldu mu hocam?
15.55'ten bu yana AC Odyssey için konuşuyorum, en kolay en çabuk çöken oyunlardan 1 tanesi bu idi. Saatlerdir oynuyorum hatta mod kurdum oyunda herhangi bir çökme yaşamadım. Kullandığım driver konusuna gelirsek, bu sorun AC Valhalla'da da vardı, sayısız driver değişikliği sonucu 466.77 sürücüsünde sorunsuz bir şekilde oynamıştım. Aynı şekilde AC Odyssey'de de denedim bu yöntemi ama oyun çöktü, hatta NVIDIA'nın bütün driverlarına kadar kurdum tek tek 1 hafta boyunca, sonuç nafile. Bugün ise yine bir defa daha denemek istedim ve 466.77 sürümünü kurdum ve herhangi bir sorun yok şuan için, şükürler olsun. Shadow of the Tomb Raider kurduk ama driver eski olduğu için oyun açılırken çöküyor. Yarın önce eski RAMleri takıp aynı bu driverla deneyeceğim eğer çökme olmazsa başka bir donanımda sıkıntı olduğu netleşecek diye düşünüyorum.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Hocam bugün eski RAMleri taktım ve AC Odyssey girdim çöktü, ekran kartı driver sürümünü en güncelini kurdum, DDU ile yine çöktü. Shadow of the Tomb Raider girdim, 2 yıl önceki grafiklerle çok büyük fark vardı. Grafikler iyiydi, gayet güzeldi, inanamadım. Metro Exodus girdim o da aynı şekilde iyi geldi gözüme, her ne kadar kar temalı atmosferi olsa da gözlemlediğim kadarıyla iyiydi. Odyssey dışında bu oyunlarda çökme yaşamadım.(Kesin çökme yaşamam demiyorum 15 - 20 dakika test ettim) VBIOS güncellemesinden sonra RT - DLSS grafikleri gözüme kötü gelmedi hiç, çok teşekkür ederim hocam, her türlü desteğiniz sayesinde olduğunu düşünüyorum. Siz olmasa idiniz ben o VBIOS güncellemesini yapmayacaktım. Daha önce yapacak oldum vazgeçmiştim, tekrar siz deyince yaptım :D

Bir başka şey ise geceleyin PC kapattım, yeni RAMler sabahına default ayarına yani 2667 MHz geçti, yani PC açılırken anakartta DRAM ışığı yanık kaldı, daha sonra zorla güç düğmesi ile kapatma derken sonunda açıldı ve diğer RAMlerle yaşamış olduğum sorunu yaşamış oldum. RAMlerle de sorun olmadığını düşünüyorum ama eski RAMler, AC Odyssey oynatmıyor.(Grafikleri düşürmeme rağmen).

Witcher 3 RT - DLSS sorununa gelirsek kardeşimde 3060 Laptop var, Witcher 3 grafikleri bende de sorunlu diyordu, o yüzden bu oyunu pas geçiyorum.

Yeni RAMleri iade edip, işlemci anakart üzerine mi yönelmeliyim bilmiyorum.
@Emmree

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,005
İsim
Emre Zengin
Hocam bugün eski RAMleri taktım ve AC Odyssey girdim çöktü, ekran kartı driver sürümünü en güncelini kurdum, DDU ile yine çöktü. Shadow of the Tomb Raider girdim, 2 yıl önceki grafiklerle çok büyük fark vardı. Grafikler iyiydi, gayet güzeldi, inanamadım. Metro Exodus girdim o da aynı şekilde iyi geldi gözüme, her ne kadar kar temalı atmosferi olsa da gözlemlediğim kadarıyla iyiydi. Odyssey dışında bu oyunlarda çökme yaşamadım.(Kesin çökme yaşamam demiyorum 15 - 20 dakika test ettim) VBIOS güncellemesinden sonra RT - DLSS grafikleri gözüme kötü gelmedi hiç, çok teşekkür ederim hocam, her türlü desteğiniz sayesinde olduğunu düşünüyorum. Siz olmasa idiniz ben o VBIOS güncellemesini yapmayacaktım. Daha önce yapacak oldum vazgeçmiştim, tekrar siz deyince yaptım :D

Bir başka şey ise geceleyin PC kapattım, yeni RAMler sabahına default ayarına yani 2667 MHz geçti, yani PC açılırken anakartta DRAM ışığı yanık kaldı, daha sonra zorla güç düğmesi ile kapatma derken sonunda açıldı ve diğer RAMlerle yaşamış olduğum sorunu yaşamış oldum. RAMlerle de sorun olmadığını düşünüyorum ama eski RAMler, AC Odyssey oynatmıyor.(Grafikleri düşürmeme rağmen).

Witcher 3 RT - DLSS sorununa gelirsek kardeşimde 3060 Laptop var, Witcher 3 grafikleri bende de sorunlu diyordu, o yüzden bu oyunu pas geçiyorum.

Yeni RAMleri iade edip, işlemci anakart üzerine mi yönelmeliyim bilmiyorum.
@Emmree
Bence RAM'leri iade etme. Anakartında bir sorun olabilir hocam BIOS pili kaynaklı da belki bir sıkıntı oluyor olabilir. Eski konunda BIOS'un güncel olduğun söylemiştin kurduğun BIOS 7C56vAC1(Beta version) bu muydu?

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Anakartında bir sorun olabilir hocam BIOS pili kaynaklı da belki bir sıkıntı oluyor olabilir.
Bunu belirtmeyi unuttum, RAMleri teslim aldığım gün takmadan önce marketten Duracell 2032 yeni pil aldım. Onu takıp ardından RAMleri takmıştım.
eski konunda BIOS'un güncel olduğun söylemiştin kurduğun BIOS 7C56vAC1(Beta version) bu muydu?
BETA versiyon kullanmıyorum hocam, bir öncesini kullanıyorum.(7C56vAB)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,005
İsim
Emre Zengin
Bunu belirtmeyi unuttum, RAMleri teslim aldığım gün takmadan önce marketten Duracell 2032 yeni pil aldım. Onu takıp ardından RAMleri takmıştım.

BETA versiyon kullanmıyorum hocam, bir öncesini kullanıyorum.(7C56vAB)
Anakart kaynaklı bir sorun olabilir hocam. Elinde AM4 soketli başka anakart var mı?

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Anakart kaynaklı bir sorun olabilir hocam. Elinde AM4 soketli başka anakart var mı?
Ne yanımda ne yakınımda kimseciklerde yok, bu gidişle kasayı kucaklayıp götürecem kykya kadar şehire

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,666
Üyeler
166,804
Son üye
bugraflv
Top Bottom