Neler Yeni

Microsoft Sıra Dışı Oturum Açma Etkinliği

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
Arkadaşlar Acil yardım edin lütfen napacağımı bilmiyorum elim ayağıma dolandı. Aniden gelen bir maille bilinmeyen bir konumdan (Hırvatistan olarak gözüküyor ama çok yüksek ihtimal vpn kullanılmış) hesabıma erişilmeye çalışıldığı söylendi. Hemen iki faktörlü doğrulama ekledim yedek eposta ekledim ama şuanda oturum açma başarılı olarak gösteriyor yani 1 kere bile olsa hesabıma giriş yapılmış demek. Bu yüzden dolayı hesabımı tüm cihazlardan çıkış yapmam gerek nasıl yapacam lütfen yardımcı olun Allah rızası için.
Steamde “tüm cihazlardan çıkış yap” seçeneği vardı burda da yok mu?
(Belirtilen sesin bi üstündeki ‘başarılı oturum açma’ benim, yani karşı tarafın sadece bi tane başarılı oturum açması mevcut şuan)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi fark ettim ben hesaba girdikten ve ekstra iki faktörlü doğrulamayla yedek eposta ekledikten sonra iki kere daha hesaba girilmeye çalışılmış (konum Almanya gösteriyor ama yüksek ihtimal VPN biliyorsunuz)

Biraz daha araştırmamın sonucu böyle bir seçenek varmış ayrıca bundan önce başka bir seçenekte de tek bir cihazımın Microsoft store’a bağlı olduğunu o cihazımın da yaklaşık 1 aydır kullanmadığım bilgisayarım olduğunu gördüm cihazı ordan kaldırdım. Şimdi bu seçeneğe gelecek olursak attığım sslerde de zaten başarılı oturum açan cihazın android olduğunu gösteriyordu fakat bu seçenekte hiçbir android veya ios cihazın bağlı olmadığını gösteriyor ama işin garip tarafı şuan telefonumla (iphone) bağlıyım ama onu da bağlı cihazlarda göstermiyor.
Yani bu seçenekte şuan hesabımın güvende olduğuna dair net bişey belirtmiyor gibi ama yine de paylaşmak istedim

Ekler

• IMG_0240.png
    IMG_0240.png
    203.7 KB · Hit: 395
  • IMG_0241.png
    IMG_0241.png
    202.7 KB · Hit: 310
  • IMG_0242.png
    IMG_0242.png
    175.1 KB · Hit: 300
  • IMG_0243.png
    IMG_0243.png
    195.3 KB · Hit: 260
  • IMG_0244.png
    IMG_0244.png
    385.5 KB · Hit: 281
Son düzenleme:
Screenshot_9.png

tüm hesaplardan çıkış yap şifreni değiştir iki aşamalı doğrulamayı aç,
bunları yaptıktan sonra hesabına giriş denemesini olmasın istiyorsan mailinin birincil adını değiştir
https://account.live.com/names/Manage buraya gir E-posta ekle de yeni mail adı gir giriş için kullanacağın ekledikten sonra yanında birincil yap diye bir buton çıkacak yeni eklediğin maili birincil yap birincil yaptıktan sonra aşağıda oturum açma seçeneklerine gir eski mailinin tikini kaldır, eski mailini sakın kaldır deme eski maillerin yine aynı mail üzerinden gelecek ama sadece girerken eski mailinle giriş olmayacak yeni kurduğun isim üzerinden gireceksin.

Screenshot_10.png

bu kaldıra basma

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle
tüm hesaplardan çıkış yap şifreni değiştir iki aşamalı doğrulamayı aç,
bunları yaptıktan sonra hesabına giriş denemesini olmasın istiyorsan mailinin birincil adını değiştir
https://account.live.com/names/Manage buraya gir E-posta ekle de yeni mail adı gir giriş için kullanacağın ekledikten sonra yanında birincil yap diye bir buton çıkacak yeni eklediğin maili birincil yap birincil yaptıktan sonra aşağıda oturum açma seçeneklerine gir eski mailinin tikini kaldır, eski mailini sakın kaldır deme eski maillerin yine aynı mail üzerinden gelecek ama sadece girerken eski mailinle giriş olmayacak yeni kurduğun isim üzerinden gireceksin.

Alıntıyı görüntüle
bu kaldıra basma
Tamamdır çok teşekkürler. Dediğiniz herşeyi yaptım; şifre değiştirme, iki faktörlü doğrulama ve kurtarma epostası. İki faktörlü doğrulama açık olduğu için zaten bu saatten sonra nolursa olsun kaç kere denerse denesin hesaba giremez o yüzden şimdilik yeni eposta adı ekleyip birincil yapmama gerek yok diye düşünüyorum.

Şimdi tüm cihazlarda oturum kapatma kısmına gelirsek attığınız ssteki “oturumumu kapat” seçeneğine mi basıcam yoksa “oturum kapatma hakkında daha fazla bilgi edin” e mi basıcam

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
Tamamdır çok teşekkürler. Dediğiniz herşeyi yaptım; şifre değiştirme, iki faktörlü doğrulama ve kurtarma epostası. İki faktörlü doğrulama açık olduğu için zaten bu saatten sonra nolursa olsun kaç kere denerse denesin hesaba giremez o yüzden şimdilik yeni eposta adı ekleyip birincil yapmama gerek yok diye düşünüyorum.

Şimdi tüm cihazlarda oturum kapatma kısmına gelirsek attığınız ssteki “oturumumu kapat” seçeneğine mi basıcam yoksa “oturum kapatma hakkında daha fazla bilgi edin” e mi basıcam
Hocam tüm cihazlardan oturumumu kapatmak için ‘Oturumumu Kapat’ seçeneğine mi basıcam yoksa onun yanındaki ‘Oturum Kapatma hakkında daha fazla bilgi edin’e mi basıcam

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
Orada yazdığı Xbox dışındaki tüm giriş yapılmış tarayıcı ve uygulamalardan çıkış yapmıştır
Tamamdır hocam çok teşekkürler

Hocam az önce yine girdim hesaba bi gelişme var mı diye ama yine oturum açma başarılı gözüken biri var. Nasıl oluyor bu? O kadar şifre değiştirdim, iki faktörlü doğrulama ekledim, az önce benden bile hesaba girerken iki faktörlü doğrulamanın kodunu istedi. Burada ise oturum açma başarılı yazıyor ama altında da ‘ek doğrulama istendi’ yazıyor. Yani ne demek bu şimdi hesaba girememiş mi yoksa girmiş mi? Eğer girdiyse iki faktörlü doğrulama varken nasıl girdi?

Bi de altta yaklaşık konum gösteriyor bi işimize yarar mı? Gerçi vpn diye düşündüm ben ama onu da bi cevaplayabilirseniz çok yardımınız dokunur, şimdiden teşekkürler
IMG_0361.png

Son düzenleme:
Top Bottom